טלכרטים
שלום gavnuk וברוך הבא לפורום, לאולם האספנות ולעולם הטלכרטים. אני אנסה לענות על הכל אבל מכיוון שכבר שתיים בלילה ויש ליקוי ירח אני מקווה שהתשובות יהיו מספקות ואם לא תמיד תוכל לשאול שוב...
צעדים לאספן המתחיל: 1. קודם כל תפיץ את השמועה, אתה לא מאמין מה מקבלים רק מלדבר עם השכנים והחברים. והצעה זו תופסת לכל תחום אספנות. 2. תתחבב ותתחבר עם עובדים זרים, תיירים, חיילים, אני חושב שאלה האוכלוסיות שמשתמשות עוד בכרטיסים (גם אסירים, אם יש לך גישה
) 3. תתחיל לטייל בין טלפונים ציבוריים, פה ושם תמצא כרטיס, תתחיל לצבור בעיקר את הכרטיסים החדשים אבל גם פה יש מציאות מדי פעם. ואם הטלפון גבוהה, תזהר כשאתה מעביר את היד, לפעמים משאירים שם הפתעות (לא מניסיון אישי
) 4. תבקש מאנשים שנוסעים לחו"ל להביא לך כרטיס שניים (עשרה-שלושים...) 5. תחליט, כמה שיותר מהר, מה התחום שמעניין אותך, רק ישראל, מכל העולם, מדינות ערב, מדינות מסויימות, נושא מסויים (לא חסרים נושאים), כל החלטה כשרה אבל כדי לעשות אותה בהתחלה. 6. באתר של בזק bezeq.co.il יש קישור למטה "טלכרט", כשתלחץ עליו יפתח לך תפריט כתום מצד ימין, אחד הקישורים בתפריט הוא קטלוג, לא תמיד מעודכן אבל אפשר למצוא שם מספיק חומר בשביל ההתחלה. 7. אפשר להצטרף לעמותה של אספני הטלכרט - פרטים באתר של בזק. 8. איחסון - או באלבומים של כרטיסי ביקור או באלבומים של טלכרט (אותה גברת בשינוי אדרת...) אפשר לקנות בחנויות של מוכרי בולים או בחנויות לציוד משרדי (קרביצ דיפו ואחרות). 9. בחופשים הגדולים (קיץ, סוכות, חנוכה, ופסח) ישנו כנס אספנים בבית דני בתל אביב, אם תעקוב בפורום שלנו, מן הסתם יהיו על כך עדכונים, בתערוכה אפשר להחליף ולקנות מכל הבא ליד - רב הישראלים זולים מכיוון שיצאו במאות אלפי עותקים. לפני שאתה קונה את היקרים תשווה מחירים. 10. אם אתה רוצה, יש לי לא מעט כרטיסים כפולים וגם קטלוג כתוב (של לפינר) ואני גר באזור רחובות - אתה מוזמן. 11. תבחר תחום אספנות אחר, המצב לא כל כך טוב
אני חושב שעניתי על הכל. ואם לא גם מחר יש לילה... בהצלחה בני