איפוס המכשיר

magilen

New member
איפוס המכשיר

שאלה של מתחילים בנוגע לתחזוקת ה PPC הבנתי שניתן לבצע סופט ריסט והרד ריסט כאשר האחרון אמור לאפס את המכשיר ולהביאו למצב הראשוני כפי שנתקבל משערי המפעל אם כך, מדוע לאחר ביצוע הרד ריסט עדיין נמצאים שאריות קבצים מהתקנות קודמות בכל מיני מקומות בזיכרון (כדוגמת עברית) מה האפשריות העומדות ברשותי "לפרמט" ובאמת להביא את הPPC למצבו הראשוני באמת! האם בהוצאת הסוללה, תוכנה ... ? לנקות את ה ר'גיסטרי .. אני בעליו הגאה של hp 1945 עם OS 2003 אשמח על כל תשובה,

mikeoreli

New member
תשובה

כאמור, במכשיר יש זיכרון ROM ו RAM. הRAM כאמור הוא זיכרון נדיף, כלומר ברדע שהוא לא מקבל מתח, הוא נמחק. הROM נשמר גם בלי קבלת מתח. לגבי העברית ותוכנות אחרות - באיפק שלך יש File Store שהוא קטע זיכרון ROM שאתה יכול לאחסן עליו קבצים והם לא ימחקו אם לא יקבלו מתח. באותו קטע בזיכרון מותקנת תוכנת ההתקנה של העברית. בגלל שקובץ ההתקנה הוא autorun הוא פועל ישר כאשר המכשיר מתחיל לפעול. לכן, לאחר HR כל הRAM נמחק ועולה המערכת מחדש, בגלל שהעברית היא קובץ הפעלה אוטומאטי, היא מתחילה לפעול ולהתקין את עצמה שוב במכשיר. על מנת לא לאפשר זאת, פשוט תסיר את העברית מהמכשיר לפני הHR ואז גם קובץ ההתקנה בROM ימחק. בכל מקרה, HR=הוצאת סוללה=פירמוט=הבאה למצב ראשוני.

magilen

New member
"פרמוט" המכשיר

mikeoreli שלום, ניסי את עצתך אך .. גם לאחר הסרת העברית ולאחר מכן ביצוע HR נותרו קבצים של העברית במה שאתה קורה File Store לכן שוב שאלתי, האם ניתן למחוק לחלוטין את הזכרון ולהביא את המכשיר למצב ראשוני או שבכל התקנה של תוכנה והסרה ישראו שאריות קבצים (לפי ההסבר ב File Store ) ללא אפשרות למחוק אותם ויעמיסו על הזכרון בקיצור אני מעוניין לנסות תוכניות שונות (להתקין, להסיר ושוב להתקין...) ללא חשש שהזכרון יתקע את המכשיר

magilen

New member
פרמוט המכשיר - שאלות נוספות

mikeoreli שלום, ניסי את עצתך אך .. גם לאחר הסרת העברית ולאחר מכן ביצוע HR נותרו קבצים של העברית במה שאתה קורה File Store לכן שוב שאלתי, האם ניתן למחוק לחלוטין את הזכרון ולהביא את המכשיר למצב ראשוני או שבכל התקנה של תוכנה והסרה ישראו שאריות קבצים (לפי ההסבר ב File Store ) ללא אפשרות למחוק אותם ויעמיסו על הזכרון בקיצור אני מעוניין לנסות תוכניות שונות (להתקין, להסיר ושוב להתקין...) ללא חשש שהזכרון יתקע את המכשיר ולתגובתו של AmiDebesh איך ניתן לפרמט את ה ROM ולאחזר את המידע מחדש

mikeoreli

New member
הסבר

רק הערה : לפי איך שאני מבין את רמת הבנתך בפוקט פיסי, אל תגע ואל תנסה לגעת באיזור ROM בו מאוחסנת מערכת ההפעלה. ניתן לעשות מה שאתה רוצה עם המכשיר, זה מחשב לכל דבר. אני מציע לך לא לבדוק דברים כאלו במצב הזה. לגבי הסרת העברית, לאחר הסרתה מ"הסרת תוכנות", תמחוק את קובץ התקנת העברית מהFile Store. לא נראה לי שהבנת מה המשמעות של הROM ו RAM והFILE STORE בפוקט פיסי, אני אנסה מחר בבוקר. בכל מקרה, אנא אל תגע בROM איפה שמותקנת מערכת ההפעלה, אחרת תשלל ממך האחריות.

ron20

New member
כמה דברים ../images/Emo26.gif...

