איפה מני?

menyroth1

New member
מיצו טעית בהערכתך

במקרה הצורך גם למני יש יד קלה על ההדק .להבדיל מפקד יזהר קינר למני יש המון המון שנות ניסיון ולמני יש המון ידע שבכלל היה מונע הגעה למשפט . בד"כ כאשר יש למני סמכות לירי או כמו שהחוק קורא לזה סמכות שימוש בכוח בר קטילה הוא לא מהסס לשניה , כיוון שהוא מכיר את הסמכויות בע"פ הוא לעולם לא יכול לטעות בפעולות שהוא מבצע ולכן הוא פועל תמיד בביטחון מלא שהוא לא מסתבך ועושה רק מה שנכון . ומי שחושב שההגיון שלו מנצח את החוק טועה ומטעה . במקרה של הדיקט שהוזכר כאן מני לא זרק (כי מן הסתם הוא לא היה שם ) . אבל אני ממש ממש ממש ממש ממש לא בטוח שהייתי פועל אחרת . אני מניח שאני לא זורק כאן פצצה וכולם יודעים את דעתי בנידון אבל אחזור עליה בכל זאת . כאשר אני מצדיק פעולה חוקית של שימוש בסמכות מסויימת (רק אם היא חוקית ) , פירוש הדבר הוא שאם אני קצין בודק של אותו אירוע אני מזכה אדם שהרג אדם ולכן עבודתי כקצין בודק במקרה כזה תיהיה ללא שום טיוח וללא שום אפשרות לחפף בתוצאה אבל גם שאם השתכנעתי שאלה פני הדברים והייתה פעולה בסמכות אזי זה אומר גם שבהחלט ייתכן שבמקום השוטר הייתי פועל אותו דבר . אין כוח (לא נפשי ולא גופני ) בעולם שישכנע אותי שיש אדם כלשהו ביקום שרשאי להימלט מהמשטרה ולסכן חפים מפשע מבלי שימוצה איתו הדין ומבלי שיינקטו צעדים נדרשים (חוקיים ) . ואם החוק מתיר דיקט (והוא מתיר , ולראיה התיק נפל בכל הערכאות המשפטיות למעט המשפט האזרחי שטרם הסתיים ושהוא נגד משטרצת ישראל ושלא נגדו ולראיה השוטר /הפקד אפילו כבר קודם בדרגה כקצין איכותי ומצויין ) אזי זה יהיה גם דיקט .

מיצו

New member
טוב, פה אני יורד ונותן לך לקבל את הדיקט

הוירטואלי. זכותך, בדיוק כמו זכותו של החתול, ספונדי וכמובן כל גולש אחר, להחזיק בדעות שיחרפנו ויעצבנו אחרים. לפעמים אני אפילו חושב שיש כאלה שעושים את זה בכוונה. אבל צר לי, אני ממש לא מסכים על הדעה שלך בעניין. מצד שני אני חייב לסייג ולומר שאני לא רק שלא הייתי שם, אלא בניגוד לך, אני גם לא רק שלא מכיר מבפנים את הסיפור אלא גם לא מכיר (ואני שמח שלא) את זורק הדיקט שיש לא מעט שיכנוהו "רוצח המונים", שכן בהחלטתו הזו הוא רצח שני אנשים. אולי רצח זו לא ההגדרה המשפטית המדוייקת כיוון שאין פה הוכחה של כוונה תחילה וכו', אבל בוא נתפשר על הריגה, ואם זה היה תלוי בי, הוא לא היה זוכה לראות אור יום. כנראה שלעולם לא נדע.

menyroth1

New member
אני מבין שאתה לא חושד שהשופט מושחת גם

הרי זה עבר את כל הערכאות המשפטיות . ולכן לא ברור לי על איזה הגדרות משפטיות אתה מדבר . הרי הוא זוכה בכל הערכאות המשפטיות . לכן אני מבין שאתה לא מתכוון למילה הריגה כאילו מדובר בסעיף החוק שנקרא הריגה אלא אתה מדבר מילולית על הריגה . מילולית אכן פקד יזהר קינר הרג מישהו והוא יצטרך לישון עם העובדה הזו לילה לילה וזה לא קל (גם למי שהרג מחבל אגב זה לא קל לישון עם זה בלילה ) . חוקית הוא פעל כחוק וזה אמרו משפטנים דגולים אפילו בבימ"ש העליון . מה שאני מנסה להסביר כאן שבד"כ כמה זבי חוטם חושבים שבגלל שההגיון שלהם אומר להם שהם מעל החוק ולכן הם חסינים אבל אין זה כך . החוק הוא מעל הכל . החוק מנצח כל היגיון . בסופו של דבר מי שנשאר אח"כ בלי הדבר הכי יקר זה ההורים שלא היו מודעים אפילו להלך המחשבה של בנם . לעניין של מכיר את המקרה אז ככה . לא רק שאני מכיר טוב מאוד את יזהר קינר (זורק הדיקט ) . אני גם מכיר היטב את סהר אהרוני (שהחל במרדף ונהג בניידת הרודפת ) . לצערי הרב מי שהייתה חברתי הטובה והיא זו שניתן להצביע עליה ולהגיד שהיא זה מי שלימד אותי את עבודת המשטרה היא שרה שוורץ ז"ל (השוטרת שנהרגה ) . לצערי הרב כתושב חולדה לשעבר יצא לי לפגוש במס' הזדמנויות גם את תומר נעים ז"ל ולשוחח איתו אופנועים וגם עם אביו שמוליק נעים יבדל לחיים ארוכים . עם כל הכאב והצער שבאובדן חברים (והיה לי הרבה מאוד שעות שרה בניידת כשעבדתי איתה פרטנר בניידת הסיור ) היה לי ברור מהשניה הראשונה ששמעתי על המקרה ועל הסתעפויות החקירה איך זה ייגמר ותאמין או לא וגם האחרים יאמינו או לא אבל זה לא יכול היה להיגמר אחרת (הכוונה להיגמר אחרת משפטית בלבד ) .

