איסור עישון בדירה

yossimmm

New member
איסור עישון בדירה

שלום שבוע לאחר שנכנסתי לדירה, הודיעה לי בעלת הבית שהיא לא מסכימה שאעשן בדירה, דבר שלא היה רשום בחוזה ולא נאמר בע"פ. היא דורשת שנעזוב את הדירה אם אני מחליט להמשיך לעשן בדירה. מדובר ביחידת דיור, טענתה היא שהיא סובלת מאסטמה והעישון הינו מטרד עבורה. הסכמתי לעזוב בתנאי שתשלם עבור ההוצאות שהיו לי: הובלה, ימי חופשה וציוד שרכשתי במידה ולא אצטרך לדירה החדשה. היא מסכימה לעזור בהובלת הציוד לדירה החדשה, לקנות את הציוד אבל ימי חופשה לא מתכוונת לשלם כלל. לא הסכמתי והיא איימה שתחליף מנעול לדירה. האם אי הסכמה על פשרה יכולה להיות בעייתית מבחינה אם נגיע לתביעה או שיש בזכותי לדרוש את כל הדברים הנ"ל שדרשתי? האם השופט יכול לומר שהייתי צריך לקבל את הפשרה כי היא הציעה לעזור בהובלה ולקנות את הציוד ולגבי ימי החופשה אני לא חייב לבצע את ההעברה בימי עבודה, למרות שהיא זו שמפרה את החוזה? תודה.

אני לא יודעת מה השופט יכול להגיד

אם עכשדיו המשכירה מציבה תנאי חדש זכותך להתנות הסכמתך לו (גם על דרך של ביטול ההסכם) בכפוף לתשלום פיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לך. אם אתה יכול להוכיח שלקחת חופשה במיוחד בגלל שכירת הדירה אז אתה זכאי לפיצוי גם בגין כך.

IgalR

New member
היא גם לא שאלה או כתבה בחוזה

שבל"ג בעומר אסור להדליק אש בסלון. וגם לא שאלה אותך אם אתה מתכוון לגדל פילים במטבח. החלק שהיא מוכנה לשאת בהוצאות נשמע סביר במיוחד לאור העובדה ששאר ההוצאות שאתה דורש יכולות להחשב במסגרת החובה שלך בצמצום נזקים .

אני חולקת על תשובה זו

עישון עדיין איננו דבר כל כך נדיר עד שברור שהשוכר אינו מעשן. לא ברור לי איזה חובה יש במצב הזה על השוכר להקטין את הנזק שכן הוא לא הפר את ההסכם ולא גרם לנזק (שכן לא מתקיים מבחן הצפיות). שוכר רשאי להניח שאם ימלא אחר התחייבויותיו על פי ההסכם יוכל לעשות במושכר כבשלו (כמובן בכפוף לחובת תום הלב).

IgalR

New member
חובת הקטנת הנזק היא תמיד על הניזוק.

הבחור ציין שיש אפשרות לבצע את ההעברה שלא בימי העבודה ובכך להקטין את הנזק. וכשיעלו טענות לתום לב ואומד דעתם של הצדדים אי אפשר לדעת איך תיגמר הדווקנות של השוכר , מה גם שבטח יש בחוזה איזה סעיף שמאפשר לצדדים לסיים התקשרות בהתראה סבירה , כך שההתעקשות שלו יכולה להביא אותו למצב בו ימצא עצמו קרח מכאן ומכאן. ואם תעלה טענה שעישון אינו נדיר אז בוודאי נכון יותר לטעון שמעשנים הרבה יותר נדירים מאשר לא מעשנים.

למעלה