איפה להמשיך?

LiveInACloud

New member
איפה להמשיך?

בהתחלה לקחתי די במקרה את "עולמה של סופי", אהבתי (בעיקר את המידע, פחות את העלילה והכתיבה), אחרי זה קראתי את "מבוא לפילוסיפה", נהנתי מאוד. אחר כך את "עלייתה של הפילוסופיה היוונית" ו"ומטאפיזיקה". הספרים האלה די דומים וחוזרים על אותם עקרונות, למרות שנהנתי לראות אותם מזוויות קצת שונות וככה גם הבנתי יותר טוב. עכשיו קצת נמאס ואני רוצה לעבור לכיוון אחר. ניסיתי את "הפילוסופים הגדולים" ולא הצלחתי לקרוא. זה היה כבד וקצת מנותק ממני. אחרי זה קראתי את "יום הולדת שמח, נוח", שאני לא בטוח שתגידו שזה ספר פילוסופיה, אבל זה משלב בצורה נחמדה פילוסופיה והומור משוגע. אולי ספרים בסגנון הזה יותר ימשכו אותי. יש אולי המלצות לספרים בסגנון? או בגלל המלצות? אשמח לשמוע!

הרברונן

New member
מה עם החוברות על הפילוסופים

הגדולים בהוצאת ידיעות אחרונות? או ברמה נמוכה יותר, אבל סבילה, אלה של מודן? ומה עם מבוא לפילוסופיה של יובל שטייניץ? כל טוב, רונן

Philosopher

New member
אולי תנסה את מילאן קונדרה

הוא משלב הומור, שנינות ופילוסופיות פיציות וגדולות שלו פה ושם. אני אישית אוהבת את הכתיבה שלו, רק מה חבל שכל ספר שלו עוסק באותה גברת רק בשינוי אדרת. אגב - הוא דוגמא ממש טובה לאדם שיצירתו הושפעה באופן ישיר מהווי תקופתו.

את מדברת שטויות

אם את רוצה המלצה למשהו טוב- לספר איכותי ששוה לקרוא, אז לעולם זה לא יהיה המשך למשהו. ספר פילוסופיה טוב פותח אופק חדש. מגלה תחומי מחשבה ותודעה שמעולם לא ביקרת בהם. אז אם את מחפשת "להמשיך" בספר טוב ומומלץ, הרי שיש בזה פרדוקס, וזו כמובן בקשה שטותית.

NacroMittler

New member
אתה מדבר שטויות

אם אתה רוצה המלצה למשהו טוב-זה בהחלט יכול להיות המשך למשהו. אף פעם אין סוף לכמה אפשר להתעמק באותו נושא. ספר פילוסופיה טוב בהחלט יכול להעמיק את הידיעות בנושא שכבר קראת עליו בעבר. אז אם אתה מחפש להמשיך בספר טוב ומומלץ, הרי שאין פה שום פרדוקס, והבקשה היא איננה שטותית כלל וכלל.

le soleil

New member
למה לתקוף?

אי אפשר היה להגיד את מה שרציתה בדרך פחות אגרסיבית?

למעלה