איפה שוק בצלאל?

danezeq

Member
איפה שוק בצלאל?

האם הוא קרוב לתחנה המרכזית? ואם כן אז לחדשה או לישנה? איזה שוק זה בדיוק? האם זה השוק הזה ש"פולש" לשדרות הר ציון ומזהם את כל האיזור?

yoyoz

New member
../images/Emo6.gifתשובה

שוק בצלאל נמצא סמוך לרחוב קינג ג'ורג', צפונית מעט לכיכר מגן דוד. נכנסים לשוק דרך רחוב המכבי שיוצא מרחוב קינג ג'ורג' אם אינני טועה... השוק שפולש לשדרות הר ציון הוא סמוך לתחנה המרכזית הישנה ואני לא זוכר את שמו.

asaf2000

New member
אה וואלה זה שוק בצלאל?

היו זמנים שהייתי עובר שם הרבה לא ידעתי שזה שוק, יש שם מלא חנויות בגדים סוג ד'...

Lady Spring

New member
מי שמכיר את מגרשי הטניס שהיו פעם

במרכז ת"א - איפה שיש עכשיו חניון, הם ממש נמצאים בתוך השוק. (שוק בצלאל)

danezeq

Member
../images/Emo93.gif. חשבתי שזה השוק בשדרות הר

ציון כי שם מתכננים תוכנית פינוי בינוי גדולה מאוד הכוללת שני מגדלים קטנים ובתי קולנוע תכנית שנשמעת מתאימה לשיקום איוולת התחנה המרכזית מעניין איזה בית קולנוע ילך באיזור קינג ג'ונג (הלוואי!) אבל את המיקום המדוייק עדיין לא הבנתי ומתי התכנית תצא לפועל - ומה עם ההתקדמות - גם אין לי מושג

Lady Spring

New member
דווקא היה שם בית קולנוע, בדיוק ליד

מגרשי הטניס שעליהם דיברתי. נראה לי שהמבנה עדיין קיים, ברחוב מכבי. קולנוע לימור או משהו?

asaf2000

New member
שדרות הר ציון VS. שדרות בן ציון

שדרות הר ציון נמצא באיזור התחנה המרכזית, הוא מתחיל מתחילת דרך פ"ת ויורד דרומה עד דרך בן צבי, בין היתר הוא חוצה את רחוב לוינסקי וד. קיבוץ גלויות. שדרות בן ציון מתחיל משד' רוטשילד ליד הבימה ויורד עד קינג ג'ורג', ההמשך שלו זה כבר בוגרשוב, בצומת בן ציון-קינג ג'ורג' היה פעם קולנוע שנסגר (שכחתי את שמו). עכשיו איפה בדיוק הפינוי-בינוי?

danezeq

Member
הפינוי בינוי - אין לי מושג

אני צריך להיות שם בשוק בצלאל הזה ואז להבין בכלל יש לי חור גדול בהשכלה בכל נושא השווקים בת"א עד לפני שנה לא ידעתי איפה נמצא כל שוק חוץ משוק הכרמל - אפילו שוק הפשפשים היה חידה בשבילי ובקשר לקולנוע בצומת הרחובות קינג ג'ורג' ושדרות בן ציון תן לי לנחש- איפה שהיום נמנצא המבנה הגבוה הפינתי -בטח היה במקומו עבר קולנוע

asaf2000

New member
קולנוע "מקסים" ושוק בצלאל

היה בקינג ג'ורג' 48 (מצאתי את הכתובת בגוגל), אני לא זוכר איך נראה הבנין, הוא נמצא שם בצומת בצד הצפוני-מזרחי, אם אני לא טועה היה שם שלט אלקטרוני בכניסה. והנה מצאתי גם את שוק בצלאל ואכן הוא נמצא בין קינג ג'ורג' לטשרניחובסקי, רחוק מאוד משדרות הר ציון והתחנה המרכזית. באתר הנ"ל יש פירוט על תכניות הבניה שם.

Lady Spring

New member
אבל היה גם בית קולנוע ליד שוק בצלאל

ברח' מכבי. אם אני לא טועה קראו לו קולנוע לימור.

asaf2000

New member
לא נראה לי ש"לימור"

עד כמה שידוע לי קולנוע לימור היה בלונדון מיניסטור.

