אינסטלצחה - שאלה?

bar1bar

New member
אינסטלצחה - שאלה?

שלום לכולם, התחלתי לקחת הצעות מחיר מאינסטלטורים,לאחר עיון בתכנית המליץ לי האינסטלטור להשתמש ב צינור 6 צול במקום 4 שמוגדר בתכנית - כדי שלא יהיו סתימות ( נשמע הגיוני ומשכנע...) נפגשתי עם עוד אחד שאמר שבבית פרטי מספיק 4 צול וזה גם מה שצריך בכדי שכל מה שאמור לעבור בצינור ישטף עם מפלס המים שנמצא בצינור... אני די מבולבל - אשמח לדעה נוספת... תודה.

בבית חדש חובה להשתמש בצינור "6 בין הבריכות

והבריכה לפני הבריכה הציבורית חייבת להיות לפחות 100 / 150 . קוטר / עומק . בבית ישן אין שום חובה וצינור "4 מספיק .

תשובה

חברי כל העבודות לבית ענה שובה מקצועית ונכונה. אך שאלה לי אליך גם אם לא היה תקן לצינור 6 צול , הרי השתכנעת שזה עדיף , לגרוע אין ולהטיב יש . אך שוב התקן מחייב צינור 6 צול

לדעתי 4 צול מספיק

אל תהיה מבולבל,כולם עושים 4 צול(לפחות ה-30 משפחות שבונות יחד איתי בהרחבה של הישוב שלי.

mister500

New member
צודק

התקן היום הוא 6 צול בין הבריכות , אבל ממילא בבדיקת האינסטלציה ( מכון התקנים,איזוטופ ) צריך את אישורם לקוטר הצינור ( טופס 4 ) והם לא מאשרים קוטר 4 צול

אתה נראה לי מבין.....

אם אני אשלח לך את המפרט שקיבלנו מהמפקח שלנו לגבי כל פיפז שייבנה בבית - תוכל לעבור עליו ?

בינא

Member
אדריכל איננו מבין בביוב ואינו מהנד אינסטלציה

מסיבה זו הוא גם אינו אחראי על תכנון הביוב. יותר ויותר ועדות בנין ערים כיום דורשות מעורבות של מהנדסי אינסטלציה בתכנון להגשה ודורשות תיק צהוב של אינסטלציה לנושא זה. הכללים והחוקים משתנים ומה שקבלן הכיר לפני 5 שנים, לא בהכרח תקף היום. כמות ורמת הבדיקות הנדרשות כיום עלתה ועקב כך גם נדרשים האינסטלטורים לעבור השתלמויות שלשמחתם, יצרני הצנרת השונים שמחים לערוך כחלק מהפרסום של המוצרים שלהם וחס מלהזכיר מימון של המדינ לעניין...

Dfengshui

New member
זה לא יגיע עד טופס 4

כבר בביקורת מכון התקנים, הבדיקה לא תעבור והאינסטלטור ייאלץ לתקן.

חלקם כבר קיבל טופס 4

יכול להיות אנחנו חיים במדינה אחרת,אצלנו בגליל אין חצי מהדברים שכאן מדברים עליהם,המחירים חצי,החוקים כלל לא קיימים.(כמו למשל איזיטופ לביוב,אין כזה דבר אצלנו) אני באמת לא מבין מה קורה פה.(כאמור לפחות 5 חברים קיבלו טופס 4 )

בינא

Member
הסבר למה קורה פה...מהדקים את הביקורת...

