אינסטלציה - PEX או SP ?

cvlimh13

New member
אינסטלציה - PEX או SP ?

שלום
אני דיי מתלבט בין 2 השיטות ,איזה שיטה עדיפה יותר?
והאם צריך להיות הבדל כספי גדול בין 2 השיטות?
הבית כ- 165 מר קומה 1.

תודה
ירון

למה?

כאשר יש אופציה של צינור מושחל, מה שעשוי לפתור בעיות עתידיות של שבירת רצפות.

nisimc

New member
דעתי האישית בלבד,90 אחוז מהבתים שבנתי בשנים האחרנות רק עם

צנרת SP !!אפס תקלות

מאידך לא אמרתי שום דבר כנגד אופציה של צינור מושחל
ההבדל במחיר הוא קטן מאוד.

ניסיין של חולה חזק יותר מידע של רופא....

אני מניח שאת

אותה תשובה אקבל עם מי שהשתמש בצינור המושחל ולכן הגיוני להשתמש במושחל ולא ב sp

אני ממש לא אינסטלטורית, אבל - מי שזקוק לפרסומים אגרסיביים -

כנראה בבעיה.
בכל מקרה - הייתי מחכה לתגובות יותר מפורטות של מומחי הםורום.
בינא איפה אתה? :)

בינא

Member
ההבדל בין שיטת פקסגול לשיטת SP נובעת מהשיטה

בנוסף לטיב החומרים...
מבחינה סטטיסטית, חברת "גולן" עם מוצרי ה-"פקסגול" ו-"מולטיגול" שלה מובילה בשוק ומחזיקה לפחות 60%...
ההבדל בין השיטות הוא שבשיטת "פקסגול" הצנרת הראשית של מים חמים וקרים מגיעה למרכזיית חלוקה שממנה יוצאת הזנה לכל ברז בנפרד (צנור לחמים וצנור לקרים), כאשר ב-SP החיבורים הם ב"טור" אחד מחובר לשני = בשירותים יש צנור אחד שמזין את האסלה, הכיור והמקלחת ומים קרים ואת הכיור והמקלחת למים חמים.
בשנים האחרונות יש אינסטלטורים שמבצעים "מרכזיה" גם ל-SP, אבל זו משמשת לחלוקה לחדרי השירות ולא לכל ברז.
ההבדל הוא מהותי:
בשיטת ה-"פקס" כל ברז מקבל את אותו לחץ גם אם פותחים ברז אחר, כך שמי שמתקלח, לא ירגיש שינוי טמפרטורה בגלל שצרכן אחר פתח ברז נוסף.
בנוסף, צנור הפקס עובר בתוך שרוול ובכך מושגים 3 יעדים חשובים:
1) הגנה מכנית על הצנור ולכן אין צורך לבטן סביבו אם מונח על רצפת הבטון לפני מילוי החול וניתן גם לבצע אותו לאחר המילוי לפני הרצוף;
2) הגנה תרמית (על-פי יצרני ה-"פקס" = "זיכרון" תרמי) = מניעת ירידת החום בצנור המים החמים מיד בתום השמוש לכמה שעות ובכך מושג חיסכון רציני של מים חמים וכמובן אנרגיה לחימום ;
3) אפשרות השחלה = הוצאה של צנור מקוטר 16 למשל והחלפתו בקוטר גדול יותר בעת הצורך וגם שליפת צנור שהתגלה כפגום והחלפתו באחר...מה שעד היום לא שמעתי קורה למעט מקרים של חבלות מכוונות...אבל אז הבורג או המסמר שננעץ בצנרת אינו מאפשר שליפתו...וראוי לבדוק את הצנרת לפני בצוע הרצוף שוב ליתר בטחון במידה והעבודה הקודמת בוצעה ע"י "מחבלים פוטנציאליים"...
&nbsp
משך הנחת צנרת הפקסגול קצרה ביותר = הכי קצרה בזמן, פר נקודה.
אינה מחייבת חציבות (אם בוצעו הכנות מראש כמובן במהלך בניית השלד) כי מיקום המרכזיות רשום התוכנית*
*המפעל מספק ללא עלות תוכנית עקרונית לכל דירה ומבנה להנחת הצנרת.
יצור והוצאה לשוק של אביזרים חכמים שהשלימו את מערך האיבזור ל-"פקס" לאחרונה, כמו ארונות מרכזיה קלים להתקנה ומקלים על תפיסת הצנרת ואביזרים חיבור מהירים יחד עם אביזרי קיבוע ברזים קלים להתקנה.
&nbsp
הניסיון לאורך השנים (מעל 30 שנה) בבניה מכל הסוגים, מראה על קיימות לאורך שנים עם צנרת ואביזרי סגסוגת נחושת (פליז) שאינה מתמלאת באבנית, אינה מתקשה ונסדקת.
לעומת מערכות אחרות מסוגים שונים כולל ה-SP, נחשבת למובילה בטיב בעולם בגלל קיימות בטמפרטורות גבוהות עד 99 מעלות, לטווחי זמן של עשרות שנים בלחצים של עד 10 אטמוספרות .
מומלץ החום על "פקסגול" ואני אינני סוכן שלהם, לא מקבל אחוזים על שיווק וזו איננה פרסומת.

