איפה מתחילים?

erezorez

New member
איפה מתחילים?

שלום לכולם.
אני שוקל לעבור להולנד לפחות לתקופת ניסיון של כמה חודשים. (מעולם לא גרתי בשום מקום חוץ מישראל)
יש לי אזרחות אירופאית כך שמותר לי לעבוד ולגור שם, ויש לי כמה שאלות.
מה צריך בשביל לשכור דירה? אישורים מסויימים? חשבון בנק מקומי? או שמחר בבוקר אני פשוט יכול להגיע עם המזוודות ולשכור דירה.
האם אפשר לשכור דירה לכמה חודשים או שבדרך כלל יש חוזים שנתיים?

על איזה ערים הייתם ממליצים? (זו בטח שאלה קצת גדולה אבל בכל זאת)
:)
תודה!

FalseFlat

New member
תשובות

שלום,
אם לא היית בהולנד לפני כן אני ממליץ בחום קודם כל להגדיר תקופה של 'חופשה' \ 'ביקור' ולא כרטיס פתוח כדי לבדוק את העניינים,
תעשה סיור בערים שאתה חפץ בהן - כל עיר שונה מהשנייה, תלוי בך, באיזו סביבה אתה רוצה להיות. תראה מי השאירה עלייך רושם טוב.

בשביל לשכור דירה הכרחי חשבון בנק וחוזה עבודה, תנאי לשכירות הוא שכר X4~ מהשכר דירה ברוטו
עוד מידע על שלבים שאתה עלול להתקבל בהם, בדרך למגורי קבע, כאן:
http://roniveredadar.wordpress.com/author/roniver/

השכירות מתחלקת לכמה סקטורים, אני מדבר על שכירות בסקטור החופשי VRIJE SECTOR, במקרה הזה שכירות דירה היא לפחות שנתית.
יש עוד דרכים לשכור דירה, אולי בלי חוזה עבודה אבל תצטרך לשלם שכר דירה יותר גדול \ פקדון וכו'
תוכל למצוא עוד מידע כאן :
http://www.iamsterdam.com/en-GB/living
(ושם תחת קטגוריות מגורים)

המלצה אישית : תחרוש את האינפורמציה באינטרנט האתר האחרון ששלחתי לך, מאוד אינפורמטיבי,
תנסה להכנס לראש כי ככה תבין הכי טוב מה האפשרויות שלך ועל מה אתה רוצה ללכת.

ואם יש עוד שאלות אז תשאל.

erezorez

New member
תודה

תודה רבה על התשובות! כמה שאלות נוספות.:
האם חוזה עבודה חייב להיות לחברה בהולנד? האם אני יכול להיות מועסק על ידי חברה באנגליה אבל לעבוד 'מהבית' בהולנד?
לגבי תקופת ה'חופשה'. איזה סוג של מגורים כדאי לחפש לתקופה כזו? אני מניח שלא מלון, ובטח יש כל מיני בתי דירות שאפשר לשכון בהם לתקופה קצרה, לא?

FalseFlat

New member
עוד תשובות

לא נראה לי שמשנה מאיפה החברה, אתה תצטרך להראות 3 תלושי שכר אחרונים נראה לי. סוג של הוכחת הכנסה.
יש בתים לחופשות ויש הוסטלים וכו'

yael100a

New member
AirBNB

תנסה את האתר הזה, אנחנו כרגע דוגמים חלקים שונים של העיר דרכו, עד שנחליט מה הכי מתאים לנו

למעלה