איפה קיצור הדרך ל sql ?

איפה קיצור הדרך ל sql ?

שלום,
התקנתי שרת SQLServer2005 במחשב השולחני שלי. ברצוני להעלות את ממשק השאילתות (שכחתי איך קוראים לזה כפי שכפי הנראה שכחתי כיצד מתקינים שרת SQL).
בתפריט התחל ב win xp אצלי ב: programs מופיעים 2 פרטי תפריט:
sql configuration manager ו sql server surface area manager. היכן הפריט להפעלת תוכנת השאילתות ?
תודה.

pitoach

New member
הממשק שאתה מחפש נקרא SSMS או בשם המלא

SQL Server Management Studio
הוא לא מותקן בכל התקנה. ישנם קבצי התקנה שמורידים שהוא לא קיים בהם בכלל, וגם באלו שהוא קיים בהם לא חייבים להתקין אותו עם השרת. לכן לא בטוח שהוא מותקן אצלך בהכרח

תודה, הבעיה מורכבת בהרבה

ה sql server management studio, תודה שאיפשרת לי לקרוא בשם לממשק, מותקן אבל ה service: sql server נמצא בסטטוס stopped.
נכנסתי ל configuration manager, sql server 2005 services ו סימנתי את ה service: sql server וומתפריט מקש ימין בחרתי properties ולחצתי : start. אחר המתנה ממושכת מול סרגל התקדמות אינסופי קיבלתי את ההודעה המרניניה: the service did not respond. יש למישהו מושג להיכן אני ממשיך מכאן ?
תודה

pitoach

New member
2 נקודות מכאן לניטור

1. בדוק מה הודעת השגיאה המדוייקת וצרף לנו אותה (לא תרגום או תקציר) מתוך הודעות השיאה בקבצי הלוג של מערכת ההעפלה

2. בדוק הרשאות של מי שמפעיל את ה SERVICE. אתה יכול לנסות זמנית להפעיל את השירות תחת משתמש האדמין הראשי רק לבדיקה ולהחזיר אחורה.

להלן תאור מפורט של אי הצלחת ההתחברות לשרת

בממשק: Connect to Server הקלדתי ב Server name את שם ה instance. ב login הקלדתי sa וב password את הסיסמה של sa. לחיצה על connect העלתה הודעת השגיאה עם הכותרת: Connect to Server. השורה הראשונה בהודעת השגיאה:
cannot connect to home/server_name. מתחת ל X אדום היתה הודעה מנוסחת כדלקמן:
Additional information
An error has occurred while establishing connection to the server. When connecting to SQL server2005, this
failure may be caused by the fact that under the default settings SQL server does not
allow remote connections (provider: named Pipes Provider , error: 40 - could not open a connection
to SQL server ) (Microsoft SQL Server , error: 2) רצ"ב תמונת מסך של הודעת השגיאה.
בצר לי פניתי ל: SQL Server Surface Area Configuration ובחרתי ב: Surface Area Configuration for Services and Connections. וסימנתי את האינסטנס של השרת. ה Service status מופיע כ stopped. רצ"ב תמונת מסך המציגה את הנ"ל.
לחצתי על לחצן start להפעלת השרות וחטפתי את הודעת השגיאה:
Surface Area Configuration
An Error occurred while performing this operation

pitoach

New member
התמונות לא מספרות את מה ששאלתי

בוא נתחיל מההתחלה

1. תביא לנו תמונה של רשימת השירותים שיש לך במחשב החל מהשירות שמתחיל ב SQL וכמה שנכנס בחלון.

2. מה גרסת ה SQL המדוייקת שאתה התקנת?

3. האם הפעלת את השרת SQL פעם או הוא תמיד לא עבד מרגע ההתקנה שלו?

השרת עבד כ 6 שנים

מהתקנה קודמת. בעקבות וירוס שפקד את המחשב נאלצתי לפרמט את הדיסק ולהתקין את השרת שוב. זו הפעם ההתקנה לא צלחה ומרגע סיום ההתקנה אינני מצליח להתחבר ל SSMS.
גירסת השרת: SQLServer2005.
רצ"ב תמונת ממשק ההתחברות בו לשרת סימון כתם אדום המזהיר בדבר היותו לא פעיל.
כמו כן בתמונה רשימת השרותים כפי שביקשת.

pitoach

New member
אם אתה מתכוון שהתקנת רק את ה SQL מחדש אז

הדברים יותר ברורים

שים לב שגם ברשימת השירותים (בתמונה האחרונה) רואים שיש אי התאמה בין שמות ה INSTANCE בשירותים השונים (בהנחה שזה כל השירותים הקשורים ל SQL). למשל אחד השירותים בכלל עובד ב INSTANCE המקורי של ברירת המחדל והשאר עובדים ב INSTANCE חדש.

בשלב זה אני לא בטוח אם כדאי להמשיך לנסות בניחושים בפורום. ברור מהתמונה שהבאת אם היא כוללת את כל המידע שיש בעיה בהתקנה. אבל מה הבעיה בדיוק יותר קשה לעלות בלי לנטר על השרת עצמו. הדרך הכי פשוטה יכולה להיות פשוט שוב לבצע הורדה מסודרת של ה SQL והתקנה מחדש תוך הקפדה על התקנה על ה INSTANCE המקורי בשם MSSQLSERVER. צריך לוודא שההסרה של ה SQL נעשית נכון כי זה מקור הבעיות שאני מכיר בדרך כלל בהתקנה נוספת. אחרי הכל SQL מאפשר להתקין כמה INSTANCE על השרת.

תודה על הטירחה

חיפשתי בגוגל את הודעת השגיאה שטרם ירדתי לקנקנה אך יתכן שמדובר בבעיית רשת: פיירוול או הרשאות משתמש ברשת. אלמד את הנושא ואם לא אצליח לפתור את הבעיה, אבצע התקנה חדשה.

בשורה התחתונה, הצעתך היתה הטובה מכולם

עיינתי בבלוגים ומאמרי עזרה שונים וכל נסיונותי להחיות את שרת הנתונים שלי עלו בתוהו. לא נותר לי אלא להשתמש בהצעתך הקצרה (לא צריך בלוג לשם כך
), הסרתי את ההתקנה הקיימת, התקנתי מחדש עם שרת ברירת מחדל (מבלי שאצור instance משלי) ואני נכנס לשרת הנתונים שלי ללא בעיות.
לקח מאלף כיצד יש להתיחס לפתרונות המוצעים להם פה

למעלה