אינטרנט לכל

אינטרנט לכל

אפשר להגיד הרבה על האינטרנט כמו על כל דבר אחר. לכל דבר ניתן להתמכר כהגדרת המומחים למיניהם . אבל אל לנו לשכוח את היתרונות העצומים שהאינטרנט מספק להרבה אנשים שעוד לפני עידן האינטרנט לא יצאו מן הבית , לא מצאו כוחות לפגוש את המציאות ואנשים אחרים . בל נשכח את אותם אנשים שמצאו מענה באינטרנט לצרכים שלהם שלא סופקו לפני כן . אחד היתרונות של האינטרנט הוא נתינת שרות דרך האינטרנט , שרות זול יותר משרות רגיל בשל הנוחות והנגישות והאפשרות להגיע למקומות רחוקים . מה דעתכם העתיד של מדיה כזו , איך אפשר ליצור את האמון אצל האנשים כדי שיפנו לקבל שרות דרך האינטרנט. אני מאמנת אישית ומאוד מאמינה שגם אנשים שאין להם את הכוחות לצאת מן הבית צריכים לקבל שרות .ומכל הסוגים . נושא האימון הוירטואלי הוא דבר שאני מאוד מאמינה בו . מה דעתכם ?

e-magine

New member
האמת היא שאני לא כ"כ הבנתי

מה זה בכלל אימון אישי. אני מניח שלא תתנגדי להסביר לנו קצרות. מה שאני יכול להגיד לך הוא שבהנחה שיש משהו דומה לתהליך של טיפול נפשי (לא שהאימון הוא טיפול, אלא שיש איזשהו קשר אישי בין מאמן מאומן דומה לקשר האישי בין מטפל למטופל), עשיית אימון באינטרנט יכול לעבוד עבור אנשדים מסויימים ולעומת זאת, לאחרים יכול להיכשל. אני מניח שגם אימון פנים אל פנים יכול לפעמים להיכשל. הבעיה בתקשורת אינטרנטית היא שיש בה מסננים ולכן התקשורת בין הצדדים עלולה להיות לקויה. שלא לומר שמטול - מאומן עלול לעבוד על עצמו מכל מיני סיבות ולכן גם לעבוד על המטפל או המאמן. מה דעתך?

אשמח כמובן להסביר

אימון אישי הוא תהליך מאוד מובנה וקצר ומוגדר לזמן מסויים מראש . התהליך בנוי ממספר שלבים חשובים : האחד בירור מעמיק של הרצון או לחילופין המטרה לשמה הגיע המאומן. תהליך האימון אינו תהליך טיפולי להיפך בתהליך האימון אנו לא בודקים מה לא בסדר , מתי זה התחיל , איך נפתור את זה וכולה . האימון למעשה מגלה דווקה את העוצמות של המתאמן ובונה תוכנית פעולה להשגת המטרה בעזרת העוצמות ולא מטפל או מתייחס לחולשות. לאחר שנבנתה תוכנית עבודה המאמן(המנחה) מלווה את המתאמן(הלקוח) בשלבים להשגת המטרה. מתוקף מבנה התהליך אין זה תהליך טיפולי אלא תהליך מעצים שמניח שלכל אחד מאיתנו , ולא משנה מה "מצבנו" הכללי, יש לו את היתרונות , עוצמות , דרך פעולה נוחה שאיתה הוא משיג את התוצאות הטובות ביותר ועליהן הוא בונה את הפעולות בדרך להשגת המטרה. את הדרך קובע המתאמן והמאמן נמצא שם ללוות אותו . זהו תהליך של התאהבות במתאמן ובעוצמות שלו , ללא קשר לקשיים . אני מסכימה אתך שיכולה להיות בעיה של אמון , או משהו דומה , השאלה היא אם זה לא יכול לקרות גם במפגש אישי ? מה דעתך? אני נוטה להאמין שמי שהגיע לקבל ליווי להשגת מטרתו בא ממקום של לאמר את האמת , מה גם שאנו דווקא מתייחסים בתהליך לעוצמות , שם נראה לי פחות רלוונטי הצורך לשקר? אשמח לתגובות , תודה .

simplex

New member
מדובר בעצם על יצירת מסגרת?

