אינסומניה

newbie2

New member
אינסומניה

לא יודע מה קורה לי בזמן האחרון, אבל אני מתעורר נורא מוקדם (אצלי נורא מוקדם זה 4 בבוקר. בד"כ התעוררות נורמלית זה לא לפני 8, ובימים ממש מאושרים, 11). זה לא שאני מודאג או משהו (לפחות לא באופן מודע), כי להרדם אני מצליח יופי. בהתחלה חשבתי שזה הקפה, ובאמת שתיתי קצת יותר מהרגיל, ואפילו לא אכלתי הרבה, אז אולי זה איזה הסבר (דחוק משהו, כי בנעוריי הייתי שותה אספרסו כפול לסיום כל ארוחת ערב ומיד הייתי מנמנם). מה שאני מתחיל לחשוב, ויש בזה איזה הגיון, יתכן והגוף שלי מתחיל להתכונן לנסיעה לארץ?? אם זאת אכן הסיבה, לדעתי שווה לחקור אותה. עכשיו שאני מתחיל לחשוב על זה, כל פעם לפני נסיעה לארץ, בערך שבוע לפני, אני מתחיל להתעורר יותר מוקדם (מעין pre-emptive jet lag?). אז סתם ככה מתוך סקרנות, יש פה עוד מישהם שזה קורה להם? (האמת היא שהשבוע גם היו לי הרבה פגישות על הבוקר ב-8.. וזאת עוד סיבה). בקיצור, אני לא ישן מספיק, ולכן נראה לי שהכל מסביבה אפוף באיזה ערפל. זאת הרגשה די מוזרה. אני גם לא רעב במיוחד, ולפעמים שוכח לאכול. בקיצור אני הולך ונקלש.. אולי בקרוב תהיה לי איזו הארה (אני רק צריך למצוא איזה עץ בּוֹדהְי לשבת מתחתיו בשילוב רגליים). אניוויז, אין לי מושג למה החלטתי לשתף דווקא אתכם בחוויות המיסטיות שלי, אבל ראו זאת כמחמאה.

היי ניובי

משמח נורא לראות אותך פה איתנו, ברוך הבא
בקשר לבעיית השינה, אני כל כך מזדהה איתך כי גם אני מתעורר מוקדם מאד לעתים, בדרך כלל זה קורה בימים הקודמים לאיזה "משהו חשוב" שאמור לקרות ,אם זה לפני הפעם הראשונה שבה עזבתי את ישראל (משהו כמו שבוע לפני שטסתי לארה"ב הייתי קם כל יום בארבע בבוקר), אם זה לפני ראיון עבודה רציני שהייתי צריך לעבור (שלהצליח בו עלול לגרום לי לשפר את מצבי מקצה לקצה) וכן, גם כשאני מתאהב
, תמיד ראיתי את זה כנתון שהגוף מרגיש שהולך להיות שינוי גדול ולכן הוא מגיב בצורה כזאת, מן תגובה תת הכרתית למהלך שהוא מאד חשוב, ולכן אני אמנם מרגיש רגוע, אך בתת מודע אני כולי רועש, ובדרך כלל אחרי שאני כבר מתעורר בשעות כאלה... אין לי שמץ של מושג מה אני הולך לעשות עכשיו... מרגיש כל כך מוזר, מחפש את עצמי למשך שעתיים, אני מסוגל להסתכל לתקרה ורק לבהות, (או להכנס לאינטרנט ולחרוש על כל אתרי החדשות..) אני מאמין שמשהו מטריד אותך, ואולי זו הנסיעה לארץ, אבל אני גם בטוח שהכל ייסתדר לך בקרוב מאד.

newbie2

New member
תודה על היחס

האמת אני מוטרד מכל מני דברים כבר כמה וכמה חודשים, אבל רק עכשיו התחילה האינסומניה.. עד עכשיו בכלל ישנתי יותר מדי, ובקושי הייתי מצליח להתעורר, גם אם הייתי הולך לישון מוקדם.. לדעתי זה אולי קשור גם בשינוי מזג האויר? בחורף אני נוטה לישון הרבה... עכשיו שאור יחסית מוקדם אולי זה משפיע? עדיין לא מסביר את היקיצה בארבע בבוקר, שזאת שעה חשוכה לכל הדיעות (ואחת השעות היותר ארוכות, למי שזוכר את השמירות בצבא). לפחות בארץ, כשהייתי מתעורר בשעות שכאלה, הייתי הולך לרוץ בחוף הים, או לחילופין נוסע לבריכה של האוניברסיטה (ופעם אפילו העזתי ללכת לגורדון). פה, לעומת זאת,אני די חושש לצאת מהבית כשאין עוד אור (וגם לפעמים אחרי שמחשיך..) אלא אם אני נוסע במכונית (בניו יורק/ניו ג'רזי דווקא לא הפריע לי, כשמזג האויר איפשר זאת..). שקלתי ללכת לג'ים שיש לנו בבנין, אבל משום מה נורא התחשק לי איזה cc on jewish rye bread (בהיריון אולי?), אז אזרתי אומץ ונסעתי לסוּפֱּר הפתוח 24 שעות. כמובן שלחם טרי לא היה, ובכלל היה בלאגן לא נורמלי - אריזות קרטון על הריצפה, כל המקררים חשוכים וזוֹמבּים מסתובבים חסרי מטרה, מזיזים כל מיני דברים באיטיות בלתי מוסברת (יתכן שגם בגלל מצבי המנומנם הדברים נראו בסלוֹאוּ מוֹאוּשֲן). בקיצור, חזרתי הביתה בידים ריקות, הדלקתי מחשב, ושיחקתי שש בש עם ידיד אנונימי מטורקיה, עד שעלה עמוד השחר. מצד שני, אילו הייתי דתי, מן הסתם הייתי מנצל את הזמן לקריאת פרקי תהילים.

OrlyNL

New member
ניובי, התשובה בגוף ההודעה

המשפט הראשון שלך: "האמת גם אני מוטרד מכל מני דברים" - זה למה אתה לא מצליח להירדם.... ואנחנו באותה סירה. אני בזמן האחרון גם מתעוררת בשתיים בלילה, (ויעידו חברי למסנג'ר, שאני מטרידה אותם בשעות לא הגיוניות) אם אני בכלל מצליחה להרדם, לפעמים אני נשארת במיטה, מתהפכת מצד לצד, או סתם בוהה בתקרה, ולפעמים אני קמה, בדיוק כמוך, ומשחקת שש בש במחשב, או מטרידה חברים בארץ שכבר ערים. חברה אמרה לי לנסות לעשות מדיטציה לפני השינה, אבל אני לא טובה במדיטציות....חוץ מזה, לאף אחד לא היה פתרון יעיל בשבילי. אני מניחה שזה עניין של תקופה. גם האינסומניה, כמו תקופות אחרות בחיים שלנו, תיעלם. בינתיים...מה לא הייתי נותנת בשביל שינת לילה רצופה וארוכה....

newbie2

New member
הבהרה

להרדם אני מצליח יופי. הבעיה היא שאני קם מוקדם...

OrlyNL

New member
בכל מקרה....

אם אי פעם תצטרך שותפ/ה לששבש באמצע הלילה, אני אשמח... אבל תיזהר...כי אני די טובה בששבש

למעלה