קצת סדר ... ספרייה ה filestore נמצאת ב rom ולכן "שורדת" Hard reset (בוא נפסיק לקרוא לזה פרמוט ... ) hard reset מאפס את המכשיר למצבו המקורי, ספריית ה filestore מאפשרת לשמור מספר דברים חשובים למשל העברית. אני לא יודע איזו עברית יש לך אבל תכתוב לנו את תכולת ספריית ה filestore ונכתוב לך מה קשור לעברית... קח בחשבון שאחרי איפוס קשיח לא תהיה לך עברית ותאלץ להתקינה מ 0
לגבי האזהרות אנא לא לגעת ב rom ... אני חלילה לא מתכוון לפגוע ביכולות שלך, אבל ממה שאני מתרשם לא נראה לי שתצליח לגעת ב rom גם אם נורא תרצה ... ניתן לגעת ברום רק ע"י: - עדכון רום שמופץ ע"י היצרן, תהליך ארוך כולל גיבוי (ועד כמה שאני זוכר לא שוחרר עדכון רום ל 1940) - ביצוע פעולות ברמת אדמין למשתמש פשוט כמונו אין וטוב שאין את היכולת לבצע (ואין סיכוי שללא כוונה ממשית וידע תבצע פעולות כאלו אז הרגע) כל עדכון אחר או הגדרה אחרת תאופס לאחר hard reset. לסיכום, - מחק את הספרייה הרלוונטית לעברית ב filestore - בצע איפוס קשיח תקבל מכשיר במצב שבו הוצא מן הקופסא. זה הכל.

magilen

New member
Hard reset

שלום, דבר ראשון, תודה על ההסבר המלומד 2. אני נוהג לתחזק את המחשב הביתי לבד כולל התקנות תוכנה וחומרה 3. אני חדש וירוק לחלוטין בסצנת ה PPC, רציתי בשאלותי ללמוד דבר נוסף או 2 על תפעול ותחזוקת המכשיר 4. אשמח אם תפנו אותי למקורות ברשת בהם אוכל ללמוד עוד מעט על המוזכר בהסברכם 5. העברית שברשותי היא של PDAC לוגית 2003 עם מילון עיברית 6. למרות כל ההוראות באתר שלהם וקריאה יסודית מאוד התקשתי בהתקנת התוכנה, הרישום נכשל מס' פעמים והתקנת המילון כשלה גם כן 7. אם ניתן לשאול מעולם המחשבים השולחניים התקנה והסרה יוצרת רישומים וקבצים בקבצי ההפעלה של ה OS הדבר מאט את המחשב והביצועים יורדים 8. האם הדבר דומה (ולא רק בעיברית) כדוגמת תוכנת WisBar Advance, לאחר HR וההתקנה מחודשת התוכנה חדלה מלפעול כמו שצריך (כדוגמת תצוגת מצב זיכרון וסוללות) ומכך הנחתי שה OS לא חוזרת למצבה הראשוני לאחר HR שוב תודה על תשובתכם,

ron20

New member
../images/Emo92.gif ../images/Emo26.gif ....

1. (אין) 2.
3. שאל ונשמח לענות, בכל מקרה אל דאגה, זה מאד דומה ל PC ומהר מאד תצליח להתקדם לבד (בהנתן 2) 4. תוכן לקרוא האתר היצרן של המכשיר אבל נראה לי שפה התשובות תהינה ברורות יותר. 5.
6. אני מציע שתפנה אליהם טלפונית (בהזדמנות זו תוכל לשאול אותם באשר לשם ספריית ההתקנה ב filestore) 7. בעקרון המצב דומה לשולחניים אבל ברמות שתיארת (התקנה וחצי) לא אמורה להיות השפעה (שים
שאתה מושך גרסאות שמתאימות למערכת ההפעלה שלך) 8. ההנחה שלך אינה נכונה, HR מחזיר את המכשיר למצבו המקורי (נקודה) יש תוכנות (כמו העברית) שבחלק מתהליך ההתקנה ממקמות קובץ התקנה ב filestore (ראה הסבר בתשובות הקודמות) כחלק משרות, מתוך הנחה שאם חלילה תאלץ לאפס את המכשיר לא תשאר ללא עברית. בכל מקרה כל ההנקנות מתחילות אחרי ה HR - ואם תמחוק את קבצי ההתקנה מה filestore לא תותקן העברית.

למעלה