אינפורמציה

מצב
הנושא נעול.

לורי4

New member
אינפורמציה

אינפורמציה
קודם כל אני רוצה להגיד שאני ממש מעריצה אתכן על הנחישות ועל התמיכה שאתן נותנות אחת לשנייה. אני מנסה לברר קצת פרטים עבור חברה ששוקלת להכנס להריון בגיל מתקדם יחסית (כמעט בת 50). השאלה היא אם יש לכן מושג, האם יש סיכונים לעבור תהליך של תרומת ביצית בגיל כזה? מהן תופעות הלוואי של הטיפולים ההורמונאליים שאתן מקבלות (אם יש כאלה) ואם יש לכן מושג לגבי הסיכויים שאכן ייקלט הריון אצל אישה בגיל מבוגר שכבר כמה שנים בעצם אין לה מחזור. הבנתי שזה אפשרי אבל השאלה האם זה מסוכן. המון שאלות, מקווה שתוכלו לעזור ושיהיה לכולכן המון בהצלחה...

סביון1

New member
שלום לורי

אינפורמציה
קודם כל אני רוצה להגיד שאני ממש מעריצה אתכן על הנחישות ועל התמיכה שאתן נותנות אחת לשנייה. אני מנסה לברר קצת פרטים עבור חברה ששוקלת להכנס להריון בגיל מתקדם יחסית (כמעט בת 50). השאלה היא אם יש לכן מושג, האם יש סיכונים לעבור תהליך של תרומת ביצית בגיל כזה? מהן תופעות הלוואי של הטיפולים ההורמונאליים שאתן מקבלות (אם יש כאלה) ואם יש לכן מושג לגבי הסיכויים שאכן ייקלט הריון אצל אישה בגיל מבוגר שכבר כמה שנים בעצם אין לה מחזור. הבנתי שזה אפשרי אבל השאלה האם זה מסוכן. המון שאלות, מקווה שתוכלו לעזור ושיהיה לכולכן המון בהצלחה...
שלום לורי
תודה על המחמאות. קשה לי לענות על השאלות שלך עבור החברה. במיוחד בקטע של הסיכונים. אני מכירה דיבורים על סיכונים בטיפולי IVF. אבל אני חושבת שאשה בגיל המעבר מצבה שונה לגמרי. מציעה לך לשאול בפורום פריון האישה והגבר, שהוא פורום מומחים והמשיבים שם הם גיניקולוגים. ואם חברתך תחליט להתקדם עם התהליך, שתתיעץ בצורה רצינית יותר עם הרופא שלה. בקשר לסיכויים להצלחה, אני חושבת שהעובדה שהיא מבוגרת אולי מורידה קצת מהסיכויים שלה אבל לא בהרבה. לא במקרה קופות החולים משתתפות (השתתפות סמלית, אמנם) במימון תרומת ביצית עד גיל 51. שוב, זאת סתם הערכה שלי וגם בענין הזה עדיף שמומחה יענה. הנה קישור לדו"חות סטטיסטים של מכון ממשלתי אמריקאי שמפרט שיעורי הצלחה בתרומת ביצית לעומת טיפולי IVF רגילים וכדומה. יתכן שזה יתן לחברתך מושג לגבי סיכוייה. הקישור, אגב, נמצא בקישורי הפורום. לגבי תופעות הלואי - בענין הזה אני יכולה לספר לך מה קורה אצלי ואצל נשים שסיפרו לי על עצמן, אבל זה ממש לא בהכרח יקרה גם לחברתך. בדרך כלל מקבלים טיפול הורמונלי לפני ההליך של תרומת הביצית שכולל טבליות לבליעה של אסטרוגן ומטרתן להכין את הרחם לקליטת העובר. לי באופן אישי הטבליות גורמות להיות עצבנית מאד וגורמות גם לנדודי שינה. יש לי חברה שהטבליות האלה עושות אותה עצובה והיא בוכה מכל דבר. יש נשים שהטבליות הופכות אותן לכדור מרץ. כל אחת והתגובות שלה. מקוה שעזרתי במשהו. חברתך מוזמנת לפורום שלנו תמיד. סביון

שיר5520

New member
שאלות לרופא

אינפורמציה
שאלות לרופא
השאלות שלך הן שאלות לרופא. זה תלוי במצבה הבריאותי. בעיקרון, אני מכירה נשים בגיל הזה שמנסות. זה אפשרי. כמובן שזה מוריד מאוד את הסיכוי להצלחה, כי גם לרחם יש גיל ותקופת פוריות טובה. כדאי שחברתך תתייעץ עם רופא. בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה