איפה שותלים?

הילור

New member
איפה שותלים?

איפה שותלים מרווה, בזיליקום, ולואיזה? מבחינת שמש / צל וכמה מים? תודה הילה וגם אם אתם מכירים אתר שיש בו מידע כזה אז אני אשמח לקבל את כתובתו

רוּפֵן

New member
היכן שותלין....?!

מרווה - במיקום של שמש מלאה. אם יש לך טפטפות, אז הרחק מטפטפות או בשטח מוגבה. המרווה היא צמח מדברי שיודע להסתדר ללא מים והרבה שמש. כמה שפחות מים ויותר שמש, טעמו יהיה יותר טוב, וישרוד יותר. עודף מים רק יהרוג אותו. בזיליקום - שמש מלאה, אדמה דשנה ו'מקומפסטת' השקייה רגילה. לואיזה - שמש מלאה, אדמה מדושנת היטב ולחה. עם טיפול נכון, הלואיזה תגדל בקלות לממדי "עץ". אין אתר עם יותר מידע ומומחים מ..'פורום גינון
, עובדה !
התחילי להכיר את 'השורה הכחולה' למעלה, קראי את המאמרים, הקישורים ה'טאגליינס' וכמובן את 'מילון המונחים', המכיל למעשה 5 מילונים שונים. יש לך המון "שיעורי בית".. אבל אני בטוח שתצאי נשכרת מהעניין.. ברוכה הבאה

פפו

New member
אהבתי את תשובתך רופן

אלא שנושא המים לא מסתדר לי כל כך. האם יש הבדל בין מרווה ביתית וזו הגדלה בר?

רוּפֵן

New member
אם אנחנו מדברים על 'מרווה רגילה'

זו עם העלים ה'קטיפתיים' המשמשת לתה שלאחר "צ'ולנט" - להרגעת הבטן וכו'.., אז אין הרבה הבדלים, מלבד העובדה שמרווה הגדלה בטבע, או בגינה, בצורה נכונה (כפי שציינתי..) תהייה הרבה יותר 'איכותית', טעמה וריחה יותר עשירים וההשפעה ה"רפואית" - יעילה פי כמה וכמה.. גם קקטוסים וסוקולנטים הרגילים ל'תנאים קשים' מבחינת מים, ימותו מהר מאוד, אם 'יפונקו' בהשקייה סדירה... פשוט ירקבו. יש בשוק כל מיני סוגים של מרוות, ואני מדבר על המרווה הרגילה.. ה"מָרַמִייָה". אתן לך דוגמא.. את ה'אורגנו' שלי, הוצאתי מהגינה והעברתי ל'שטח בר' סמוך, שם אינו מקבל כלל השקייה, אלא גדל "בר בשטח" והוא משגשג כבר כשנתיים, וטעמו וריחו עזים יותר ממה שהיו כשגדל אצלי בגינה. אז.., אפשר להשקות, אך לא להגזים, אם אתה מתכוון לגדדל את המרווה לצורך תה טעים ומבריא.

למעלה