איפה כדאי ללמוד MBA ???

gazitnir

New member
איפה כדאי ללמוד MBA ???

שלום אני מעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה MBA בארץ. מבחינת תנאי קבלה , הכל פתוח בפניי. איפה הכי כדאי ללמוד? (רצוי במרכז הארץ) האם לאנשי עסקים יש עדיפות למועמד כזה או אחר או שבסופו של דבר , מנהל עסקים זה עוד שורה ברזומה שנחמד שיש וזה לא ממש משנה איפה משיגים אותו? אני יודע שבת"א זה נחשב הכי טוב , אך הבנתי שהלימודים שם הכי קשים והכי ארוכים (8 סמסטרים לעומת 4 בב"ש). האם שווה להשקיע כל כך הרבה ? האם יש כזה מבדל בין אוניברסיטה למכללה? איך רייכמן/מכללה למנהל? איך ת"א לעומת בר אילן/ירושליים? אני יודע שזה המון שאלות.... אודה לתשובה כלשהיא...

pasha7777

New member
MBA

אני גם רוצה ללכת ללמוד MBA, אז ממה שבדקתי, הגעתי למסקנות הבאות: 1. אם הציונים מאפשרים ללכת ללמוד באונ'- זה עדיף על מכללה גם בגלל שכר לימוד (כ-10500 ש"ח באונ' לעומת כ- 26000 ש"ח במכללות). כדאי גם ללכת לאונ' משיקולי יוקרה - מעסיקים ברובם, כך אני מאמין יעדיפו בוגרים מהאונ'. 2. בדקתי את תוכנית הלימודים בכל האונ', וראיתי שתוכנית הכי קשה והכי יוקרתית היא באונ' ת"א, עם תנאי קבלה הכי קשים מבין כל האונ'. אני אישית התלבטתי בין בר אילן לבין אונ' חיפה. כנראה אני אלך על אונ' חיפה- שם התוכנית בנויה ללימודים שימשכו שנה וחצי, סמסטרים קצרים של 8-9 שבועות, אין קורסי השלמה. אני עדיין לא כל כך הבנתי, אם תוכנית MBA של אונ' חיפה יוקרתית- הבנתי רק שהם פתחו את המסלול לפני 4-5 שנים, ותוכנית נחשבת חדשה יחסית. אשמח גם אם מישהן מכיר את תוכנית ה- MBA באונ' חיפה ויכול להוסיף משהו עליה.

למעלה