איפוס iPad

Iben2

New member
איפוס iPad

שלום לכולם. ביום שישי האחרון קנו לי iPad 16g מתנה. לאחר שנדלקתי מתכשיר ונרשמתי ל אפסטור החלטתי שאני רוצה להחליף ל 32. ב I digital לא מסכימים להחליף את המכשיר למרות היותו באריזה והכיסוי המקורי מכוון שנדלקתי אותו. השאלה אם אני יכול לעשות למכשיר איפוס למצב כאילו הוא לא הודלק מעולם?. תודה

כעקרון כן

תעשה לו ריסטור.

הם עדיין לא יהיו מוכנים לקבל אותו כי:

1. רשום במערכות אפל שהוא אוקטב (הופעל).
2. האריזה נפתחה. אין סיבה שיקבלו את המוצר חזרה כל עוד הם לא יכולים למכור אותו למישהו אחר.

תוכל לקרוא כאן על תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010.
הסעיפים הרלוונטים הם תקנה 2 סעיפים 3+4

http://www.moital.gov.il/cmsTamat/I...877539E49.htm&NRCACHEHINT=Guest#_Toc272779055

jasam

New member
הזוי לגמרי

אני קניתי את האייפד שלי בוולמרט בטורנטו. יש לך שבועיים לעשות מה שבא לך עם האייפד ואם לא מתאים לך תחזיר בלי שום שאלות.
וזה מגיע דרך מדיניות של אפל הרשמית.
חבל שישראל נותרה מפגרת שונות אור

הכל ענין של חקיקה מקומית...

אני מכיר מדינות שבהן אם אתה רוצה להחזיר את המכשיר כורתים לך את הידיים
והכל טוב ויפה...

חקיקה מקומית קודמת לנהלים של חברה בינ"ל.
אני רוצה להאמין שהחקיקה המקומית באה להגן על בעלי העסקים שכן הצרכן האמריקאי/הקנדי שונה במהותו ובאופן ההתנהגות שלו מצרכ(ח)ן ישראלי.

בעוונותי הרבים, אני סטודנט שלוקח עכשיו קורס ב"התנהגות צרכנים"... התופעה של "החזרת מוצרים" נידונה רבות בקורס:
ישראל לא מפגרת שנות אור בחקיקה שלה, אלא הצרחנים (הטעות במקור) לא מספיק בוגרים נפשית כדי לזכות בחקיקה מתירנית שאתה מתאר ולכן הממשלה "נאלצת" להתערב ולקבוע חוקים שכאלו.

נכון שגם תושבי צפון היבשת (ארה"ב + קנדה) לא חפים מפשע בנוגע להחזרת מוצרים, אבל הקפי התופעה קטנים בהרבה יותר מאשר היו בישראל טרם חקיקת החוקים האלו.
בסופו של יום, זה גם בא להגן עליך: אם בעל העסק יודע שהוא "מוגן" בפני החזרת מוצרים שלא ניתן למכרם שוב, הוא לא מגלם את מחיר "הביטוח" במחיר המוצר...

jasam

New member
מה שאתה אומר זה קשקוש מוחלט

המחירים בצפון אמריקה זולים הן אבסולטית והן ביחס לכוח הקנייה , על אף מדיניות ההחזרות הגמישה ביותר. נכון המיסוי שונה וגודל השוק אחר לגמרי אבל עדיין אתה יכול לקנות אייפד ולהחזיר אותו אחרי שבועיים . תאמין לי לא הרבה עושים את זה בסופו של יום. אם כבר זה מגדיל את אחוז הקונים כי ככה הקנייה יותר בטוחה . אם המוצר טוב לא יחיזירו אותו.
שאתה יודע שאפשר לקנות בלי סיכון האצבע על כרטיס האשראי קלה יותר...

