איפה הכסף

איפה הכסף

איפה הכסף ? =========== מלחמה כידוע עולה כסף, ובאחרונה פורסם שלאוצר חסרים 4 מיליארד שקל לשנה. זו הסיבה לניסיון הפגיעה המחודש בעניים, לדברי שר האוצר, אברהם הירשזון. במצב רגיל, הייתי מקבל את ההסבר. אלא שרק לפני כחודשיים התרברבו במשרד האוצר כי בעיקר בנימין נתניהו, ובהמשך גם הירשזון, הביאו במדיניותם לעודפי גבייה של 16 מיליארד שקל עד אמצע 2006. אם כל זה נכון - יש באוצר די כסף לממן את צורכי הצבא העודפים למשך 4 שנים לפחות, בלי לפגוע בגמלאים. לא היה מזיק גם לצמצם בשליש את מספר אנשי הקבע שאינם "קרביים". זהו צעד נכון השווה הרבה מיליארדים. איש קבע עובד קשה 20 שנה, ואחרי זה בגיל ארבעים מקבל פנסיה חינם על חשבון הציבור במשך 40 שנה. הייתי שמח שיסבירו לי כעת, מדוע יש צורך להתנכל שוב לסטודנטים, לכלל מקבלי הקצבאות, לקשישים ולנכים. מרק בריל כפר סבא פורסם בתאריך- 17/09/2006

Mesarim

Member
../images/Emo6.gif כלכלנים עליך ישראל ../images/Emo9.gif

הייתי שמח שיסבירו לי מדוע BB קצץ בכל הגמלאות של כל החלשים בחברה, והעביר 9 מיליארד ש"ח בהטבות מס לחבריו מהמאיון העליון. נראה לי כי לא היה מזיק גם לצמצם בשליש את מספר ההתנחלויות הפרזטיות, שממילא יועברו לפלשתינאים בזמן כזה או אחר. "כמות הכסף שיש בקופה" מייצגת נקודת ראות של זבן מטבחים בלבד. כלכלנים מסתכלים על דברים נוספים כגון: שיעור החריגה מהתקציב, הצע הכסף במשק, כמות הנכסים הנזילים הנמצאת בידי הצבור ועוד כהנה וכהנה פרמטרים כלכליים, שכמדוני שאינם נהירים למי שאינו כלכלן, או למי שהוא "כלכלן BB". מעניין למה BB לא "צמצם בשליש את מספר אנשי הקבע שאינם "קרביים", שהרי "זהו צעד נכון השווה הרבה מיליארדים" BLA BLA BLA

Mesarim

Member
יצאתי וחזרתי

היה ממש מקסים

Mesarim

Member
וב YNET חושבים גם כן ...

פרץ והפנסיונרים הביסו את ביבי הבוחר הישראלי אמר אתמול "לא" גדול, מהדהד, רועם למדיניותו הכלכלית והחברתית של בנימין נתניהו, שר האוצר בשנים 2003 עד 2005
ישראל - במקום הראשון במספר העניים במערב דו"ח לקראת פורום קיסריה קובע: שיעור המשפחות העניות בישראל הגיע בשנת 2004 לכ-18%, יותר מכל ארץ מערבית אחרת.
הפוליטיקאים יצרו את העוני ישראל הייתה פעם מופת של מדינה שוויונית ללא עוני; זה היה בשנות השישים של המאה הקודמת, שנות שלטון מפא"י ה"נוראיות". הגידול בעוני החל עם המהפך של 1977 ועליית הליכוד לשלטון; ככל שהרחקה ישראל מעברה הסוציאליסטי, כך עלה בה שיעור האזרחים העניים. אך העוני זינק והפך למגפה של ממש ולחרפה לאומית רק בשנים האחרונות.
נקניק הבחירות של סוציאל-ביבי בנימין נתניהו, שר האוצר בעבר ויו"ר הליכוד העכשווי, הציג לציבור את החלק החברתי-כלכלי במצעו. מה מציע נתניהו? אין לי הגדרה אחרת ל"מצעו" מלבד הכינוי "נקניק בחירות": מעי גס הממולא בפירורי לחם וממתקים, עם מעט מאוד בשר והרבה קשקושים. אישית, אני חש אכזבה גדולה. דווקא מנתניהו ציפיתי למידה של רצינות, אחריות ושיקול דעת בהצגת מצעו ...

Mesarim

Member
שווה בריבוע ...

הכל מדברי סבר פלוצקר כלכלן לא פחות טוב מ"קקטוס היחיד"

גל ים..

New member
תאמין לי שלא חסר כלום..

כל הכסף נשפך סתם על השד יודע מה,על כל מיני פקידות של פקידות וסגנים של סגנים וטלאי על טלאי במשך שנים,אם היו עושים בדק בית רציני היו מוצאים שיש עודף של מליונים ולא חוסר של מילארדים... אבל מי סופר ממטר מה שאנחנו כותבים ואומרים,אנחנו בסך הכל האזרח הקטן והמושתן שלא מבין כלום.. אני מזמן כתבתי שלא חסר שום דבר בשום מקום,חסר רק דבר אחד סדר ורצון לאירגון מחדש של הכספים בדיוק כמו שעושים ארגון בבית.

למעלה