אינטרנט

• פותח הנושא basin
  • פורסם בתאריך

basin

New member
אינטרנט

למרות שקראתי את כל ההודעות בנושא בפורום, וגם את הכתבה ב NET.CO.IL, לא ברור לי אילו אפשרויות חיבור לאינטרנט יש לM505.הבנתי שצריך מודם וטלפון סללולרי או רק טלפון סללולרי עם IR. מישהו מוכן בבקשה לעשות לי סדר בבלגן??? האם מישהו שמע על מודם WIRLESS MINSTREL בתקן CDPD של סלקום? עיזרו לי בבקשה!

אני משתמש ב..

מירס. כל מה שצריך הוא מכשיר מירס סטנדרטי שמתשמשים בו הן כטלפון סלולרי והן כמכשיר קשר והוא יודע גם להתחבר לאינטרנט בלי פאלם (מידע, דוא"ל וכדומה) וגם להתחבר לפאלם . האתר שלהם mirs.co.il

מודם לפאלם

מודם של מיסטרל המתחבר לרשת הנתונים של סלקום עובד רק עם פאלם V או Vx. המודם וחיבור לאינטרנט עולם 99 שקל לחודש בהתחייבות ל- 3 שנים. יש אפשרויות להתחייבות קצרה יותר, אבל המחירים בהתאם. מיסטרל הודיעו על מודם המתאים ל- 505 אז אם יש לך כזה, כדאי לברר בסלקום אם הם מתכוונים להביא אותו לארץ. (הם יצאו לאחרונה במבצע לדחוף את המודמים הקיימים, כך שיכול להיות שיש להם כוונה להביא את הדגם ל-505.) פרטים נוספים באתר סלקום אונליין

רועי.ג

New member
בקרוב מאוד גם בסלקום

כן יש לסלקום כוונה להכניס את המודם ל505 בקרוב מאוד (המודם הושק מסחרית בעולם רק לפני זמן קצר) לגבי המחיר עדיין לא סגור

eligrt

New member
טוב, אז ככה - אינרנט ../images/Emo22.gif

בקשת סדר בבלאגן - הנה: נתחיל מזה שכדי לחבר כל מחשב לאינרנט את צריכה שלושה אלמנטים מחשב (מכל תצורה: פאלם ויזור, סוני, PC וכו) קו טלפון (PSTN -בזק/אנלוגי או דיגיטלי - כל הסלולרים למיניהם) מודם ישנם סלולרים שיש להם כבר את המודם בפנים ואת מחברת אותם לפאלם באינפרא או בכבל, ויש כאלה שאין להם מודם בפנים אז צריך לרכוש מודם חיצוני (היום זה כבר פחות מקובל אבל עד לפני שנה ככה היו מחברים פאלמים מסדרה III - עם כל מיני מודמים כמו זה שאורנג´ מוכרת - מודם חיצוני של OPTION. ישנם גם מודמים שאינם טלפונים סלולרים אלא הם מעין כרטיסי רשת - כדוגמת המינסטרל של סלקום, לא צריך אינפרא, לא צריך כבל אלא פשוט המודם הוא מעין פלאג המתחבר מאחורי הפאלם והוא כבר המודם והקו הסלולרי. מה אפשר לעשות עם זה: הכל, ברגע שחיברת פאלם לטלפון מכאן השמיים הם הגבול, אפשר להתקין דפדפן HTML ולהיכנס כמעט לכל אתר באינרנט (אמנם לאט אבל אפשר), אפשר להתקין דפדפן WAP וקדימה - (זו אופציה שאני מאוד אוהב, אפשר לבדוק מיילים, לקרוא חדשות וכו, והכל מאוד מאוד מאוד מהר (בהשוואה ל HTML)) אפשר להתקין תוכנות לניהול דוא"ל ויאלה את יכולה לבדוק כל סוג של מיילים כגון POP3 (נטויז´ין, אינטרנט זהב וכו) או IMAP4 (בדר"כ דואר של ארגונים...) אפשר אפילו להתחבר למצלמה דיגיטלית המחוברת גם כן למודם ונמצאת בטיבט ולראות את מה שחבר שלך מצלם שם כשאנחנו כאן כמו מניאקים גולשים ולומדים....) בקיצור הכל אפשרי לגבי מהירויות: רב המכשירים הסלולרים הרגילים עם המודם הפנימי מסוגלים להקנות מהירות של 9600 BPS (משהו כמו רבע מקו טלפון ביתי סטנדרטי (לא ISDN או ADSL וכו) אמנם רשת אורנג כבר עשתה UPGRADE ל 14400 אך רק שני מכשירים תומכים בכך ה 8210 וה 6210 (אבל ה 6210 הוא סיפור אחר וכבר אני אפרט). כרטיסי הרשת מהירים יותר ומסוגלים להגיע למהירות של 19200 (או זה מה שבכל אופן סלקום טוענת. ה 6210 של אורנג עובד בטכנולוגיה קצת אחרת ומסוגל להגיע עד ל 42K שזה כבר בהחלט יפה !!! דבר אחרון, ההבדל בין הכרטיסי רשת למודמים הם שכרטיסי הרשת אמנם מחברים אותך מייד לרשת ואת במצב של "תמיד מחובר" אבל בשביל זה צריך לשלם. במכשירים האחרים את מתחברת מתי שבא לך (אמנם החיבור עצמו ארוך יותר - משהו כמו 30-45 שניות, זמן שצריך לשלם עליו) אבל עדיין אני לא יודע אם זה יגיע ל 100 ש"ח לחודש - תלוי בך מקווה שעניתי

שכחת את המירס...

קודם כל חיבור פאלם למירס הוא דרך כבל וזה מאד פשוט. את רב היישומים שאנו רוצים להפעיל דרך הפאלם (דוא"ל, חדשות, גלישה ב WAP , קישור ל Outlook במשרד ) יש במירס ואין צורך "להטריד" את הפאלם. לדברים נוספים (משחקים, אתרים עם גרפיקה) מחברים את הפאלם. המהירות : 9600 המחיר 0.03 ש"ח לקילובייט (זה די יקר..)

eligrt

New member
לא שכחתי, אני פשוט לא כל כך מכיר ../images/Emo4.gif

למעלה