איפוס ערכי מערך

kity02

New member
איפוס ערכי מערך

יש לי שיגרה של "התחלה מחדש", שבה אני צריכה גם לאפס את ערכי המערך. זה הקטע בו אני משתמשת(בלי הגרש:
For j = 0 To 3 ' For i = 0 To 3 ' A(i, j) = 0 ' Next i 'Next j​
ובכל זאת, לאחר הפעלת השיגרה ערכי המערך אינם מאופסים. למה?

tenen

New member
זה באמת שלא משנה :)

מה זה משנה אם זה מאפס לפי טורים או לפי שורות?

טרמפיסט

New member
עניין של גיאוגרפיה

המערך שלך מוגדר באופן מקומי באחד מהפרוצדורות בתוכנית, לכן שאר הפרוצדורות לא מכירות אותו. במידה ואת משתמשת במערך שלא הוגדר מראש VB תיצור לך אחד כזה בלי שאלות מיותרות עם ערכים מאופסים. מה שקרה לך הוא שהשתמשת במערך במקום שהוא אינו מוגדר בו ולכן למעשה זה לא אותו מערך. השמות דומים, אך זה לא אותו מערך. בכדי שלהרחיב את טווח ההכרה של המערך, הגדירי אותו ב-General Declaration של אותו טופס (כדי שכל הטופס יכיר) או במודול (כדי שכל התוכנית תכיר). ושוב; Option Explicit בראש התוכנית היה פותר את התעלומה ומתריע שהמערך שבו את משתמשת בפרוצדורת האיפוס אינו מוגדר בכלל.

אפשר לדעת מה זה Option Explicit??

נראה לי שזה יכול לעזור. מה זה? ואיך משתמשים בזה? תודה!

פאשה0

New member
את תשים שורה הזאת בראש קוד הטופס

אז VB יתריע על משתנים שלא הוגדרו לפני השימוש - עוזר לגלות שגיאות הקלדה בשמות משתנים.

kity02

New member
../images/Emo51.gif לכולם, והבעיה הייתה בכלל במק

במקום אחר. כלומר - המערך היה מוגדר בראש הטופס, והערכים אכן התאפסו, אני חשבתי שלא כי קיבלתי הודעת שגיאה, שנבעה ממיקום לא נכון של ההודעה ברשימת Iכים ארוכה. ישבתי עם המורה, והוא הסביר לי איך לחפש את הIכF הסורר שזז ממקומו. ישבתי על זה עכשיו והכל עובד. למיששהו יש חשק לשחק איקס עיגול?

למעלה