אינטרנט וזוגיות

אינטרנט וזוגיות

האם אתם חושבים שגלישה באינטנט (צ'טים, פורומים) יכולה לחבל בזוגיות? אני מחובר לאינטרנט ומתכתב במסנג'ר עם גברים ונשים. חברתי אומרת כי כל ההתעסקות הזו היא מיותרת ואין לה תכלית וכי אני משתנה לה ומתעצב מחדש. אני מנסה להסביר לה שזה לא נכון כי סך הכול אין בכך שום רע והיא צריכה לסמוך עליי. מה דעתכם?

שאלות בהמשך לשאלתך הקודמת

בעבר שאלת כאן, אם קשר שנוצר באינטרנט יכול להתפתח לקשר משמעותי. בהנחה שהתשובה חיובית הרי שבת זוגך הנוכחית בהחלט יכולה להרגיש כפי שאתה מתאר בקשר שלה איתך. מעבר לכך, לגבי מה שנאמר ש"אתה משתנה לה ומתעצב מחדש", הרי שלפעמים העובדה שאדם מתעצב מחדש גורמת לבן זוגו להעצב ולהתנגד לשינוי. אתה מסביר לה שזה לא נכון, האמנם? האם אינך משתנה ומתעצב מחדש בכל רגע? האם היית רוצה להשתנות ולהתעצב מחדש? האם היית רוצה להשאר כל הזמן בדיוק אותו דבר?

ובהמשך לזה ../images/Emo26.gif

גלישה באינטרנט יכולה בהחלט לחבל בזוגיות, אבל בתנאים מסוימים כמובן. אתה יכול לפתח קשר רציני עם מישהי מהאינטרנט בדיוק כמו שאתה יכול לעשות זאת בעבודה או בכל מקום אחר; העניין הוא לא הגדלת הסיכויים לבגידה על-ידי צ'יטוט ושיטוט בפורומים; העניין הוא היחסים ביניכם. אם אתה מתכתב עם גברים כמו גם עם נשים, אבל אין בכך משום פלירטוט או משהו מעבר לכך, אני לא רואה בכך כל רע, ואת זה אתה גם צריך להסביר לחברתך. לעומת זאת, אם לא טוב לך בזוגיות ומשהו חסר ואותו אתה מחפש באינטרנט - זה כבר סיפור אחר; אבל אם לא היית מחפש אותו באינטרנט היית מחפש וגם מוצא במקומות אחרים, ומכאן שהאינטרנט הוא לא הגורם שיהרוס לכם את הזוגיות. אותו דבר בדיוק לגבי השינויים שחלים בך, ועיצובך מחדש, כביכול. מובן שכולנו משתנים ומתעצבים מחדש בכל רגע, כמו שאמר איש המערות. וזה יקרה לך בין אם תגלוש באינטרנט ובין אם לאו. ודבר אחד אחרון: למה כל ההתעסקות הזו מיותרת? מי קבע שאין לה תכלית - בת זוגך? זה משהו שאתה עושה, ושאתה נהנה ממנו, ולכן מבחינתך יש לו תכלית.

seeyou

New member
סך הכול אין בכך שום רע -../images/Emo8.gif

השאלה איך מגדירים "רע". וגם "נורמה חברתית". האם להכיר גברים ונשים זה פסול? התשובה שלי קשורה במטרות שרוצים להסיג! בכול מערכת יחסים יש מטרות-וגם "חוקי" משחק. לשבת בבית קפה עם אישה שהכרנו באינרנט האם זה רע או בגידה? שוב השאלה איך הצד השני מפרש-הבן-בת זוג! אין "תמימות" בכול הקשור בין גברים לנשים... ככול שיש קירבה יש גם פעילות הורמונלית-יצרים מתעוררים ברגעים שונים!

למעלה