איסוף זרעים

איסוף זרעים

שלום, חנוכה שמח, אני רוצה לשאול בבקשה: 1) אם אני יקנה כרובית בסופר, האם אני יוכל להוציא ממנה זרעים או לשתול אותה באדמה כדאי שיצה זרעים? 2)אותו דבר לגבי כרוב? 3) מישהו יכול לשלוח לי זרעים של מלפפון? תודה רבה, וחג שמח.

bel011

New member
הכרובית והכרוב שאנחנו אוכלים נקטפו

לפני שהגיעו למצב שבו הצמח מייצר זרעים ולכן אין זרעים.אך לעגבניה ולמלפפון יש זרעים וכמובן שאתה יכול לזרוע את מרבית סוגי הקטניות.

מוטי בר

New member
מסתבר שכרוב חצוי שנשאר במקרר מלבלב

ומוציא ניצנים מושרשים מקצוות העלים בתוך השקית. מעניין לנסות ולגדל כרוב בצורה וגטטיבית מהניצנים הללו.

r66

New member
אני ניסיתי לגדל גזרים שהשרישו

במקרר. רק רציתי עלים ופריחה וזרעים
הם שלחו אותי לקיביני...בהתחלה יצאו עלים ומיד נרקבו.....פככככ

מוטי בר

New member
נו ברור, הרי השורשים לא גדלו באדמה

ואם ישתלו באדמה ישר לפני ההשרשה אז הם כן ישרישו בה. שורש זה שורש והוא זקוק לקור הגזר שלנו שהרי הוא גידול חורפי לא?
כל ירקות השורש יכולים להשתל וללבלב שוב בתנאים מתאימים, ובדיוק כמו תפוחי האדמה והבצל הם אוגרים מזון לעונה הבאה.

r66

New member
מוטי, רגע - מה שברור לך.....

לא בהכרח ברור לי

מוטי בר

New member
צודקת, שכחתי. בנעורי שתלתי כל ירק ש

החל לנבוט במקרר כצמח בית ומרפסת כי אז, בשנות החמישים שישים, לא היה היצע כל כך גדול של צמחים פורחים ונאים כמו היום. לגזר יש עלים מאוד עדינים המזכירים קצת שרך והוא מאוד יפה גם כצמח עציץ. את שורשי הסלרי והפרוזיליה והסלק אדום קל מאוד להנביט ולעורר שוב בתנאי קור והם בדרך כלל נשכחים אצלי במקרר לאורך זמן ומלבלבים שוב בשקית. שימי סלק אדום כאשר רק השורש עצמו במים ואו במצע לח וראים שתקבלי שתיל יפה מאוד.

מוטי בר

New member
איפה? היכן? זה חשוב מאוד לגוף. ספרי

בהרחבה. הרי גם את אנציקלופדיה מהלכת
וגם שפית לא קטנה
שבת שלום וחג שמיח.

r66

New member
../images/Emo12.gif יא שובב אחד. אני כמובן

לא התכוונתי לקו-אנזים קיו עשר, אלא - 10 באנגלית + קיוּ = Thank you!

למעלה