אינטרנט בלווין

shaichor

New member
אינטרנט בלווין

קראתי את הכתבה באתר - טובה מאוד.. אך נבצר ממני להבין איך ניתן להבטיח כ"כ הרבה רוחב פס נתונים לצורך DATA. האם גם הוא נדחס?

רוחב פס באינטרנט לוויני

עד כמה שאני זוכר, בחלק מהמקרים הם פשוט מאחסנים בזיכרון של השרת כמות ניכבדה של דפים מאתרים הניצפים ביותר( מעין cache ) ואז הגישה היא מהירה לאותם הדפים ואילו הגישה לדפים אחרים איטית הרבה יותר. אבל מכיוון שחלו הרבה שינויים ויש גם אינטרנט דו-כיווני שאמור להיות מהיר, אני ממש לא יודע ...מצטער. בכל מקרה, לא נראה לי שאינטרנט לוויני הוא בחירה רלבנטית כיום למי שיש לו אינטרנט המיר קוי-טלפוני או כבליםץ אלה מהירים הרבה יותר וזולים יותר בארץ בכל מקרה.

shsre

New member
כמה תקונים קלים

"cache" הוא למעשה שרת פרוקסי שאינו שייך לשרות הלוויני עצמו, אלא נמצא ברמת ספק האינטרנט, ונכון גם לגבי חיבור מודם/ADSL/כבלים. זמני השהיה, בפי העם פינג, גבוהים בהרבה מאשר בחיבור רגיל, בגלל שהאות עובר מרחק גדול יותר. רוחב הפס אינו קיצוני הנדרש, שידור דיגיטלי צורך יותר רוחב פס, חלק מספקי האינטרנט בארץ מחזיקים קו גבוי לוויני. וכפי שעלי אמר, השרות אינו כלכלי, וגם לא חדש, בישראל ודורש חיבור נוסף עבור הקו העולה.

7stan

New member
גם בתיאוריה זה לא פרקטי

1. גישה ישירה דרך לווין GEO גורמת ל-lag גבוה 2. מכיוון שה-IP מפורש לראשונה רק בנק´ הקולטת את הלווין, ה-lag תקף גם אם אתה מעביר קבצים מהמטבח לסלון ואין ייתרון לאתרים בישראל, וגרוע מזה: אפילו אם הדף ב-cache אתה סובל מ-lag ראשוני. 3. שידור upload ללווין דורש אלומה ממוקדת ועוצמה גבוהה, או מודם טלפון (איטי) במקום כל זה אפשר לקבל מודם קווי בקצב גבוה, ללא lag ובמחיר זול. אינטרנט full duplex לוויני משווק במדברי אוסטרליה וכו´

geostant

New member
יש פתרונות לא רעים היום לאנטרנט

לוויני דו-כיווני ללא צורך ברשיון. הבעיה המחיר. כל דקת גלישה עולה בסביבות ה-3 דולר
+ מנוי חודשי (בנוסף) שזה מחיר רצח. אבל למי שצריך דבר כזה זה טוב, אין לך תלות באף קו טלפון או במיקום שלך (וזאת כי יש כיסוי בכל רחבי כדור הארץ ע"י 21 לווינים שונים)

למעלה