h a j b i

New member
היחיד שסיכן חפים מפשע זה אותו שוטר

שבסופו של דבר הרג שניים. אחת מהם לפחות לא ביצעה שום פשע ע"פ הידוע לי וגם השני לא סיכן את הסביבה או ביצע עבירה חמורה כזאת שהיה צריך לעצור אותו בצורה כזאת. בקשר לאותו שוטר, בוא נגיד שאם מחר אני אקום בבוקר ואשמע שקרה לו איזה אסון אני לא ממש אצטער.

menyroth1

New member
אז לפחות תן הסבר איך קרה שהוא זוכה ?

הרי אם הוא סיכן חיים ולקח חיים וזה לא היה מוצדק הרי הוא היה יושב בכלא . הוא שאני אומר כל הזמן , יש חוק והחוק הוא שיקבע ולא ההגיון הפרטי של אף אחד . וכאשר השוטר פעל כחוק אזי לא יעזור כלום לאף אחד ושום הגיון לא תופס . יש עכשיו רץ באימיילים סרטון של מרדף משטרתי ( מחו"ל ) . המרדף על פניו נראה מוצדק , חשד למעלה מסביר שיש משהו עם הרכב הזה . בסוף המרדף הנמלט עוצר ליד בית פרטי ורץ לתוך הבית (הייתי בטוח שהוא הולך לרצוח את כל יושבי הבית ) השוטרים רצים אחריו ואז הנמלט נכנס לשירותים ..... זה בדיוק ממחיש את הבעייתיות שבהחלטה כשאתה בעצם לא יודע כלום על הנמלט וחייסב להחליט בשניה כיצד לפעול.

RaananC

New member
פשוט מאוד, יד רוחצת יד

ומספיק שאותו קצין בעל קשרים והעניין מסודר.

Shredingerscat

New member
הוא לא צריך להיות מי יודע מה מקושר

המשטרה לא צריכה את הפדיחה, וגם לא את זה שהשוטרים ירגישו שאין להם גב, זה הספיק כדי שלא יהיה שום דבר שיוכיח את אשמתו. מי אמור להתאמץ ולחפש את ההוכחות האלה? מי אמור לשמור שכלום לא ילך לאיבוד?

menyroth1

New member
המשפחה חפרה איפה שהמשטרה לא ! ול ע ו מ ק !!!

ובכל זאת למרות הכל לא היה צורך בראיות האלה . השאלה שבמשפט היא לא אם הדיקט פגע או לא . זה לא רלוונטי בכלל . גם אם הוכח שהדיקט פגע הוא לא יצא זכאי בגלל שכבייכול הדיקט לא פגע . הסיבה היחידה שהוא יצא זכאי למרות כל ההוכחות שהיו שהוא פגע היא שהוא פעל בסמכות . את זה אי אפשר להוכיח באמצעות מעבדות שמוציאות שבבי עץ מיקרוסקופיים את זה אפשר להוכיח אך ורק באמצעות הבנה של החוק ושל הסמכויות . ושנית המשטרה בכלל לא צד בעניין . המשטרה לא חוקרת את זה . מי שחוקר דבר כזה זה מח"ש והם גוף שלא עושה הנחות לשוטרים (תשאל גם את השוטרים והם יגידו לך את זה גם )

menyroth1

New member
קשרים עם בית משפט העליון ?????????

אתה רציני ? אתה חושד בשופטי בית המשפט העליון שהם גם כן מושחתים ??????? גם בשופטי המחוזי ? גם בשופטי השלום ? גם בפרקליטות ? גם במח"ש ? פשששששששששששששששששששששששששששש וואחד מקושר. תגיד אתה חושב שאם הוא כל כך מקושר עם כל העולם בכיס שלו הוא יכול לקבוע לי פגישה עם בוש ???? ואולי גם אפשר יהיה בשמו לבקש עבורי באר נפט מבוש ??????? עדיף שתשתוק . פקד במשטרה לא יכול ליהיות מקושר לכל מערכת המשפט בארץ בו זמנית . אין חיה כזו גם אם הוא הבן של..... (ויזהר קינר לא הבן של.... שאחרת הוא לא היה מעוכב דרגה כל עוד ההליך המשמעתי וההליך הפלילי הסתיימו )

מחזק את ידך !

