איףף.. ich bin kaputt

Etnozam

New member
איףף.. ich bin kaputt

הגב,
הברכיים,
עצם הזנב,
כבר יומיים מניח פרקט חדש בכל הבית.

עכשיו נשאר רק עוד חדר שינה ומבואה.

אין לי כוח...

FalseFlat

New member
תגיד תודה שיש לך מבואה ותן לה נשיקה בשמי,

האדריכל ואיש השלג.

FalseFlat

New member
מבואה זה לוקסוס, בישראל קשה למצוא מבואות

גם זה וגם גדלים סטנדרטיים של חדרים זה משהו אחר באירופה לעומת ישראל וחבל.
אדריכלים תמיד מדברים על החשיבות של לא להכנס לבית ישר לסלון והחשיבות של מבואה לבית, ובסוף אין

בהולנד עובדים קשה אבל אחכ הבית נראה כמו בית ולא כמו איזה מחסה. עשית לי חשק לשים פרקט !

Etnozam

New member
מעניין

כנראה שבארץ אדריכלות היא בסך הכל התמחות לוגיסטית באחסון בני אדם.

אבל לכל דבר יש חיובי ושלילי. כאן בהולנד למשל משום מה ממש מתקמצנים על גודל המדרגה.
המדרגות של הבית מתוכננות בצורה שכאילו נועדה להתמודד רק עם החלק הקדמי של כף הרגל, או לחילופין העקב כשיורדים.

ולמה לעזאזל הדלתות החיצוניות אין להם ידית מבחוץ?
אם בטעות יצאת ושכחת מפתח אכלת אותה. כאילו שגנב מקצועי לא יוכל להתמודד עם זה...

FalseFlat

New member
יש הרבה מסורות לא רציונליות באדריכלות

ההולנדית שבסוף מובילות לתוצאות מופלאות
למשל אמסטרדם היא לא עיר נמל וזה כבר לא פונקציונאלי אבל זה מה שהופך אותה לעיר מדהימה.

עדיין ממשיכים לבנות בתים כמו פעם כי זה מאפיין תרבותי. וזה מדהים

בישראל מקפידים מאד לכסת"ח הכל עם תקנים, אף אחד לא לוקח אחריות
מעניין שבGRACHT אין מעקות ועדיין לא נופלים לשם תינוקות על ימין ועל שמאל כמו שבישראל מלמדים אותנו לחשוב (בבית ספר לאדריכלות, חס וחלילה שאין מעקה !!)

ד.א. בדירה משנות ה50-60 שאני גר בה עכשיו בישראל יש מבואה, ומרפסת קונזולית , אולד סקול !! הכי טוב. מצחיק שהדירות האלה מתוכננות יותר טוב מהחדשות.

azardevlieger

New member
אמסטרדם היא עיר נמל כבר מהמאה ה 13

בנייה תמיד הייתה מאופיינת במסורת בגלל הרבה סיבות. חלקן כלכליות יותר זול לבנות בשיטות מוכרות ועם חומרים מוכרים. יותר קל גם למצוא אנשים שיודעים לעבוד בשיטות קיימות ולא חדשיות. חלקן תרבותיות רוב האנשים יאהבו יותר אחוזה מהמאה ה18 עם אדריכלות נאו קלאסית מאשר מבנה אולטרה מודרני. בנוסף לכך היום קיימת שכבה נוספת שמעצבת את הביתם שלנו - תקינה. לדוגמא בהולנד התקינה קובעת שאי אפשר להיכנס לבית ללא מבואה אז יש לצפות שבתים יכללו מבואות.

Free Smile

New member
אין ספק כי מדרגות באמסטרדם זה אימון תפיסתי

מה שכן
חרף חוש הריח הלא חריף שלי מלידה
אני ממש אוהב את הריח העבש והכמעט מחניק של עץ רקוב בחדרי מדרגות ישנים כאן. האויר תקוע כמה דורות ואפשר לנשום פאסיבית את אותו עשן שהשתעלו כאן אבותי דודינו

כל אחד והפטיש שלו. אז לי יש את זה והאחלסלאח

מבואה ? ? ? זה נשמע כמו מילה גסה

בגילי, בזמני זה היה פשוט
הול
או
כניסה

מבואה - עשו לנו,
מה אתם ? הגשש ?

למעלה