יכול להיות שיש לו טיק של הסוגרים או שבאמת
זה אנקופרזיס ENCOPRESIS - זו בעיה של בריחת צואה או הכתמת תחתונים או יציאות "קטנות" ובנסיבות מביכות חברתית ובסיטואציות לא הולמות קרי- לא בשירותים. זה שכיח יותר בבנים מאשר בבנות נדמה לי שפי 4. יש קשר להפרעות חרדה ואוסידי (אז מן הסתם משם יש קשר לטוראט) אבל לא ידוע לי על ציטוטים ישירים הקושרים זאת לטוראט. לבני יש את זה וזה באמת בעייתי. ידוע שיש קשר לתעוקה רגשית ולהתאפקות- זה פורץ בחומרה בכל פעם שיש תעוקה רגשית ומתח ומצוקה וככה אני יודעת לפעמים שהילד לחוץ, הוא מתאפק ומתאפק ובאמת בסוף יש בריחות, או שהקקי מתייבש אחרי מספר ימים ומכאיב ואז יש אדום מאוד בפי הטבעת וזה עוד טוב ליד מקרים של סדק (פיסורה) זנגרמת עקב ייבוש הצואה כי כל הנוזלים בורחים (ומכתימים את התחתונים) והצואה נותרת קשה ויבשה ועם צורת חרוט- היינו קצה מחודד ומשונן ש"דוקרכ" לילד בקצה פי הטבעת והקצה האחר מאוד עבה עד כדי שקשה לו לעבור בחלחולת מה שמחריף את בעיית הכאבים למעשה קשה לדעת מה הביצה ומה התרנגולת כי אם יש חרדה גבוהה אז הטקסים והאוסידי מחמירים אז הגיוני שאנקופרזיס יחמיר בזמן חרדה כי הוא גם סוג של טקס או של מנהג כפייתי הבן שלי יכול לעמוד כולו אדום ומזיע ורועד ומסכל רגליו חזק כדי להתאפק בעוד שכזה בקלות הוא יכול לשחרר והסבל שלו כזה רב והוא לא מוכן לזוז בזמן זה ופשוט ממשיך לסבול כתבתי בעבר על פתרונות של תזונה עתירת סיבים, אבילק סירופ שמרטיב את הצואה ועושה אותה לחה או שמן פרפין או נרות או חוקנים במקרים קשים הבעיה התנהגותית. קשורה לשליטה. לכן מאוד רלוונטית כמו טיקים, הרגלים כפייתיים לטיפול התנהגותי. יש לה בת דודה בדמות התאפקות למתן שתן- שנקראת אגב מיורזיס, שמאוד דומה במנגנון של התאפקות עד כדי בריחה. כמי שלומדת כעת ניתוח התנהגות יישומי אוכל לאמר שיש הצלחות לא מעטות בטיפול בסוג זה של בעיה בגישת ה-ABA עצה של סטודנטית שעוד לא מיומנת לטפל- חשוב לראות אם יש איזה תוצאה ישירה אחרי כל התאפקות שאת רואה משהו שקורה אולי הילד מקבל איזו התייחסות מיוחדת עקב המצב- לטוב או לרע לא חשוב, אולי תשומת לב? עונש??? דחייה? אמפטיה? אמבטיות והתעסקות סביב ניקיונו??? למרות גילו אני אומרת ששווה לבדוק ולנהל רישוםן מדוייק של השעות בהן זה קורה, היכן, עם מי, האיזו סיטואציה ולרשום מה קורה אחרי זה- התייחסות הסביבה וכו' מה קורה לו עצמו יש מקום לבדוק שלא מתעסקים יורת מידי עם הסירחון והקקי עד שזה הופך לאיזה מעשה שמתגמל אותו בתשומת לב או אולי מאפשר לו למשל יציאה מהשיעור או הכתה להתנקות מה שאולי מהווה עבורו איוורור ממטלת לימוד קשה?? ועצה שלי כאמא- אני מצאתי דרך "לפרק את הפצצות" עם בני במקרה הזה למשל, אחרי שנים שהוא סובל מזה והוא היום בן 8 , איך שאני רואה תנוחת התאפקות או פרצוף (ואני כבר עם סונר לעניין) אני אומרת לו לרוץ לשחרר את... ( יש לנו שם פרטי בבית לחתיכת קגקי שלא אכתוב כאן...) בשירותים לפני כן היו טקסים שלמים סביב זה ומתנות ופרסים ואסימונים והינו המון תקופות מייאשות של סירחון שלא סבלתי והייתי נשברת וצורחת על הריחות והמריחות על הקירות - מודה. של קקי מרוח על הקירות כי הילד היה דוחף אצבעות ומתעסק כי היה כואב לו היה מנסה להוציא את הקקי ומלכלך ומסריח כל מה שרק נגע בו, כל ההתעסקותץ היתה ממש מסריחה וטראומטית עבורי כיום יש פה ושם התאפקויות ואני בד"כ מצליחה לגרום לו לרוץ לשחרר קורה לו אגב הרבה בגן ציבורי שהוא ממש חייב... והיום המצב השתפר אז אם במקרה יש לו הוא יסכים ללכת אתי לשיח ולעשות, אני רואה שהוא חרד לחלוטין ואני אומרת לו שעם הרבה הסברה וןדיבור שעדיף להוציאו מאשר יכאיב לך וידקור אותך והוא רוצה לצאת ולהיות חופשי הקקי ממש עשיתי לו האנשה, הקקי אצלינו הפך ליישות. ואז הוא מוציא ואני אומרת לו לנשום והרגיש כמה נעים וקל לו ... זה מעין דיבור עצמי בקול שמשכנע ויוצר אצלו תחושת הקלה גישת ניתוח התנהגות מאוד יעילה בפתרון התנהגויות של אי שליטה כגון בהרטבה, עישון, וגם אנקופרזיס. מציעה לך לחשוב על זה...