איפה טעיתי?

איפה טעיתי?../images/Emo7.gif

עברו 7 חודשים מאז שהחיים שלי התהפכו.רוב הזמן הרגשתי באמת אושר.בימים האחרונים אני אבודה לחלוטין.שימו לב לנקודות המשבר: 1.הבן שלי בד"כ שונא עגלה, קשה לי לצאת איתו לטיול ביום נעים, או סיבוב בקניון, או סתם ברחוב.סביר להניח שהוא יתחיל לבכות יצטרך לעבור למנשא והיום כשהוא כבר כמעט 9 קילו זה קשה מאוד. 2.אני עדיין לא מצליחה להעביר אותו למיטה מבלי שיתעורר, לכן הוא רוב הזמן איתנו במיטה.כבר צפוף לנו ואין לי ספק שאנחנו כבר מפריעים לשינה שלו.אבל זה פשוט לא הולך, הוא מתעורר ובוכה נורא כשמניחים במיטה והדרך היחידה שאני מצליחה להרדים זה על הציצי. 3.היא ממש היפר תמידי- בקושי נרדם במהלך היום- לא היה איכפת לי שיהיה ער העניין שהוא לפעמים גמור מעייפות, משפשף עיניים, בוכה ולא נרדם- לא במיטה, לא עלי, לא בעגלה. 4.זה שהוא סרבן בקבוקים ומוצצים ציינתי?אין מצב להשאיר אותו אצל סבתא ליותר מ3 שעות.ניסינו כל בקבוק בכל צורה 5.התחלנו מוצקים- לא אוכל יותר משתי כפיות של מרק/ פירות ומתחיל העביף את האוכל לנפנף ידיים ופשוט לא רוצה יותר. אני מרגישה שאני מפספסת משהו , שהוא עושה מה שבא לו ללא גבולות ואני גם לא ממש מצליחה לעזור לו- בעניין השינה למשל או האוכל. אוף- אני כ"כ צריכה תמיכה!

e l i z e

New member
לא טעית../images/Emo13.gif

לגביי העגלה, איזו עגלה? זה טיולון?, אולי לנסות להחליף? יש טיולונים זולים. תנסי אולי לשים בעגלה רעשנים/מובייל לעגלה, אם לא ניסית עדיין. אם אין מצב בכלל לעגלה, באופן אישי הייתי שוקלת מנשא גב. אם לא מפריע לכם לינה משותפת, אך רק מתקשים בגלל הצפיפות, הייתי ממליצה להעביר למיטת תינוק ולהוריד לה דופן אחת ובכך להצמיד את המיטה שלו לשלכם ואז יש לינה משותפת, אין צורך להעביר לאחר שנרדם ויש מספיק מקום, זה מה שאני עשיתי. לגבי השינה, לדעתי את צריכה לזהות את הזמנים שבהם הוא עייף ולא לפספס את חלון השינה. אם אתם מפספסים- העייפות נשארת וההזדמנות להירדם הולכת ואז הילד עצבני ועייף אך מתקשה להירדם. תנסי לתפוס את זה בזמן ותרדימי אותו. מוצץ ובקבוק? מצטערת, אין לי עיצה... מוצקים, לאט לאט. תמיד מתחילים בקטן. בהתחלה זה כפית אח"כ מגדילים כמויות. הכי חשוב, לא להכריח. בכל הדברים שציינת, אני באופן אישי ולפי השקפתי, לא חושבת שיש קשר לגבולות ולזה שהוא עושה מה שבא לו. ביתניים תנסי לקבל כמה שיותר חיזוקים וסבלנות.

אמיקה

New member
לא כזה נורא ../images/Emo24.gif

כולנו טעינו בכל מיני נקודות, ועד שיגיעו העוללים לגיל 18 או 48 - סביר נטעה עוד מיליון פעם. אל תקחי קשה
אם בעיית השינה שלכם (2-3) היא עד כדי כך קשה ואת מרגישה שאתם חייבים הנחיות ועזרה - יש את מעבדת השינה המפורסמת של פרופ' שדה באונ' ת"א. הכי גרוע? תפנו לשם וסביר שכל בעיות השינה ימצאו את פיתרונן. [בסוד אני מוכנה לספר שכנראה גם אנחנו טעינו פה ושם עם הרגלי השינה של הפספוס ככה שהתחלתי לברר על המעבדה וכנראה שנפנה אליהם. מדובר על הוצאה לא בשמיים ותהליך לא ארוך. צלצלי לשם אם נשמע לך הרעיון]. הכי חשוב לא להתרגש. יכול להיות שטעינו - אז מה? הכל בר תיקון. בינתיים את יכולה לעשות חיפוש במאמרים על בעיות השינה של חברי הפורום לדורותיהם והצעות לפיתרון. לכל הפחות זה יראה לך שאתם ממש ממש לא לבד בבעיה הזו. רוב ההורים סובלים ממנה, במידה כזו או אחרת. אומרים שזה עובר תוך שנה-שנתיים גם אם לא נעשה כלום עם זה ..
ילד בן 7 חודשים עם "בעיית מוצקים" - זה גם לא נדיר. בכל מקרה מה שאת מתארת לא נשמע כמו בעיה. זה די רגיל. תני לו זמן והמשיכי לנסות. סביר שזה יסתדר מעצמו. בינתיים את יכולה לעשות מאמץ מיוחד בשבילו ולהעביר במסננת את מה שאת נותנת לו, בנוסף לריסוק. זה ייצור מחית ממש ממש חלקה, ואולי זה יעזור.. מוצצים - זה לא חובה. בקבוקים - גם לזה יש שיטות (תעשי חיפוש - אפשר לחמם קצת את הפיטמה למשל, יש כל מיני שיטות - אולי חלק יעבדו), ובכל מקרה עוד מעט, כשהוא יעבור למוצקים יותר - תוכלו להשאיר אותו עם סבתא שתתן לו דייסות בכפית ומעדני חלב וכל מיני דברים שלא באים בבקבוק ממילא. בקיצור - הכל פתיר

Rossella

New member
רק לגבי האוכל

אני רוצה לעודד אותך (הילדים שלנו הרי אחים לתל"מ, למרות ששלי כבר בן 8 חודשים) שגם אני חשבתי שזהו זה, עד הצבא הוא יאכל רק ציצי ולא שום דבר אחר. כמו הבן שלך, הוא לא הסכים ליותר מכמה כפיות... והנה, לפני כמה ימים פתאום "נפתח לו התאבון" והוא התחיל לחסל מרק ופירות בתאבון ואפילו ליהנות מזה (עד עכשיו הוא היה אוכל בהבעה של "נו טוב, אם כבר הכנסתם לי את זה לפה, אני אוכל...). אני רק מקווה שזה יימשך כך
ואגב, גם לילד שלי אין מושג מה עושים עם מוצצים ובקבוקים (הוא מנסה ללעוס אותם). מקווה שהצלחתי לעודד לפחות בנקודה הזו, ולגבי השאר - את בטח יודעת עד כמה ההרגלים שלהם משתנים בגילאים האלה... שום דבר הוא לא לנצח

למעלה