Lady Spring

New member
צודק, טעות בשם, אבל בוודאות שהיה

שם בית קולנוע ברחוב מכבי ליד שוק בצלאל.

danezeq

Member
אם כבר מדברים על בתי קולנוע

הקולנוע שהכי הטריד אותי לאחרונה (ועדיין..למעשה) הוא קולנוע הוד בצד האחורי של הפאסאג' היו מותקנים עד לפני כמה זמן ברזלים שהחזיקו עליהם את השלטים של הפרסומות לסרטים, מתישהו הפסיקו לשים שם פרסומות והאור כמובן לא עבד ולאט לאט זה צבר חלודה והזנחה פושעת שנתנה למבנה מראה ממש לא הולם בית קולנוע בצד של דיזנגוף השלט "קולנוע הוד" שלפי הגופן רואים שהותקן בערך בשנות ה70 ואולי לפני - כבר מט ליפול והאור שעשה אותו "מפואר" ובולט לא דולק בטח כמה עשורים. למעלה בצד האחורי (לא דיזינגוף) יש פתח ובו הותקנו תריסים - העיצוב של הבניין לא מאפשר להשתלב עם תריסים - תארו לכם את עזריאלי עם תריסים יוצאים מתוך הקניון?! חשבתי לשלוח מכתב קטן או לתפוס לשיחה קטנה את בעל הקולנוע או תפקיד דומה אבל נמאס לי לנסות לשנות את העולם (למרות שהמכתב עם הגשר ברוקח בינתיים העלה תוצאות טובות! פרטים בקרוב) לפני כמה שבועות הם הורידו את כל הברזלים האלה מקולנוע הוד - ועכשיו אין בשביל מה בכלל לנסות לדבר איתם התריסים למעלה זה מזוויע - כל חובב אדריכלות מקיא כשהוא עובר שם. בושה. הפסאג' שופץ נראה לי כי העיצוב שלו הוא 90ניק אבל עדיין, המבנה מפוצץ במזגנים, הפסג' מלוכלך ודי נטוש - והשירותים הציבוריים שפעם היו שם, סגורים -כל החדר מדרגות נעול בברזלים. אז נשאלת השאלה - מי אחראי על פסאג'? מי המנהל? מי בעל הבית?

asaf2000

New member
-= השירותים הציבוריים =-

מדובר בשירותים שנמצאים קומה מתחת לאדמה? אם אכן אלו השירותים מדובר בשירותים ציבוריים שזכו בשיא גינס לשירותים המלוכלכים והמסריחים בתבל, תמיד היה שם צואה מרוחה בכל מקום וריח שתן רחיף ולא נראה לי שאי פעם ניקו שם, היה שם שומר זקן בכניסה שמאז שאני זוכר את עצמי מכר ריבוע(!) של נייר טואלט בשקל...

danezeq

Member
כן

והם עוד היו בתשלום?! בושה וחרפה וכאן אני ממשיך את מה שהתחלתי בשירשור הקודם, מי אחראי על הפסג' - על כל הבניין הזה?

Lady Spring

New member
כן ולא באותו נושא....

כמו שכאן אנחנו לא יודעים מי האחראי על הפסג' רציתי לדעת מי אחראי על המעבר התת קרקעי בפינת הרחובות אלנבי/ שיקין. שנים אני מכירה את המקום הזה ויותר מ 10 שנים שהמדרגות נעות לא עובדות שם והמון אנשים עוברים שם. אם לשוק אם לאוטובוסים שיש בקרבת מקום. זו ממש פינה מרכזית בת"א ומוזנחת מאד. האם פשוט לכתוב לעיריית ת"א ? מה אתם חושבים על הנושא ?

danezeq

Member
האחריות היא של העיריה בניגוד לפסאג'

בקשר למעברים, בקרוב הכיכר הזאת תשפוץ - והמעבר ישמשו לצורך העברה של כבלי חשמל והחצייה תיעשה במעברי חצייה חסכתי לך את המכתב
אם זה מעניין אותך תחפשי בארכיון הפורום, כבר היו על כך דיונים

yoyoz

New member
אני חושב

שמגרש הכדורסל הישן של מכבי ת"א נמצא שם מכיוון שיש שם מין יציע כזה ישן שאפשר לראות ממש איפה שהחניון.

the philosopher

New member
קצת סדר.

קולנוע מקסים הוא בקינג ג'ורג' פינת בן-ציון, מציד ימין לבאים מהבימה, בצד של הסנטר אבל בבלוק ממול. כיום הוא "מועדון חברים"... לפני זה הוא היה תיאטרון כלשהו לפי מה שאני זוכר, ולפני זה קולנוע מקסים. הקולנוע שהיה ברחוב מכבי נקרא "קולנוע אורלי", והוא לא פעיל בערך 20 שנה.. אני חושב אבל שהבניין עוד פעיל. קולנוע לימוד כמו שאמרו הוא בלונדון מיניסטור, בשאול המלך פינת אבן גבירול.

למעלה