Y. Welis

New member
זה עניין של מנטאליות. כאן חוסר האמון מושרש

ועל כן הסוחרים לא מאמינים בלקוחות, מעדיפים למכור במחיר גבוה מעט מאשר הרבה בנמוך (שמשתלם יותר) וכן לא מודעים בכלל לסוד הנאמנות (או השם הטוב, שמקרין אמינות), שכל מי שעוסק במסחר יודע שהוא שווה זהב.

מאחר וכאן הכל נעשה מהיום למחר, ואיש לא יודע לנבא מה יהיה בעוד חודש, אף אחד לא מנסה ליצור יחסי אמון ארוכי טווח. מעדיפים את המכה המהירה.

עצוב, אבל אתה צודק ב200%.

מצד שני, נניח ואתה סוחר, נניח את הנחת הכלליות שאומרת:

למכור מעט ביוקר == למכור הרבה בזול. (מבחינת רווח).

למכור מעט משמעו לעבוד פחות, ובסופו של יום המצב בבנק אותו דבר (הרווח זהה).

זה עצוב להודות בזה, אבל זה נכון.

jasam

New member
חוץ מזה הצרכן הקנדי הממוצע לא שונה מישראלי

זה רק נדמה לך. מרוב איסורים כולם מנסים לעשות קומבינות. תוריד את הקשיים וכבר לא יהיה תמריץ לקמבן.

AYELET1

New member
מה אתה אומר? שלפני חקיקת החוק החזירו יותר

מוצרים?
כי זה מה שמשתמע מדבריך.
ואילו המצב היה הפוך. אם אפשר היה להחזיר, הרי רק תמורת זיכוי\ דבר שהמחוקק שינה

Y. Welis

New member
לדעתי ה-16 משתלם יותר. התוספת במחיר

ל-32 לא שווה. לא תמלא אותו כ"כ מהר, וממילא כדאי להוציא החוצה (תמונות) לגיבוי.

AYELET1

New member
מאד מאד חולקת עליך. תלוי למה הוא משמש אותך

ומכיוון שלאייפד אין אפשרות להרחבת זכרון, 16 זה ממש מעט.
לא רק שהתוכנות הולכות וגדלות, גם הנימוק "לא תמלא אותו כל כך מהר" קצת בעייתי- מה הוא יעשה כשכן ימלא אותו?

יש לי 64G ואין לי ספק שגם הבא אחריו יהיה כזה.

אגוזים1

New member
לחלק גם זה באמת

לא מספיק...

מה שאני אומרת הוא שכיום, עם האפליקציות שיש היום, מאוד קל למלא 16G ויש לקחת את זה במערכת השיקולים. למי שבנוסף לאפליקציות אוהב לשמור תמונות, מוזיקה וסרטונים צריך לקחת בחשבון שגם ה- 32G כבר יהיה גבולי. אבל זה כבר שיקול של התנהלות/העדפות/ושימוש.

בד"כ אני לא מסכים אבל הפעם כן

בעוד מחירי הסלולאר יורדים ויורדים ויורדים אני בעד לשים מה שיותר דברים על הענן.

הבעיה היא שאמנם המחירים זולים, האינטרנט הסלולארי איטי. כל עוד מדובר באודיו בלבד אפשר עוד להסתדר עם הענן אך אתמול עמדתי מול שוקת שבורה שלא הצלחתי להזרים סרטון של 850 מגה ע"ג התשתית הסלולארית לנקסוס שלי...

ובלי קשר... כפי שאומר פתגם פאלמיסטי עתיק: "עם הזכרון - בא התאבון"....

Y. Welis

New member
אבל המחיר לא ריאלי. 16 ג'יגה פלאש עולה

בפורמטים אחרים - 50-70 ש"ח. באייפאד (ה-3 עם הרטינה והמיני) - 500 ש"ח.

מוסכם על כולם שהמוצרים שך אפל נמכרים במחירי פרמיום; אבל 200 אחוזי רווח - 'קצת' מוגזמים לטעמי, בעיקר כשניתן למצוא חלופות.

למעלה