איפה אפשר למצוא

איפה אפשר למצוא

מה בעצם תפקיד של המתנדב? כי היום הייתה לי שיחה עם "האחראי מתנדבים " שלי והוא אומר שמתפקיד המתנדב לעשות כל מה שאומרים לו . משמע שאם הוא יגיד לי לנקות בתחנה אני חייבת לנקות. ואני אמרתי שאני לא חייבת לעשות את זה כי זה לא מתפקידי .... יש איזשהו נוהל שכולל בתוכו מה בעצם תפקידו של המתנדב??

Lydo

New member
שאלה מעניינת..

מצד אחד מתנדב שעושה מעבר לנסיעות אלא גם עוזר בנקיון התחנה וכל פן אחר הוא מתנדב טוב... מצד שני האם המתנדב אכן מחויב לזה? והאם מתנדב חייב לקיים כל גחמה של אחראי המתנדבים כאילו הוא המפקד שלו? בסופו של דבר אני לא חושב שאחראי מתנדבים יכריח נהג מתנדב בן 40 לנקות את התחנה, אז אין שום סיבה שהוא יכריח מתנדב נוער... מתנדב שיבוא ליום ניקיון ויעשה מעבר למה שהוא חייב הוא אכן מתנדב איכותי... אבל אני לא חושב שזו המחויבות שלו....

tani101

New member
ממש לא!!!

תפקידו של מתנדב הנוער הוא בעקרונו כמו של מתנדב בוגר לעלות למקרים בלבד המתנדבים באים במטרה לעזור... ובנוגע לנקיון אם הינך מתנדב נוער אחת מן החובות שלך היא לשמור על מועדון הנוער נקי ולא יותר מזה אינך חייבת לנקות את כל התחנה אין שום נוהל בשום ספר שאומר כך..

שלום

כעקרון יש בכל ספרי התקנונים של מד"א הגדרה של תפקיד המתנדב מבחינה רפואית, מבחינה שמירה על התחנה זה כבר עניין של פרשנות אישית, אני לא אגיד את דעתי על אותו אחראי מתנדבים מעל דפי הפורום אבל אני אגיד לך דבר אחד, את באה להתנדב במקום מסויים, את באה לעשות מה שמוגדר מבחינתך כיף, או לעזור או לשבת עם חברים זה לא משנה, העניין הוא שאת יושבת בתחנה, נמצאת בה, עכשיו שאלה- באמת היית רוצה לשבת במקום מטונף ומגעיל? אני מניחה שלא, ככה שבאותה מידה שאת נהנת לשבת בתחנה נקייה כן אפשר לנקות אותה הן מהתנדבות והן אם מבקשים ממך, כמובן שזה לא פייר שיבקשו ממך ורק ממך ואין שום סיבה שאת תנקי ומתנדבים אחרים ולא משנה בני כמה ינקו. חלק מההתנדבות זה אחזקה שוטפת של התחנה וזה כולל גם נקיון ומנהלה, אני לא אומרת שאת עכשיו צריכה לעשות את כל התפקידים של האחראי מתנדבים כי הוא בסך הכל התנדב לשמש אחד כזה אבל אם זאת אם מבקשים ממך מידי פעם אין שום סיבה שלא תעשי משהו כחלק מהאחזקה השוטפת וכמובן בגדר ההגיון. לא הכל יכול להיות כיף ווואו ונסיעות ומאגניב, צריך גם לעזור לשמור על התחנה נקייה... אגב מישהו פה הגיב שהאחראי לא יכול לבקש מבנאדם מבוגר לנקות, אז תתפלא הוא כן יכול, הכל שאלה של רצון, אצלנו לדוגמא במודיעין בסיום כל משמרת מנקים את התחנה ואין שום סיבה שהנהגים המתנדבים והעובדים לא ישתתפו בנקיון, וככה באמת קורה... כולם תורמים את חלקם ואם מישהו לא תורם, מבקשים ממנו יפה לעשות משהו והוא יעשה...

New member
כן,אבל יש לכם תחנה של 2 מ"ר, לא?../images/Emo8.gif

כן, יש לנו תחנה

ולפי מה שאני זוכרת גם ביקרת בה פעם או פעמיים... אומנם התחנה קטנה אבל אין זה אומר שלא צריך לנקות, זה כמו לנקות חדר נוער בדיוק על אותו משקל

למעלה