אינפרא אדום

michi846

New member
אינפרא אדום

היי
אני עושה טיפולי אינפרא אדום, במפשעות, בבית השחי וברגל התחתונה עד הברך.
האם השיטה בטוחה בתקופות טיפולי פיריון?
תודה!

ח

חיים רוני השני

Guest
בא לי לדעת מה קורה לאדם שלומד קורס רטוריקה לאן הוא מצילח לקדם
את האדם שהוא, את הנשמה שהוא?
השכן שלי תמיד אמר שהתמדה שווה נחישות, לא בטוח לגבי זה
אבל אין ספק שכל מי שנותן בראש מצליח!
לא יודע אם זה נכון לגבי, אבל אני אופטימי

B

bmichi

Guest
טיפולי אינפרא-אדום (IR) במפשעות, בית השחי וברגל התחתונה יכולים לסייע להקלה על כאב, דלקות ושיקום רקמות, אולם חשוב לדעת שהטיפולים הללו מיועדים לבעיות שריר-שלד, כאבים כרוניים, פצעים קשים (כמו פצעים סוכרתיים), או כחלק משיקום לאחר פציעות - הם לא טיפול סטנדרטי לבעיות עור נפוצות כמו שפשפת, ולכן אם הטיפול ניתן עבור שפשפת, יש לוודא שהוא מותאם, אך לרוב נדרש טיפול רפואי עם משחות נגד פטריות/בקטריות/דלקת כמו אגיסטן, קומאגיס, או תכשירים מרשם.
למה אינפרא-אדום? (יתרונות אפשריים):
  • הפחתת כאב ודלקת: אור אינפרא-אדום חודר לעומק ומגביר זרימת דם, מה שמקל על כאבים כרוניים, דלקות מפרקים או שרירים.
  • שיקום רקמות: מסייע בריפוי פצעים עמוקים וכיבים (כמו פצעים סוכרתיים).
  • הרפיית שרירים: עוזר לשחרר מתח בשרירים.
מה אם הסיבה היא שפשפת (Intertrigo)?
  • שפשפת במפשעה, בית השחי או בין הירכיים נובעת לרוב מחיכוך, לחות וחום שיוצרים פטרת או חיידקים, ואינפרא-אדום לא מטפל ישירות בשורש הבעיה (הפטריה/חיידק).
  • טיפול רגיל לשפשפת כולל: משחות אנטי-פטרייתיות (כמו אגיסטן, קלוטריויט) או משחות אנטיביוטיות (כמו פוסידין), ולעיתים סטרואידים מקומיים לתקופה קצרה, כולם ניתנים במרשם או ללא מרשם.
המלצות:
  1. בירור סיבת הטיפול: שאל את המטפל מדוע נבחר טיפול אינפרא-אדום לאזורים אלו (האם יש בעיה עמוקה או רק שפשפת עורית).
  2. שמירה על יובש ונקיון: חיוני במיוחד באזורים כמו מפשעות ובית השחי כדי למנוע לחות.
  3. התייעצות רפואית: אם מדובר בשפשפת עורית, מומלץ להתייעץ עם רופא עור כדי לקבל את הטיפול התרופתי המתאים ביותר.
הטיפול באינפרא-אדום יכול להיות משלים ומועיל להקלה על סימפטומים, אך צריך לוודא שהוא משולב עם הטיפול הממוקד בגורם הבעיה (אם זו פטרת/חיידק).

למעלה