אינסטלטור לעזרה !!

halevyO

New member
אינסטלטור לעזרה !!

אני מעוניין לסדר נקודת ניקוז למכונת כביסה שמרוחקת כ-6 מטר מנקודת ביקורת אליה אפשר להתחבר. טרם רוצפה הקומה כך שאפשר להניח את צינור הביוב על הבטון אבל אין אפשרות לקבוע לו שיפוע בכלל. מכוון שצינור זה בקצה של מכונת הכביסה, עולה לגובה 50 ס"מ ואלין מתחבר הצינור השרשורי של מכונת הכביסה, האם תהיה בעיה בהתקנה ללא שיפוע ? אני מתאר לעצמי שתמיד יעמדו מיים בצינור, אך האם זו בעיה ? מה יהיה עם ריח מהביוב והאם ניתן להתקין סיפון (מונע ריח) ? תודה לכל העונים

אין שיפוע יש סתימות

כאשר אין זרימת מים בשיפוע המים עומדים, מתייבשים ומשאירים אחריהם את את כל תכולת המוצקים המומסת. התהליך חוזר על עצמו עד שתווצר סתימה. הצינור שעולה 50 ס"מ לא משנה כלום. אתה לא יכול לעשות שום שיפוע? אפילו לא מעלה או שתיים? אם תחליט בכל אופן להתקין תשתמש בצינורות גבריט (מובילית) ולא PVC רגיל, נוצרים בהם פחות סתימות. סיפון אפשר להתקין אפילו מחוץ לרצפה (כמו בכיור למשל). זה יבלום ריח אבל לא את הסתימות.

שי ז.

New member
תתקין קופסאות ביקורת כל 2 מטר

ואז אם תהיה סתימה יהיה יותר קל לפתוח אותה.

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

שלום לך. אתה בעצם הרעיון של ביצוע עבודה מסוג זה עובר למעשה על שתיי בעיות שלדעתי אין לך פיתרון...... 1. לפי הל"ת[הוראות למתקני תברואה] עליך ליצור עד 4 מטר צינור בשכיבה קו אויר. 2. אין לך שיפוע כלל ]לדבריך]. שתבין מכונת כביסה מוציאה סבון מומס שמתקשה עם הזמן בצינור. הדבר יגרום לסתימות בתדירות רבה. הייתי במקומך שוקל הורדת קו ביוב בנפרד החוצה למכונת הכביסה. במצבים מסוג זה בעבודותיי אני תמיד ממליץ על קו נפרד. בהצלחה.

halevyO

New member
עוד אפשרות, אולי.

ממש ליד נקודת הניקוז הרצויה קיים צינור 4 צול (קולטן) שמגיע מהקומה התחתונה (שם ממוקמים מקלחון ושירותים) ומוביל את הריח החוצה אל הגג (רעפים). האם אפשר להתחבר לצינור זה ולהזרים אליו מיים ממכונת הכביסה ? חשוב לציין שכיום, חוץ מהמקלחת/שירותים שבקומת הקרקע לא מחובר לצינור זה כלום. האם יכול להיות מצב שהזרמת מיים לצינור זה תגרום לעליה של מיים מתוך ניקוז המקלחת שבקומה מתחת ?

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

לצינור קולטן 4 צול ניתן לחבר כל דבר שרק תרצה כמעט ללא שום פחד שמה יעלו מים למטה במקלחת.[מה שמשמש כצינור אויר לקומה למטה יכול לשמש כקו חי לצינור מכונת כביסה והמשכו עד הגג יהיה אויר משותף]. אבל תצטרך אינסטלטור כדיי ליצור נקודת התחברות למכונת הכביסה.[וכמובן רצויי תמיד מוסמך]. בהצלחה.....

halevyO

New member
תודה, אבל ...

העברתי את תשובתך לקבלן והוא מתעקש שאי אפשר להתחבר לצינור זה בקומה א'. אמנם המיים ממכונת הכביסה ילכו בסופו של דבר לביוב אך לפני כן, לטענתו, הם יעלו מניקוז המקלחון שבקומה מתחת. האם יש סיבה להתעקשות הזו מצידו, או שהוא רוצה לחסוך עבודה. יש מקום לציין שצינור הקולטן יצוק כבר בתוך עמוד הבית אך רואים אותו וחציבה קלה מצדדיו תגלה חלק שיספיק כנראה לקדוח בו חור אליו יוכל להתחבר צינור הביוב מהמכונה. לגבי ריח אני מבין שאפשר להתקין מחסום ריח/סיפון גם במקום חיצוני. מה דעתך?

שי ז.

New member
לא קודחים חור בצינור כדי להכניס

את צינור מכונת הכיסה. צריך לשים חבק, לסדר יציאה מסודרת של 50 מ"מ קוטר עם סיפון ואליה להתחבר. מי שאממר לך שצינור 100 מ"מ לא יכול לקלוט מים של מכונת כביסה והם יצאו באמבטיה מדבר שטויות.

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

תשובתי אליך היא פשוטה..... עבודה מסוג זה כוללת : 1. גילויי הקו בקיר [כולל עבודות חציבה ]. 2. ניסור קו צינור יצקת הברזל [4 צול] בדיסק . 3. החלקים הדרושים להתחברות הם מעבר [אסבסט/ברזל] לפלסטיק 4 צול. מופה תיקון 4 צול איפסלון 4 צול /2 צול. ניפל 110 מ"מ/100 מ"מ ניפל 4 צול 50 ס"מ. 4. חיבור כל החלקים הללו בין חלקי הצינור החתוך. 5. חיבור מכונת הכביסה לתשתית המים והביוב החדשה שאופן הכנתה תואר לעיל. 6. תשלום לאינסטלטור. עבודה מסוג זה עולה כ-750 ש"ח+מע"מ. לא כולל עבודות טיח וצבע כמובן. אם הקבלן מעוניין לשמוע הסבר טלפוני ממני שלח לי מסר.

למעלה