איפה יש הכי פחות אנטישמיות באירופה?

איפה יש הכי פחות אנטישמיות באירופה?

מחפשים פינה שקטה

berlinale

New member
למרבה הצער לא נכון

כמו שאפשר ללמוד ממחקרים על אנטישמיות בעולם, יש גם אנטישמיות ביפאן, סין או קוריאה, שהקהילות היהודיות בהן פצפונות. בדנמרק אין כמעט תקריות אנטישמיות, אבל יש רק 5000 יהודים.

berlinale

New member
כמו שענו לך בפורום "ישראלים באירופה

כדאי שתתבגרי. מתי פעם אחרונה שמעת על לינצ'ים שעושים ברחובות בישראלים/יהודים באירופה? למה שמישהו מהשכנים שלך ידע שאת יהודיה אלא אם מתכוונת לפרסם את זה? אולי תתפלאי, אבל באירופה אנשים מתעסקים בעניינים שלהם, ולא כתוב סעיף לאום "יהודי" בתעודת הזהות. הבעייה שלך לדעתך עם הגירה לאירופה היא אנטישמיות? מה למשל עם: - שנאת זרים רגילה? את באה למדינה, לא יודעת את השפה, את *זרה*. ובניגוד למדינת ישראל, אין סל קליטה, אין חממות מדעיות למהגרים. יש רק את אזור התחנה המרכזית, ומתייחסים אליך באותו יחס זבל שאנשים מתייחסים בארץ למהגרים מאפריקה. - ומה עם אבטלה? - ומה עם מזג האוויר?

yoram1311

New member
איזו שאלה מרגיזה

בזמן האחרון יש לי זמן לעקוב, ויותר מידי פעמים ראיתי את השאלה הזו בתפוז. מאיפוא הפחד הלא ראציונלי הזה בא? אני גר בלונדון יותר מ 20 שנה, ועבדתי ושהיתי באירופה די הרבה, ומעולם לא נתקלתי באנטישמיות ,אפליה או הערות גסות. ני לא מכיר באופן אישי אף אחד/ת שנתקל בתופעות כאילו. יש לפעמים יחס שלילי לזרים. that's it. אני לא מכיר את השואלת, ואיני מבקר באופן אישי- רק נגד ה myth.

temuchin

New member
אין לכם מה לדאוג

אין מדינה באירופה שהיא יותר גזענית מישראל, מדינה שבה חלק גדול מאד מהעם חושב שהוא העם הנבחר, מדינה שבה מיעוט המונה כ- 20% מהתושבים מקופח בתקציבים ובפיתוח (מדובר בעובדות שאין לחלוק עליהן), מרוקאים שונאים רוסים (הרבה בגלל שחלקם לא יהודים), ששונאים את העולים מאתיופיה שעל הקיפוח שלהם אני לא מתחיל לדבר בכלל....

Woking

New member
ישראל לא באירופה

ובכל מקרה, דיונים פוליטית בבקשה לא בפורום הזה. הפורום מיועד אך ורק לשאלות, ורצוי ענייניות, בנושאי הגירה. התשובות צריכות להיות בהתאם.

temuchin

New member
לא זכור לי שציינתי זאת

היות ופורסמה שאלה לא עניינית, הנחתי שגם תשובתי הלא עניינית (כמו אלה שלפניה) תפורסם.

למעלה