איפה הגבול אצלכם ?

ו אולי

New member
איפה הגבול אצלכם ?

בעקבות הדיון הקודם שהיה פה והשאלות שהאלזה העלתה בו, אשמח לשמוע מה אתם חושבים. האם לדעתכם פגיעה בבע"ח היא שחור ולבן או שיש גם גווני אפור ?

האם אתם רואים באופן חיובי כאשר אנשים סביבכם מפחיתים מזון מהחי ? או שכל עוד הם לא נמנעים לגמרי מצריכה מהחי זה פסול לגמרי ולא משנה אם הם ירדו מאכילת בשר פעמיים ביום לפעמיים בחודש ?

האם פגיעה בבע"ח שקולה לגמרי לפגיעה בבני אדם ? או שלסבל של בני אדם ישנה עדיפות כלשהי על סבל של בע"ח ?
האם במצב של סכנת חיים תסכימו לקבל טיפול המכיל רכיבים מהחי ?
ואם מדובר "רק" בשיפור איכות החיים, כמו למשל בתת פעילות של בלוטת התריס ?
כל התרופות נוסו על בע"ח, והרב הגדול של הידע הרפואי מבוסס על מחקר בבע"ח. האם אתם לוקחים תרופות ? האם אתם נעזרים ברפואה ? עושים בדיקות ?

מבחינתי, כמו שכתבתי בדיון הקודם, הסיבה שבחרתי בטבעונות היא הפחתת סבל ואני רואה את זה כרצף ולא שחור לבן. אני שמחה כשהמודעות של האנשים סביבי לנושא גורמת להם להפחית את הצריכה מהחי, גם אם הם לא הגיעו לטבעונות מלאה.
ואני אקח תרופות מצילות חיים ומשפרות איכות חיים, גם אם הן מכילות רכיבים מהחי.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני לא קיצוני גם כלפי עצמי וגם כלפי אחרים

למשל עוד לא הצלחתי להוריד 2 יוגורט קטנים. ( קיבלתי עצה להמיר בקינואה מבושלת כוס ואני אתייעץ עם הדיאטנית שלי בעוד חודש בפגישה)- אבל בהחלט מעדיף טבעונות בכל מקום שאפשר. אם בתרופות שאפשר אם בלבוש. ובכל נושא אחר.
עוד נושא שאני מתעלם כרגע הוא לחם שמכיל אנזימים שמיוצרים על מצע דגים או ביציים
כי קשה להשיג לחם ללא אנזימים בסופר. אבל אני אוכל מעט לחם.
אשר לטבעונות - אני חושב שטבעונות חיה "פירותית" 80-10-10 הרבה יותר מוסרית מטבעונות רגילה- אבל לא הצלחתי לעשות אותה- ניסיתי חודש.
אבל טבעונות רגילה בלי גאנק פוד וסוכר היא היישג אדיר לאנושות.

וכמו לגבי כך גבי אחרים- אני רואה גם השגים יחסיים.
לגבי תעשיית התרופות- אני מקווה לפתרונות יותר הומננים לניסוים. כמו לגבי בדיקות רעילות שכבר בתהליך של פיתרון.
יש גם הרבה מחלות שנובעות מאורך החיים המערבי- מזון לא טבעוני אורגני. ריסוסים. רפואת שיניים לא טובה ג'אנק פוד וזיהום סביבתי. צריך לטפל בבעיות אלו ואז לא יהיו מחלות וגם ניסויים מיותרים בבעלי חיים. ואני "לוחץ" בבלוג שלי "מחשבות 100" לתקן בעיות אלו.

kmiki

New member
למה את מגדירה את זה כקיצוני?

קיצוני מבחינתי זה לשחוט, להרוג, לגמור חיים של בעל חיים
קיצוני מבחינתי זה לשעבד, לכלוא, לנצל בעל חיים
קיצוני מבחינתי זה לקחת עגל מאמו כשהוא נולד
קיצוני מבחינתי זה לדוג דג עם קרס חד בפה
קיצוני מבחינתי זה לטפטף לקוף לעיניים רעלים כדי לראות איך זה ישפיע עליו
קיצוני מבחינתי זה להחזיק בעלי חיים בכלוב כדי שילדים קטנים יוכלו ללטף אותם
&nbsp
לא קיצוני בעיניי זה להיות טבעוני.
&nbsp
אז מה השאלה בעצם?

ו אולי

New member

התגובה שלך היא לשאלות שלי, או למה שכתב הקרנף ?
אני מסכימה עם מה שכתבת ולכן אני טבעונית.

השאלות שלי היו בעיקר האם ישנם מצבים שהם מבחינתכם מספיק קיצוניים כדי לנקוט באמצעים הקיצוניים שבהם יש פגיעה בבע"ח. או אם לתרגם את זה לרמה הפרקטית, האם להיעזר בתרופות מצילות חיים ומשפרות איכות חיים, ובכלל לפנות לשירותי הרפואה שמבוססת (לצערי, ומקווה שזה ישתנה) על פגיעה בבע"ח.

kmiki

New member
אשאל אותך אחרת

היית מוכנה שיוציאו בכוח מאדם אחר כיליה על מנת להשתיל בך לו היה הצורך?

ו אולי

New member
לא, ומה התשובות שלך לשאלות שלי?