וכדי להדק את הביקורת תוקנו תקנות רבות חדשות בשנה האחרונה. לפני כשבועיים ערך מכון התקנים כנס גדול והזמין אליו את כל בעלי המקצוע בתחומים השונים, כולל אינסטלציה. מסתבר שכל מיני תקנות שונו במשך השנה האחרונה, מכון התקנים מפרסם זאת מידי פעם, אבל מי שלא ממש בתחום, לא שם אפילו לב לפרסומים האלה ולכן לא יכול לדעת. בשביל זה יש מפקח. התוצאה הבלתי נמנעת של כלל הבונים העצמאיים הבונים ללא פקוח היא שהם ממשיכים לבצע עם אינסטלטורים שגם הם לא שמעו על התקנות החדשות, "כמו שהשכנים עשו וכבר קיבלו טופס 4", בזמן שהמפקחים של ועדות הבניה (גם בגליל) מקבלים מידי פעם חוזרי ריענון ותקנות חדשות שמחובתם לבדוק. ועדת בנין ערים אינה מעדכנת את מי שכבר קיבל היתר לבניה על השינוי בתקנות, אבל כמגיע האזרח הבונה לקבל טופס 4, מוציאים לו את התקנות החדשות ומחייבים אותו לבצע לפיהן, אפילו אם זה אומר לבצע הכל מחדש או ש"אין טופס 4" כמו שאמר הפקיד בעירית ת"א על זה שלא ביצעו הארקה לשעון למרות שהצנרת המובילה למבנה עשויה מצנורות פלסטיק...

Tiefgrundung

New member
אין תקנות בניה רטרואקטיביות

היתר הבניה זה מה שקובע. מה שכתוב בהיתר, זה מה שיבוצע וייבדק. אם במהלך הבניי השתנו התקנות, הבדיקה תתבצע לפי ההיתר, והתקנות שהיו קיימות בזמן מתן ההיתר. אתה כמפקח אמור לדעת זאת. תפסיק להלך אימים על הבונים ולהציג את כל בעלי מקצועות הבניה כבורים, שקרנים וגנבים. זה לא מוסיף לך כבוד.

בינא

Member
חבל מאוד שאת/ה מקלל/ת וקורא/ת בשמות גנאי

כשאני כותב מתוך ניסיון עם ועדות בנין ערים ביום-יום... נכון שתקנות חדשות אינן רטרואקטיביות אבל היתר הבניה ניתן בתנאי שיעמדו בכל התקנות עד לגמר הבניה... זה אומר שאם תקנות משתנות במהלך הבניה, חובה על הפקידים לדרוש את ביצוען. רק לאחרונה עמדה לקוחה שלי בפני פקיד מחלקת המים בעירייה וכתנאי לקבלת טופס 4 הוא דרש תוכנית אינסטלציה חדשה שכוללת את הכלול בתקנות החדשות (אשר בוצעו בשטח כי היה מפקח), כתנאי לבצוע בדיקות ע"י המחלקה שלו לאישור חלקם בטופס 4. היא נאלצה לשכור שוב את מתכנן האינסטלציה שעבר את תהליך ההגשה מחדש, הגיעו לשטח 3 פעמים לבצוע בדיקות שונות ומשונות, דרשו דרישות שלא דרשו בהתחלה וכל התהליך לקח 4 חודשים(!), עד שהם התרצו ונתנו את האישור של מחלקת המים לטופס 4. מקרה אחר היה עם מיקום או גודל נישה של פח זבל, מה שאמור לקבל אישור ממחלקת התברואה. מקרה שלישי היה על גודל חניה: אושר 3 מ' נטו רוחב חניה. בפועל, בגלל קיר משותף עם שכן קיבלו 2.90 מ'. לא אושר לטופס 4 עד שפרקו קיר גן פנימי, הזיזו 10 ס"מ והביאו מודד שנתן מדידה מחודשת לטופס 4. התעללויות מסוג זה הולכות ורבות, גם במקומות שאנך מצפה שהם יקרו. הבעיה היא שלא ניתן לצפות את המקרים האלה ולכן טוב שיש פורום בו יכולים להתריע על האפשרות שזה יקרה, כך שמי שיכול שימנע מראש מעשיית הטעות. מצד שני, זה נכון שיש מפקחים ברשויות שונות שאינם מקפידים בקלה כחמורה, אם בגלל שהם כאלה ואם בגלל סיבות אחרות ולכן לא כולם נפגעים מהתעללויות של פקידי הרשויות.

Tiefgrundung

New member
למי קראתי בשמות גנאי? את מי קיללתי??

סילוף ועיוות של דברים מוסיף לך עוד פחות כבוד...

למעלה