אני אנסה לשפוך לך קצת אור....
ראשית - אין לאף חברת ציוד מחלקת "שירות לקוחות" בארץ. אם יש לך בעיה, והריגר המקומי אינו יכול לפתור אותה בעזרת עצמו, לרוב יש לשלוח את הציוד חזרה ליצרן (או בקיצור - לך דבר ללמפות...). הבעיות הצפויות בקניית ציוד בחו"ל - א. אם יש לך בעיה, לך תתחיל לדבר עם המקור בחו"ל, בעוד שאם אתה קונה בארץ, יש לך דילר מקומי. ב. קנית בחו"ל - לך תביא את זה לארץ (מע"מ, מכס ומשלוח עליך כמובן). לגבי שירות, מעולם לא הזדקקתי לשכזה, אבל עד כמה שידוע לי, גם מרק, שמייצג בארץ את PdF הצרפתית, וגם פראדייב, שמהווים דילרים מוסמכים להרבה חברות אמריקאיות, נותנים שירות טוב מאוד. שלומי לדוגמא, מכיר את כל היצרנים למיניהם, ויודע ליצור איתם קשר במידת הצורך. בעניין הזה אין בעיה לרוב. התאמה - ברור שמישהו מנוסה, יוכל להתאים לך יותר טוב את המצנח מאשר אתה בעצמך, אולם אין זו משימה כה מסובכת, ולאחר שאתה יודע מהן גודל החופות שאתה רוצה לצנוח עליהן, נותר רק לבצע מדידות. בכל מקרה חובה עליך להתיעץ עם המדריך הראשי לגבי סוגיית החופות. ספציפית לגבי ההצעות שקיבלת: הסתכלתי לעומק רק על האחרונה, ואת האמת - אולי יותר זול מאשר מה ששמעת בארץ, אבל פירוק החבילה לגורמים מגלה כי לא מדובר בעסקת חייך: Mirage - אחלה קונטיינר. עופר משתמש בכזה, ואתה יכול לשאול את דעתו לגבי הקונטיינר. זה גם אחד מהקונטיינרים היותר יקרים בשוק כיום. חופה ראשית - לא כתוב בדיוק איזה חופה (שלא תקבל משהו שאתה לא מכיר), אבל אם הכוונה ל- PD 9 Cell Main, אז היא לא כל כך פופולרית בארץ (לדעתי , כיום במועדון אין אף אחת כזאת), והמחיר שלה לא כל יקר. לעומת זאת, אם תרצה את החבילה עם חופה אחרת, המחיר בטח יעלה..... חופה רזרבית - די חדשה, ועוד לא ממש נכנסה לשוק. גם מחירה הוא לא מהגבוהים בשוק. לגבי ההצעה הזולה ביותר - דולפין הוא קונטיינר די מיושן ולא כל כך מקובל. תמיד תחשוב על איך למכור את זה בסוף..... כמה המלצות: 1.אל תקנה Racer. זה כמו חתונה קתולית. (או במילים אחרות - ריג לכל החיים). לחלוטין אי אפשר להפטר ממנו. שוק יד שניה מת. המחירים ברצפה. (אלא אם כן לא אכפת לך לקנות כזה יד שניה, ואז תמצא אחלה של דילים במחירים טובים !!!, כי סך הכל הוא עושה את העבודה די טוב). ואני בטוח שיש פה לפחות 10 אנשים בפורום שיצטרפו אלי לדעה זאת. 2. אם החלטת לקנות בחו"ל - תמשיך לחפש. לפעמים אפשר למצוא דברים טובים. 3. אם מזומנים לא מהווים בעיה - לך לדילר, שים את הכסף, ותישן בראש שקט.