כלומר, שהמתאמן יהיה באיזו מסגרת? כי תחום האימון לא הוגדר עד כה, ובד"כ אנו מצפים שהמאמן חייב להיות בר סמכא בתחום אותו הוא מאמן. ליצירת מסגרת, לעומת זאת, אין צורך במאמן בר-סמכא.

עוד קצת הבהרות

בהחלט כן מדובר על יצירת מסגרת, אבל לא רק . התהליך עוסק בבירור עמוק של המטרות הסיבות וכו וכן של העוצמות וההצלחות של המתאמן ומתאים את תוכנית הפעולה למתאמן. הרבה אנשים לא מודעים לעוצמות שלהם ואיך ניתן לרתום אותם להשגת מטרה. תהליך האימון מכוון אותם כיצד לעשות זאת . בשטח ישנם מאמנים רבים שלא באים מהתחום עליו הם מאמנים . הטענה היא שהתהליך למעשה משתמש בעוצמות של המתאמן ואת התהליך הזה צריך לדעת המאמן לעשות. אני אישית מאמינה שלאדם שבא מתחום זהה לאימון בהחלט בא עם יתרונות , למרות שיש אנשים שחושבים אחרת . חשוב לציין שהתהליך הוא מאוד מובנה ומסודר עד לנקודה כמובן שמגיע הצבע והאופי המיוחד של המתאמן. התהליך ומבנהו ובשל העובדה שהוא עוסק בתעצומות ובאישיות של המתאמן , מביא הרבה מאמנים להשתמש בכלים מהתחום הרוחני ,דבר שאני אישית מברכת עליו. בכל אופן אני מצרפת לינק לאתר שלי שם ניתן להתרשם . מקווה שהבהרתי את הנקודה .

e-magine

New member
אני יודע ומבין

שאימון זה לא טיפול. עשיתי השוואה בין שני התחומים, כי חשבתי שחלק מהבעיות שמאפיינות טיפול באמצעות אינטרנט, יכולות להופיע גם באימון אישי באינטרנט. אין לי ספק שגם באימון אישי שאינו באינטרנט, יכולות להיות בעיות, אני מנסה לבודד את הבעיות שמאפיינות את התקשורת האינטרנטית.

e-magine

New member
אמרת גם שאת מאמינה באימון אישי דרך

האינטרנט, אז אולי לרצי לציין אילו יתרונות את רואב באימון מרחוק דרך ישומי אינטרנט, באילו אמצעים מדובר? מסרים מיידיים? מצלמות? טלפון אינטרנטי?

איך זה יכול להיעשות?

זה לא ממש משנה איך הקשר מתבצע. מסרים דרך מיילים, טלפון אינטרנטי או אפילו טלפון . הרעיון הוא לאפשר לאנשים שיש להם קושי למפגשים אישיים או לחילופין בעיה כספית . בתהליך כזה של אימון יש אפשרות גם להגיע להרבה אנשים וגם במחיר נמוך מאימון שבנוי על מפגשים . מה דעתכם , איזה אופציות דרך האינטרנט אתם מכירים שיכולות להיות שימושיות ? נחמה סבר מאמנת אישית במימד הוירטואלי

e-magine

New member
בוודאי שמשנה איך עושים את זה

אם את עושה אימון בטלפון, את יכולה לעשות את זה תוך כדי פעילות אחרת (למשל תליית כביסה). אם את עושה את זה בווידיוקונפרנס, את צריכה להיראות מרוכזת ויצוגית בזמן האימון. בכל דבר שנעשה בכתב, כולל מסרים מיידיים, יש קושי ידוע שדובר עליו לא מעט הנובע מכך שלא שומעים את טון הדיבור של האדם בצד השני.

למעלה