איפה עדיף?

enash

New member
איפה עדיף?

השלמה מהנדסאי תוכנה לתואר אקדמי כפי שאתם רואים השנה החלה ואני עדיין לא כך שאני קרוב למצב שבו לא יכפת לי כבר איפה העיקר לקבל את התואר BSC ובכל זאת, אחרי שנשללה האפשרות של האיניברסיטה הפתוחה אחרי שהבנתי שצריך לעשות פרוייקט מחדש ומכללת הדסה מסתבר שהם סרוטים, אמנם יש להם תוכנית כזאת אבל ללא הכנה מוקדמת ישר מתמטיקה, נכשלת פישלת! נותר לי : 1. מכללת אורט בראודה 2. מכללת נתניה 3. יהודה ושומרון 4. סמי שמעון 5. לעשות מכינה ולהתקבל שנה הבאה במכללת הדסה למרות שממש לא בא לי! מה אתם אומרים?

enash

New member
אבל אני לא מוכן לעשות פרוייקט שוב!

מזמן אני רוצה להשלים אבל הייתי מוכן לעבור הכל מהתחלה ושראיתי שיש מסלול במכללות שפוטר מלעשות פרוייקט אז רק נהייתי מוכן לעשות את זה מבחינתי כל הלימודים זה השקעה X והפרוייקט בלבד זה גדול או שווה ל X אלא אם כן אגיש להם את אותו פרוייקט ושלא ישימו לב.. הרי בהנדסאי הגשתי אותו למה"ט ועכשיו אני אגיש אותו למל"ג לא בטוח שזה יתאים אבל.. אין לי בפרוייקט שום מתמטיקה. הכל אצלי זה API ועבודה עם טקסט והרבה קוד מה"ט נתן לי ציון 100 אז לא יכפת לי אם מלג יתן לי 90 או 80 מה רמת הפרוייקטים אצלכם? האם חייב להיות מתמטיקה ואלגוריתמים מסובכים?

vinney

Well-known member
זה לא פרוייקט

זה סדנה/סמינר, ובשום מקום הוא לא יקבל מזה פטור על סמך פרוייקט של הנדסאי. בשום מקום מכובד, ז"א.

enash

New member
ומה זה סדנה/סמינר במילים מופשטות?

לא מכיר, מה זה שונה מפרוייקט? פרוייקט בהנדסאי זה תוכנה + הספר שמתעד הכל טוב, נראה לי צריך פגישה פנים מול פנים עם יועץ מהאוניברסיטה הפתוחה אבל בכל זאת בנתיים, מה זה סמינר/סדנה ?

vinney

Well-known member
לא, בכלל לא

סמינר זה מחקר. אתה כותב בסוף עבודת מחקר, מגיש אותה ומקבל עלי הציון. סדנא, פרט לחלק מעשי של פרוייקט, כוללת גם חלק עיוני של חקירת נושא והצגתו בפני קבוצה. אומנם לא מדובר על מחקר בסדר גודל של עבודה סמינריונית (ההפרש מכוסה על ידי העבודה המעשית המבוססת על המחקר שעשית), אבל גם דורשת יכולת מחקר מסוימת. בשני המקרים הכוונה להקנות לסטודנט יכולת מחקר עצמאי שתאפשר לו להתקדם בלימודים אקדמיים, בלי יכולת כזאת אי אפשר לעשות תואר שני. פרוייקט הנדסאי לעומת זאת זה משהו טכני שבו אתה אמור להפגין את הידע שלך מהלימודים, יכולת מחקר שלך לא חייבת (אם כי כדאי) לבוא לידי ביטוי בפרויקט, ואתה מגיש אותו למה"ט, לא לביקורת אקדמית.

enash

New member
אהה טוב תודה

ממש לא רוצה אם כך אז בחזרה להדסה שלא צריך לעשות

למעלה