איפה ללמוד?

איפה ללמוד?

מעוניינת בלימודי מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש. קיים מסלול במכללת אחווה (מטעם אוניברסיטת בן גוריון), כמו כן- נתוניי מאפשרים לי להתקבל למדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן גוריון עצמה אך שם אין את אותו המסלול בדיוק (ללא התמחות במשאבי אנוש.. ) ומצד שני - המיקום של המכללה טוב לי. בראייה לעתיד, מה עדיף לי ? ללמוד את המקצוע באחווה (כאשר מצוין שלמדתי באחווה והתואר בחסות בן גוריון) או באוניברסיטה?

מעבר מסלולים

אם איני טועה קיימת אפשרות לעבור בשנה ג מאחווה לבן גוריון ולקבל את התואר בבן גוריון- האם זו אפשרות שעוזרת לך מבחינת השיקולים שהצגת? אני רוצה לכתוב פה משהו יותר כללי בשני נושאים- 1. אוניברסיטה מול מכללה 2. מסלולים עם התמחות ההתלבטות לגבי אוניברסיטה מול מכללה לרוב קשורה לשאלה של קלבה למקומות עבודה לאחר התואר ויחס המעסיקים. בעניין הזה אין תשובה ברורה. בעיקרון, ישנם מעסיקים שמסתכלים על המקום ממנו ניתן התואר כעל תו איכות של התואר מאחר שתנאי קבלה באוני' בחוגים נדרשים הם לרוב גבוהים יותר וגם דרישות הלימודים בסביבה אקדמית עשויות להיות תחרותיות יותר- ייתכן שחלקם יעריכו סטודנט שלמד באוני' כמי שיש לו פוטנציאל גבוה יותר מבחינת כישורי למידה ויכולות חשיבה.יחד עם זאת, במידה והמועמד מגיע עם ניסיון שנראה רלוונטי מהעבודה או מהצבא או מפרוייקטים שעשה בזמן היותו סטודנט- וקורות החיים נראים מלאים יותר, בצירוף רושם חיובי שנוצר בראיון עבודה שיתקיים- אזי השיפוט של המעסיק מסתמך על יותר מידע שמאפשר לו להחליט , והמשקל של מכללה או אוניברסיטה עשוי לרדת. לגבי מסלולי התמחות- אני מציעה לבדוק מה זה אומר שיש התמחות במשאבי אנוש לבדוק משמעותו להיכנס לידיעון הקורסים ולבדוק מהם קורסי החובה והבחירה בתחום זה במכללה ולהשוות אותם למסלול הכללי ולקורסי הבחירה שלו בבן גוריון. לפעמים ההבדל המרכזי יהיה התואר - התמחות במשאבי אנוש. ולא מדובר באמת בהבדל תוכני. מבחינת מעסיקים- התמחות בתחום היא נחמדה אך לא יוצרת תיעדוף אמיתי על פני מישהו שלמד שמסלול כללי של מדעי התנהגות כי המעסיק מניח שגם למי שהתמחה במשאבי אנוש וגם למי שלא התמחה- אין ניסיון מהשטח - ושני המועמדים יצטרכו חניכה לפני שיוכלו לעסוק במשאבי אנוש. לכן אני חושבת שהשיקול המרכזי צריך להיות העניין שלך ומה באמת ללמדי בכל אחד מהמקומות- ולא הכינוי שניתן לתמחות. הדברים שאני כותבת פה תופסים בעיקר לתחום שעליו את מדברת ולא הייתי מכלילה מהם לגבי תואר שני או לגבי מסלולים אחרים בהרכח. בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות או דילמות אנא כתבי אפרת

תודה לך, עוד כמה התלבטויות...

בשיטוטים באינטרנט ראיתי שבאוניברסיטת תל אביב ובמקומות נוספים קיים תואר באנתרופולוגיה וסוציולוגיה. האם קיים הבדל משמעותי בין זה לבין מדעי ההתנהגות? שהרי כחלק ממדעי ההתנהגות לומדים גם את הנושאים הללו. האם ניתן לעבוד בתחום משאבי אנוש/יעוץ/חברות השמה וכוח אדם גם עם תואר באנתרופולוגיה וסוציולוגיה? תודה!

הבדלים

ההבדל הוא שמדעי ההתנהגות כולל לרוב גם לימודי פסיכולוגיה היכולת להשתלב בתחום של משאבי אנוש עם תואר ראשון במדעי התנהגות או סוציו' ואנת' היא שווה לדעתי מאחר ושניהם לא מקנים ניסיון תעסוקתי כלשהו בשטח ולימודי הפסיכו' שהם התוספת של מדעי ההתנהגות לא מהווים משקל משמעותי למעט אולי קצת יותר יוקרה שהם מעניקים - קשה ממש למדוד את זה אם כמי שממיינת קורות חיים הייתי רואה 2 מועמדים כזה וכזה- לא היתה לי נטיה ממשית למי שבא ממדעי ההתנהגות מה שהיה משנה לי זה אם יש התנסויות קודמות למשל- מאבחנת פסיכוטכנית ניסיון בהדרכה וכד אפרת

תודה רבה ו...

האם קיימת דרישה כרגע לבוגרי תואר כזה? האם תדעי לומר על עומס הלימודים בתואר?

דרישה

שני התארים עמוסים בלומדים ולכן התחרות על כל משרה גדולה מאידך, זה נכון לגבי הרבה מקצועות וכל זאת רוב האנשים מוצאים עבודה... לכן אם זה מה שמעניין אותך- אל יאוש הדרך הטובה להמשיך למשאבי אנוש היא להתחיל בחברת השמה- ומשם קל יותר לעבור למשאבי אנוש בארגון כי מלמדים אותך את כל מיומנויות הראיון ויש גם חלק של משא ומתן - זה בית ספר טוב ברוב המקרים לגבי עומס הלימודים- זה תלוי במוסד שתבחרי ובקורסים והתמחויות שתקחי וגם במי שאת ובאיך שאת לומדת אני יודעת שיש הרבה שמשלבים עם זה עבודה ולכן ניתן לומר שבהתעלם מהגורמים שציינתי לעיל מדובר בעומס בינוני אם יש לך עוד שאלות- אנא כתבי אפרת

למעלה