הכרותי עם מני חורגת מגבולות הפורום. Spondylus היקר, גם אם אתה חושב שמני כותב שטויות אין זה ראוי לעלוב בו מעל גבי הפורום. אתה לא חייב להסכים עם דעותיו, הדרך שבה הוא מבטא אותן או אפילו לחלוק על דעתו. אסור לך לפגוע בו בגלל דעותיו שלו. לא משנה מה יאמר, זכותו להשמיע את דעתו בדיוק כמו שלך מותר להשמיע את דעתך. העובדה שבמקצועו הוא שוטר אינה הופכת אותו לשק חבטות, או מקנה לך לגיטימציה לפגוע בו או בחבריו השוטרים. אם יש לך בעיה עם שוטר אחד או יותר, פנה לגורמים המוסמכים. באופן כללי אעיר כי, כקצין משטרה, לא מני ואף לא אני איננו מיצגים את הארגון כדוברים. העובדה שמני ואני רוכבים על אופנועים ומחזיקים בדעה ומוציגים אותה בפומבי אינה צריכה לגרוע ממשקלה של הדעה. אומר עוד דבר אחד, מי שמכניס הורים לויכוח העלוב שהבאת לכאן, ראוי שיראה לנגד עיניו את הוריו והורי הוריו השעה שהוא מקליד ועולב בחבריו לפורום. על אחת כמה וכמה בעשה שאדוני פותח את הודעתו בכותרת "תרבות דיון". תודה. זיו

iec

New member
זה אומר שכל מה שכתבת נכון...אבל

הבעיה היא אחרת...זה לא פורום קללות
וואלה ס'אמה ערס כל המשטרה הזאת!

מיצו

New member
ספונדי וחתולי,

תקרא את מה שכתבתי. זו לא צנזורה, זו לא סתימת פיות, אלא בקשה להתנהל בצורה מכובדת, זה הכל. הייתי שמח לו הייתם מבינים את זה ומקבלים את בקשתי. תראו, יש אנשים בעלי אופי מתלהם, כזה שיורה לכל הכיוונים, מקלל את כולם, ומתגרה בכולם באופן יזום. אנשים כאלה, אפשר לומר, לא זקוקים להגנה או אפילו לרחמים כשמישהו אחר משתלח בהם. מצד שני, יש כאלה שמדברים שטויות (או לפחות אחרים חושבים שאלו דברי שטות, אני לא בא לקחת פה צד). ויש שילוב של שניהם (וזה, בפני עצמו, שילוב מסוכן). האם מני הוא מהסוג הראשון או השני? ואם הוא מהסוג השני, האם זה מקנה למישהו זכות להעליב אותו (או כל גולש אחר)? אני לא בא לסנגר על דיעותיו או על המוסד שבו הוא מתנדב. הוא מבשל לעצמו את הדייסה, וממה שאני קורא הוא גם אוכל אותה בכיף. אבל אני לא בטוח שזה מקנה זכות לכל אחד מאיתנו להעליב אותו באופן יזום. כמובן שלעניין הזה יש יוצאי דופן, כמו אנשים שמערכת היחסים שלך איתם היא כזו שזה נחשב "נורמלי" לרדת לפסים אישיים. אבל אני חושב שהמקרה הזה הוא לא כזה. כל מה שאני אומר נעשה על דעתי האישית, וכמובן יש מצב שמני, כשיגיע לכאן, בכלל לא יבין על מה המהומה. אבל בין אם כך ובין אם כך, זו עדיין דעתי. הייתי מבקש שנשמור על הפורום נקי מירידות לפסים אישיים ולעלבונות. האם אני מבקש משהו לא הגיוני? האם אני מבקש משהו שחורג מגבולות הטעם הטוב או מנורמות התנהגות מקובלות? האם היית מדבר ככה לכל אדם גם אם היה עומד מולך ברחוב, אלמלא ידעת שאותו אדם לא יגיב בצורה דומה מצידו? האם זה שמני לא נוקט בדרך הראשונה מקנה למישהו כאן את הזכות להעליב אותו? זכותכם כגולשים להביע את דעתכם בפורום, שהרי לשם כך הוא קיים. אבל אני חושב שהזכות הזו לא מקנה למישהו את הלגיטימציה לשחרר עלבונות כלפי גולש אחר, אלא אם זה נעשה בבדיחות הדעת ותוך כדי הבנה של כל הצדדים בעניין הזה. כאמור, זו דעתי. אני חושב שאני לא היחיד כאן שחושב שיש אנשים שקצת הגזימו פה (ואני לא בהכרח מתכוון לשניכם, אלא בכלל).

iec

New member
קצת מוזיקה איכותית שתרגיע את הרוחות...../images/Emo26.gif

אין כמו המוזיקה הזו...

iec

New member
אתה לא בסדר...למה לא אמרת לי להכין אדוויל

לפני האזנה....

למעלה