אינסרט

השינוי

New member
אינסרט

אני רוצה לדעת איך מתחילים את כל הפרוצדורה של רכישת מערכת הושבה מותאמת . בן 3 עם C.P . איפה כדאי לרכוש? ההשתתפות ממשרד הבריאות בלבד? על מה כדאי לשים לב ברכישת הכיסא? הכיסא ישמש אותנו רק לבית? ומה עושים שנוסעים לסבתא, למשל? אודה לקבלת תשובות מנסיונכם הרב...

אז ככה

כדאי לקבל המלצה מהפיזיותרפיסט/ית אם יש במסגרת החינוכית. כדאי וחשוב לקבל מפרט מהפיזיותרפיסט שעובד עם לשכת הבריאות שמאשרת. חשוב לוודא שהחברה ממנה קונים היא כזאת שמאושרת ע"י משרד הבריאות. את השתתפות משרד הבריאות אפשר להשלים בפניה לאיל"ן, וראייטי וכו'. הכסא אמור לשמש אותכם בכל מקום... יש לכם רכב מותאם?

מערכת ההושבה שאתם צריכים היא לכיסא גלגלים או

טיולון? או לכיסא נייח כמו כיסא אוכל? אם זה לכיסע גלגלים או טיולון, אז זה נוסע איתכם לכל מקום.... אם זה לכיסא נייח, שנמצא רק בבית או רק בביה"ס, אז אם תרצו לנסוע תצטרכו לסחוב את זה איתכם, כך שעדיף קודם כל לחשוב בדיוק, על הצרכים שלכם ולפי זה לתכנן מערכת הושבה ניידת או נייחת... רוצה להוסיף על מה שכתבה לכם אילנה, שלאחר שכותבים מפרט מדוייק כדאי לצרף גם מכתב נלווה שלכם או של הפיזיו שמכיר/ה את הילד. יש חברות רבות שמתאימות כסאות גלגלים עם אינסרטים. בזמנו אני פניתי לחברת מילב"ת שלפי הצרכים של סיון הזמינו לפגישה מרוכזת כמה ספקים של כסאות גלגלים ומדדנו כמה וכמה דגמים עד שמצאתי מה שהכי התאים ונראה לי... אני יודעת שגם בתה"ש יש יחידת הושבה מיוחד, שיכולה לעזור בהתאמת הכיסא... משרד הבריאות נוטה לאשר, את החברה הכי זולה מבחינתם, שיכולה לענות על הצרכים לפי מה שרשום במפרט, אבל אתם לא חייבים לדבוק בהמלצה הזו, אם נראה לכם יותר, כיסא אחר, תצטרכו להשלים את ההפרש במחיר, במידה ויותר יקר... כמו שכתבה אילנה, תוכלו להעזר בעמותות כמו איל"ן וראייטי, לב אוהב וכו', כדי לכסות אן יהיו הפרשים בין השתתפות משרד הבריאות לבין מחירו הריאלי של הכיסא

רק נקודה לגבי תחילת ההליך,,

בס"ד ע"פ הנחיות של מ.הבריאות - מרפאת האם - טופס תפקודי - יחידה להמשך טיפול תתאם הגעת פיזיותרפיסטית - חבירה עם מ.הבריאות להכנת תיק ושליחתו לוועדה. המלצתה של רחלי לגשת למילב"ת, טובה ויכולה לסייע. למרות שאינם מחוייבים לקבל זאת, בכל זאת הינם מודעים לכך שמבצעים הערכה יסודית, ולוקחים זאת בחשבון. הצלחה ושבוע טוב,,,,

למעלה