אינטרסנטית.. ?

m a y a18

New member
אינטרסנטית.. ?

מדברת אל אלוהים כדי לבקש, כדי שישמור, כדי שיעשה. למה לא לדבר כדי להגיד תודה? למה לא לא לברך? למה תמיד אני מנסה להשיג דברים? אני אומרת לעצמי את זה שוב ושוב, אבל כמנטרה חוזרת אני מתפללת רק כשאני צריכה דבר מה. הגישה הזו מנמיכה אותי, אני מרגישה שאני מאכזבת אותו יחד איתי. יש המון טוב בחיי, ואני לא מציינת אותו. אנוכית, אגואיסטית, אינטרסנטית.. יכול להיות שהוא הפסיק להקשיב?

א77

New member
הוא לא הפסיק להקשיב

הוא משגיח על כל פעולה של כל בריה ויצור. אבל הזכרתני, איך אנחנו מבקשים ומתחננים מהקב"ה בכל יום, והאר עינינו בתורתך ודבק לבנו במצוותיך. כאילו והקב"ה חייב להניח לפנינו אבוקות אור ופנסי תאורה המחוברים לכבלי חברת החשמל. הוא הרי מאיר עינינו בתורתו, ומדביק לבנו במצוותיו. כל מה שנותר לנו לעשות הוא, לאחר תפלתינו, לגשת לארון הספרים העמוס לעיפה בבית המדרש או בביתנו, לפתוח את התורה, את החומש, את הגמרא, את השולחן ערוך. ולהתחיל ללמוד. ללמוד תורה. ואז נראה איזה אור גדול מאיר לנו הקב"ה, ושתפילתינו אכן התקבלה. אבל לאיזה אור נצפה, כשבתום התפילה מידי יום רצים אנו לעיסוקי החולין הרגילים שלנו... אוי, והערב נא ה' אלוקינו את דברי תורתך בפינו ובפיות עמך בית ישראל ונהיה אנחנו וצאצאינו וצאצאי צאצאינו כולנו יודעי שמך ולומדי תורתך לשמה. חג שמח.

למעלה