צנרת פקסגול השחלה או sp/מולטיגול

גם בנושא זה הדעות חלוקות וכנראה שאין תשובה חד משמעית .
בכל פרויקט , יש לבחון את הצרכים ולהתאים את השיטה .
ככלל , ישום בצנרת SP/מוליגול , פשוט יותר ונוח יותר לביצוע , היות ומדובר בחיבור בתור של נקודות הקצה .
לכן אינסטלטורים מכוונים לשיטה זאת !
כבר נתקלתי במספר מקרים של נזילות במערכות SP , אשר נבעו מכשל בחיבורים ואף בכשל בצינור מים חמים עקב טמ"פ גבוהות .
בפרויקטים של שיפוצים ותוספות בניה , נוח יותר לעבוד עם SP /מולטיגול .
בפרויקטים של בניה חדשה , אני משתמש אך ורק בפקסגול .
שיטה זאת דורשת ביצוע מדוייק יותר ,תכנון ופריסת הצנרת עפ"י תכנית (חנוכיה) כאשר יש להימנע מקיפוף הצנרת וביצוע רדיוסים עפ"י ההנחיות של היצרן . בשיטה זאת נדרשת , פריסת צנרת רבה יחסית , כל נקודת מים מקבלת הזנה ישירה מהמרכזיה .
היתרון , בידוד והגנה על הצינור , יכולת החלפת צינור מבלי לפרק ריצוף/קירות ,במקרה של נזילה בצינור המים יגלשו דרך השרוול לנקודה הנמוכה נקודת הקצה או המרכזיה .
יש לוודא כי לאחר הפריסה ,ולפני ביטון/סגירה המערכת נבדקת ע"י נציג שער הגולן , אשר בודק כי אכן כל הרכיבים מקוריים ומבצע בדיקת שליפה לצנרת .
בדיקה זאת , מקנה אישור ואחריות של שער הגולן למערכת , לרבות נזקים לרכוש במקרה ואכן נגרמו כתוצאת מכשל .
בהצלחה ,
תדמור ערבה

עליך להפסיק להשתמש במושגים שלא קיימים

אין במדע מושג כזה הנקרא "זכרון תרמי" . זו המצאה שלך . יתרה מכך גם יצרני צינור הפקס אינם משתשמים במושג זה . מאיפה אתה מביא את זה?

בינא

Member
כושר מאוזן מזכיר לי בדיחה עתיקה...

פעם לקחו את בדואי זקן ממדבר סהרה ואף פעם לא יצא משם בחייו לגן חיות.
הראו לו את כל החיות ועל כל אחת מהן הגיב...
על העז, הגמל, החמור, הפרד והסוס, צחק ואמר שכאלה היו קשורים לאוהלו שנים רבות.
על האריה, הצ'יטה, הפיל וההיפופוטם סיפר ששמע מאבותיו...
כשהגיעו לג'ירפה, הסתכל טוב טוב בהשתאות ובסוף אמר: "אין חיה כזאת"...
&nbsp
במדע יש הרבה מאוד חידושים שאנחנו מקבלים מידע עליהם מידי שנה.
אז קבל חידוש שעוד לא שמעת עליו עד שהעליתי אותו בפורום הזה:
"זיכרון תרמי" = יכולת החומר לחזור להרכבו המקורי עקב חימום או קירור שיצר אותו מלכתחילה.
&nbsp
לצנור ה-"פקס" יש את התכונה הזאת ולכן ניתן היה ליצר ממנו גם "פקס סולארי" למערכות דודי שמש, צנרת בקטרים גבוהים שניתן להשקיע במימי הימים והאוקיאנוסים לאורך ק"מ רבים ללא אף חיבור, צנרת לנוזלים שונים שכל צנור אחר מתכלה מהם או מהקרקע עם השנים ולכן בכל האדמות הקורוזיביות בארץ, הרשויות מחליפות את צנרות הפלדה העטופות במגוון חומרים "מגנים" לצנרת מסוג "פקס".
&nbsp
ייתרון גדול נוסף שלצנור ה-"פקס" יש על כל אלו שמנסים להיקרא "מתחריו" הוא חוסר הצורך להשתמש במחברים ולכן 0 נזילות בקירות ורצפות לאורך שנים רבות (בתנאי שמוגן ע"י מתעל = צנור שלתוכו ה-"פקס" מושחל.
&nbsp
כל מה שכתבתי מבוסס על נסיון חיים של 40 שנה במקצוע ועם כל הכבוד ל-"מדע" שאתה מכיר, נראה לי שאני מכיר מדע הרבה יותר מפותח בתחום בו אני עוסק בו = בניה, כי ממנו אני שואב הרבה מאוד ידע, אבל גם מביא מהידע שנצבר בשטח לטובתו = יחסי גומלין.

היפוקרטס המוכר כאבי הרפואה אמר פעם:

" ישנם, למעשה, שני דברים, מדע ודעה; הראשון מוליד ידע , השני בורות".
לצערי אתה מאלו שמשתמשים בדעתך ולא במדע.
ולעניין:
אכן זכרון החומר או כפי שאתה מכנה אותו - זכרון תרמי ( אשמח לראות קישורים / סימוכין למושג זה) הוא יכולת החומר לשמר את הרכבו בעקבות חימום. כנראה שראית זאת בקישור תשובתי ל ahboaz .. מויקפדיאה..... ניחא.
אם כך מדוע כתבת בשרשור זה: ".... = מניעת ירידת החום בצנור המים החמים מיד בתום השמוש..." הרי זכרון חומר (אות תרמי כפי שאתה המצאת) אינו קשור כלל ליכולת הצינור לשמר חום - זה נקרא בידוד תרמי!!!!!! יתרה מכך בדיון קודם שנעשה באוגוסט
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1630&messageid=176260818&r=1#176262883[/URL]
התעקשת על כך שזכרון תרמי ( כפי שאתה מכנה אותו) הוא : " הוא שזיכרון תרמי מונע הוצאת חום כלפי חוץ" , לא ציינת ולו במילה אחת כי בעצם מדובר ביכולת החומר לשמר את הרכבו = זכרון חומר.
המסקנה המתבקשת היא, או שאינך זוכר את דבריך או שאתה מתגמש בתשובותיך בהתאם לדיון, פשוט בכדי לצאת צודק. כך או כך הדבר פוגע באמינותך ובמקצועתך.
הצעתי לך: ליישם את דבריו של היפוקרטס.

nisimc

New member
מי שזקוק לפרסומים אגרסיביים ?ענת למה את חשובת שמדובר בפרסום

והאם הרצון לקבל הסבר מופרט יהפוך אתך לאינסטלטר?

הרצון לקבל הסבר מפורט נובע מסקרנות

לא - רצון להסבר לא הופך אד לאנסטלטור. אין לזה קשר.
ציינתי שאינני אינסטלטור, כדי שלא יהיה ספק.
ולא - לא חשבתי שהשאלה כאן היא פרסום, אבל מהפרסומות ברדיו בנושא זה קשה להתעלם.

nisimc

New member
יוכל להבטיח לך שאין כאן פרסמות אלה דעה אבייקטיבית בלבד

למעלה