אינטרפוץ של Grohe

shuliruli

New member
אינטרפוץ של Grohe

שלום לפורום המקסים.

אני קוראת סמויה כבר תקופה ולומדת מכם המון!

יש לי שאלה לגבי מידע סותר שקיבלתי בחנויות סניטריה ואני מאמינה שאתם תדעו.

בחנות אחת אמרו לי שאם אני אקנה ברזים/מוט של Gorhe אני צריכה אינטרפוץ שלהם בלבד ולא של אף חברה אחרת. וכל החברות האחרות מתאימות לאינטרפוץ ג'נרי.

בחנות נוספת אמרו לי היום שאני יכולה לקחת אינטרפוץ של Grohe ואח"כ ברזים של חברה אחרת.

לא ברור לי האם הקביעה בחנות הראשונה היא חד כיוונית (ברזי גרואה מחייבים אינטרפוץ גרואה) או דו כיוונית (אינטרפוץ גרואה מתאים רק לברזים שלהם)
או שמה שאמרו לי בחנות השניה נכון (דיברנו רק על כיוון אחד...) - אני יכולה לקחת אינטרפוץ של גרואה ולחבר אח"כ כל ברז.

אשמח לעזרתכם.

תודה

lank

New member
נראה לי שאת מבלבלת שני נושאים

אינטרפוץ זה בעצם יחידת המיקסר שיושבת בקיר.
כל יחידה כזו מורכבת משני חלקים: חלק פנימי שיושב בתוך הקיר, מותקן בזמן הבנייה וחלק חיצוני שמורכב אחרי שחדר הרחצה מושלם והוא בעצם הכיסוי עם הידית.
רק חברות גרואה והנס גרואה מחזיקות באופציה שהחלק הפנימי אוניברסלי ומתאים לכל חלק חיצוני של החברה עצמה ( לא להתבלבל !!!! אי אפשר לקחת גרואה ולהתקין על זה הנס גרואה או לחילופין חמת וכו' ).
כלומר אם עדיין לא החלטתם איזה כיסוי יפה יותר.... אפשר פשוט להביא לקבלן כבר את החלק הפנימי ורק אח"כ לבחור את החלק החיצוני.
דרך אגב, המוצרים של שתי החברות הנ"ל מעולים ומאוד מומלצים.

זה לא קשור לברזים האחרים שבחדר הרחצה ואפשר להתקין אינטרפוץ של חברה א' בקיר המקלחת / האמבטיה וברזים של חברה ב' עבור הכיור.

מקווה שהצלחתי לעשות לכם סדר.

shuliruli

New member
כנראה באמת הסתבכתי

אני ממש מרגישה שאני לומדת שפה חדשה

לאט לאט, והכל אני אבין

אני חושבת שהבלבול שלי היה שהבנתי שצריך גם לבחור מוט ושפורפרת ששייכים גם לGrohe.

אם הבנתי נכון את ההסבר שלך, החלק הפנימי והחיצוני של האינטרפוץ (המנגנון הפנימי והידית של המיקסר) חייבים להיות מאותה חברה (ולקנות אותם יחד,) רק שב grohe יש לי את הפריבלגיה לבחור בכל מיקסר מהקולקציה שלהם עבור אותו מנגנון פנימי.

לעומת זאת מה שאני מחברת ליציאות (מילוי אמבטיה, טוש וכדומה) יכול להיות מכל חברה שאבחר.

נכון?

lank

New member
נכון בהחלט

רק שימי לב כשאת בוחרת את שאר האביזרים , שיהיה שילוב נכון ולא אביזר שאין לו קשר לחלוטין לסגנון.

zivaf2

New member
חידוד קטן

כמו שלנק כתבה, אפשר לקחת חלק פנימי של גרואה ואח"כ להתקין כל דגם של גרואה עליו, אך בחמת זה לא כך- לכל דגם יש את החלק הפנימי שלו.

מרי פופ

New member
קרה לי מקרה מוזר, כי חשבתי כמוכן

והופתעתי:
באחד השיפוצים האחרונים שלי, התברר שבטעות קיבלנו במשלוח מחנות הקרמיקה, אינטרפוץ של חמת שלא הזמנו (ללא כיסוי)... עוד בטרם הוחזרה הטעות לחנות, התגלה כי האינטרפוץ הישן של הדיירים הקודמים (גם כן חמת) שחשבנו להשאיר בקיר, שבור ונוזל... השיפוצ'ניק החליף את האינטרפוץ והרכיב עליו את הידית הישנה של חמת, בלי בעיה.
האם זה משום שבמקרה היה מדובר באינטרפוץ מאותה סדרה של הידית? הקבלן אגב טוען שכל כיסוי של חמת היה מתאים.

zivaf2

New member
מה שעולה בדעתי

יכול להיות שהאינטרפוץ הפנימי של הדגמים הפשוטים של חמת (למשל רותם, אוורסט) הוא זהה, כלומר שיש כמה דגמים פשוטים שמתלבשים על אותו גוף פנימי, והשוני הוא בין הדגמים היקרים יותר (דוגמת מקס, ארט וכו').
הרי השוני הוא מהאינטרס של החברה שתרכשי מערכת+ כיסוי יקר ולא תעשי "קומבינה" עם גוף זול וכיסוי יקר.

למעלה