האם תסרבי לעבור כימותרפיה (וכנ"ל הקרנות, ניתוחים וכל טיפול אחר) אם יהיה לך סרטן ? בהנחה שהתרופות הכימותרפיות מבוססות על מחקר בבע"ח, וחלקן מכילות רכיבים מהחי.
האם את לוקחת (או תסכימי לקחת בעתיד) תרופות כלשהן ? כשכל התרופות נוסו על בע"ח, והרבה מהן מכילות רכיבים מהחי ?
&nbsp
&nbsp

kmiki

New member
אז ככה...

יש לי היסטוריה עשירה מאד.
הייתי צמחונית מגיל 8, בגיל 29, בהריון הראשון שלי משהו השתבש והתחלתי לאכול בעלי חיים, אני מכה על חטא היום כמובן.
לקח לי 8 שנים לחזור לעצמי, והיה ברור שאם חוזרים אז לטבעונות, כי צמחונות היתה רלוונטית בשנות ה80, לא היום, כשאנחנו יודעים כמה זו תעשיה קשה ונוראית.
מה הספקתי לעבור בכל השנים האלה?
סרטן של הבן שלי, כימותרפיה, השתלת מח עצם, מה שלא תרצי
התמכרות שלי למככי כאבים בעקבות בעיות פיזיות ורגשיות
הכל נוטרל.
לפני כמעט שנתיים הבית הפך טבעוני, אבל הטבעוני שלי הוא טבעוני בריא, נטול תרופות ככל האפשר (שזה 99%), ללא מוצרים שמנוסים על בעלי חיים, וזה כולל תרופות ככל הניתן.
אני לגמרי מבינה את השאלה שלך, ואני אל יודעת לענות מה אעשה ברגע האמת כשתהיה צרה רפואית כזו או אחרת, אני יודעת שלאמר שאני עושה הכל כדי להמנע מזה, וחלק מזה היא תזונה כל כך מוקפדת כדי להגדיל סיכויים שאני לא אחלה יותר, כמו שהצלחתי למגר מחלות "קלות" שבגללן צרכתי המון תרופות.
אני חושבת שהמאבק בניסויים בבעלי חיים הוא חשוב מאין כמוהו.

ימימה

New member
אין ספק שהתמודדת עם דברים קשים מאד

אני לפעמים חושבת, מה למשל הייתי עושה אם הילד שלי היה צריך למשל השתלת כליה דחופה, בארץ לא היה, ובחו"ל היה מתאפשר במקומות שאנחנו יודעים שמקור האיברים מפוקפק, כמו בסין או אפילו במזרח אירופה. ברור שאני נגד סחר באיברים, אבל אם חיי הילד שלי היו מוטלים על הכף? אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה. אני יכולה רק לקוות שלעולם לא אצטרך להתמודד עם דילמה כזו.
לצערי זו לא שאלה לגמרי רחוקה ממני, כי יש לי אחיינית צעירה שהיא מושתלת כליה (מתרומה מתוך המשפחה) אבל שידוע כבר שתצטרך בעתיד השתלה נוספת. אם כי כמובן הדילמות וההחלטות כאן לא יהיו שלי...

ו אולי

New member
נשמע שגם אתם עברתם לא מעט

מקווה שהשמירה על אורח חיים בריא תספיק ולא תצטרכו להתמודד שוב עם הדילמות האלו.
לי לא היה מזל, חליתי בלימפומה כ 3 שנים אחרי שהתחלתי להקפיד על תזונה בריאה (שהיתה כמעט צמחונית) לפי שיטת קינגסטון. ובהמשך עברתי לצמחונות ולטבעונות מסיבות מוסריות.
&nbsp
מכיוון שהדילמות האלו קיימות אצלי כל הזמן ברקע, אני מרגישה שאני לא יכולה להתייחס למניעת הפגיעה בבע"ח כאבסולוטית, כי אני יודעת שיש לי גבולות כשמדובר בחיי אדם, ומכאן נבעו השאלות שהעלתי.
&nbsp
לגבי ניסויים בבע"ח, מתוך הכרות קרובה עם מסלולי לימוד שבהם זה מקובל ואנשים שעובדים במעבדות מחקר, חלקם עם בע"ח, אין לי ספק שאפשר (ורצוי!) להפסיק הרבה מהניסויים האלו, שלא לדבר על הניסויים בבע"ח לצורכי קוסמטיקה. אבל אני מכירה אנשים שעובדים במעבדות שהמחקר שהם עורכים יכול לשפר בעשרות אחוזים את סיכויי ההחלמה ממחלות כמו סרטן, או לפתח טיפולים למחלות כמו פרקינסון, ALS וכו'. ומבחינתי במידה מסויימת זה הכרח לשרידות של בני האדם, כמו ההכרח של חיות טורפות לאכול בשר.
&nbsp
ותודה שהגבת על השאלות שלי ושיתפת
כנראה שאחרים פה לא כל כך מעיזים לענות, ויותר קל לתת תשובות אבסולוטיות כשהדילמות האלו הן תיאורטיות.
רק בריאות לכולנו! להולכים על שתיים ועל ארבע...

Gidi Shemer

New member

אני אישית לא עניתי כי אני לא לגמרי טבעוני ולכן התשובה שלי פחות רלבנטית פה, אבל אהבתי את מה שכתבת.
רק בריאות.

ו אולי

New member
תודה

לא בטוחה שהגבולות שלנו רחוקים, לא רואה שום דבר רע במתן בית חם לתרנגולות ואכילת ביצים עודפות, כאשר אין בכך סבל או ניצול.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה