אינסטלציה - שוחות

bar1bar

New member
אינסטלציה - שוחות

שלום, התחלתי לקבל הצעות מחיר מאינסטלטורים לקראת בנית הבית,שאלתי היא לגבי השוחות, האם יש תקן שמחייב שהמכסה יהיה מבטון(כך טוען אחד האינסטלטורים) בעוד ששניים אחרים טוענים שאפשר להשתמש עם מכסה מפלסטיק שחור. מי צודק?? תודה.

fireman

New member
מכון התקנים לא יאשרו את המערכת ללא

מכסי בטון....מה שיצור לך לאחר מכן בעיה עם טופס 4.

בינא

Member
מותר להשתמש במכסים פלסטיים בחצר

חובה להחליף אותם לבטון רק אם הם במדרכה, בחניה או במיסעה. לא נכון שמכון התקנים או "איזוטופ" או כל מכון בדיקה אחר, פוסל את המכסים מפלסטיק כי אחרת היצרנים היו כבר מזמן פושטים רגל, או יוצאים למלחמה על המפעל שלהם. ניתן לבצע את כל השוחות בגינה עם מכסים מפסטיק. הם בנויים לכך ואוטמים הרבה יותר טוב ממכסי הבטון. מותר להשתמש בשוחות פלסטיק, ועליהם לשים מכסי בטון. אם קבלן אינסטלציה אומר לכם שחובה לבצע שוחות בטון או חובה לשים מכסי בטון בחצר, היכן שאין חשש לכניסת רכב...הוא עובד עליכם או שאינו יודע את התקנות ומוטב להימנע מלעבוד איתו.

fireman

New member
מקבל את ההסתייגות

הייתי צריך לציין זאת. מכסה בטון נדרש במסעות\מדרכות בלבד. לגבי שוחות - זה לא נשאל בכלל בשאלה המקורית.

mister500

New member
מכסה בטון

מכסים מבטון היכן שהשוחה נתונה תחת עומס ,,מעבר, משתלבות , בטון מוחלק, שביל , חנייה. שוחה שנופלת בחצר עם הדשא אתה לא צריך.

ys2000

New member
מכון התקנים חייב אותי לכל השוחות מבטון

האינסטלטור התקין לי מכסה בטון רק בחנייה וזה לא הספיק. הבודק אמר לי שלא משנה איפה השוחה ממוקמת חייב מכסה בטון וכי מכסי הפלסטיק אינם תקניים.

ys2000

New member
אופס ברחה לי שורה

האינסטלטור טען שזו פעם ראשונה שנתקל בדרישה כזו

למעלה