ושוב
אני למדתי את DOCSIS כי אני הייתי אמור לעבוד כשכיר על המערכת הזו וזו מערכת נפלאה לדברים הללו, אם מנהלים אותה נכון. החלוקה שלה מבחינת מנוים, מצבי Burst, תשתיות שעובדים איתה, ההתרחבות שלה עד 400 מגהביט תאורתית (בזמנו).
אבל כמו בכל דבר - הכל תלוי במי מנהל ולצערי לפחות בשנים הראשונות האינטרנט בכבלים היה מחולק בשיתוף עם משתמשים אחרים *ברמת תשתית*, כלומר כל אחד כתובת IP משלו, אבל אתה יכול לחשוב על זה כמו VLANים (רק לשם המחשה כי זה לא ממש כך) והחלוקה שלהם היתה פשוט בדיחה. מכרו לך (בזמנו) חבילות של כמה עשרות מגה ומה שקיבלת היה בקושי כמה מגהביט אם השכנים שלך היו משתמשים גם - וזו לא פרופוגנדה, אני ראיתי את זה לא מעט פעמים כולל נסיונות עם כמה שכנים.
אני אישית משתמש בחיבור של בזק והוא אחלה חיבור, ועדיין - אם מחר היתה קמה חברה מתחרה להוט (שלא תעשה את הטריקים של הוט) הייתי חותם אצלה בדקה הראשונה שהיה אפשרי.
אז אתה חושב שאני בולע את השקרים של בזק? תחשוב חופשי, אני עבדתי בבזק (בינלאומי) ו-רוטל (זוכר אותם?), אני זה שנתתי שרותים למודמים החרא שהם היו מוכרים/נותנים ללקוחות בזמנו (זוכרים את המודמים של רוטל בחיבור USB? ה-ALE למיניהם? עם הדרייברים המחורבנים של Globalspan? אהלן, אני זה שהייתי צריך להתמודד איתם) ואני גם זה שעשיתי מעין "hack" לדרייברים של רוטל כדי שיעבדו על לינוקס (חפש בגוגל ותראה בעצמך), אז תאמין לי אלירן ידידי שאני מריק את השטיקים והטריקים של 2 חברות התשתיות הגדולות ואני לא בולע שום פרופוגנדה.