אינטואיציה

syaelp

New member
אינטואיציה

שלום, אני רוצה לחקור את הנושא של אינטואיציה. מה מקורה, ואיך אנשים מתייחסים אליה. האם אתם פועלים לפי האינטואיציה שלכם? האם בד"כ האינטואיציה נכונה? האם אינטואיציה חזקה יותר אצל אנשים מסויימים? האם אפשר לפתח איטואיציה? אשמח לשמוע סיפורים. (גם אם לבסוף גילתם שההרגשה היתה מוטעית...)

curlly

New member
תמיד נכונה..

האינטואיציה (אצלי לפחות) עוד לא הכזיבה, אני חושבת שלפתח אינטואיציה אי אפשר פשוט צריך ללמוד הקשיב לה היא שם תמיד, ואנחנו לא מקשיבים לה, ולכן ישנם גם אנשים מסוימים שהאינטואיציה שלהם יותר מפותחת אול זה יותר נכון להגיד שהם פשוט יותר מקשיבים לה, אני כרגע בתקופה שאני לומדת להקשיב וגם אם זה בדברים קטנים כמו שיחת טל או משהו כזה ופה אני מקווה ללמוד לה יותר כי אני חושבת שזה רק יתרום לי יותר.

syaelp

New member
מי נותן לנו את המידע?

לפי דברייך נובע שהאינטואיציה אינה דבר שניתן לפתח אלא היא קיימת וכל מה שצריך הוא רק לדעת לזהות אותה. ז"א שהאינטואיציה אינה תלויה בנו, כך גם אני מרגישה. אם כך, בעצם זורם אילנו מידע מאיזשהו מקום, ממי זה?

pink101

New member
מה שאני חושב

שכל המידע שכביכול מנחה אותנו, לעשות את הטוב ביותר עבורנו, זה התת מודע שלנו.

syaelp

New member
אבל התת-מודע מוגבל.

עד כמה שידוע לי, התת-מודע שלנו מכיל ידע וזכרונות של דברים שהתרחשו בעבר. איך בעזרת אותו תת-מודע אנו יכולים לחוש דברים שעומדים לקרות, ושאין להם שום קשר עם התרחשויות שקרו לנו בעבר?

curlly

New member
המהות שלנו

לפי מה שאני יודעת ישנה מהות שהיא אנחנו שאפשר לקרוא לה גם הנשמה שלנו שבעצם היא חלק ממשהו גדול וכולנו מחוברים אליה או יותר נכון חלק ממנה קצת קשה לי להסביר את זה אני מקווה שהצלחתי לפחות להבהיר קצת

פה בגופנו הפיסי מצויה שליש נשמה

היא נמצאת מתחת למפתח הלב באזור בית החזה. העין שלה היא העין השלישית. שני שליש מנשמתנו מצוי למעלה . בחיפוש אחרי עצמנו אנו מחפשים את החיבור אל נשמתנו. זו שפה וכשנהיה מחוברים אליה נוכל בקלות להתחבר אל השני שליש שמצויים בממלכות שמים. כשנתחבר לנשמה העליונה נוכל להתחבר ישירות אל בורא עולם. בהצלחה.

אה ואת המידע אנו מקבלים מהספריה הקו

הקוסמית שלנו, שלנשמתנו ישנה גישה ישירה אליה.

proshuto

New member
אצלי ההיפך

יותר נכון, אצלי האינטואיציה לא עובדת (או כפי שאמרת עוד לא למדתי להקשיב לה). איך מקשיבים? ומה זה בכלל? לפי מה שקראתי זה הקול הפנימי שאומר לנו איך לפעול בכל רגע שאנו מתלבטים. אבל לדעתי הקול הפנימי הזה הוא לא יותר מאשר ניתוח מהיר (ולעיתים לא מודע) שעושה המוח על סמך נסיון קודם, העדפות אישיות, רגשות וכו'. אין כאן שום דבר מיסטי, קוסמי ולא מוסבר. אבל אני בטל טועה כאן. האם אתם יכולים להביא דוגמאות בהן פעלתם לפי האינטואיציה ובניגוד לקול ההגיון? תודה רבה

ל פי אמונתי וידיעותי המועטות האינטו

האינטואיציה מצויה דוקא ברגל הימנית, מקודקוד מפרק הירך ועד קצות אצבעות כף רגל ימין. מיוחסת לחיבור אל משה רבנו שהיה מנהיג כריזמתי ומחולל ניסים. האינטואיציה מתחברת לקול פנימי שקורא לנהוג בנחישות ולהצמד למטרה עד השגתה תוך דבקות עקבית בה. למרות שהסכויים מראים אחרת. אמונה ידידי... מאיכן הידע. ספר הזהר הקדוש בהצלחה

בוא נחזק את גישתך פרושוטו../images/Emo8.gif

כשלמדתי במכון וינגייט הכריחו אותי ללמוד התעמלות מכשירים. אני אז בחורה בת 19 שנים שמעולם לא הלכה על קורת שווי משקל צריכה להתחיל ללכת, ולא מספיק אלא לעמוד עמידת ידיים על הקורה ולא מספיק לסיים את התרגיל בסלטה לפנים מעמידת ידיים. נו... לא הגזמה? מה בנאדם שפוי עושה? שומע לקול הפנימי שלו שאומר לו בשום אופן לא לבצע את הפעולה למען שמירה על הגוף הפיסי. יחד עם זאת עומד מולי איום... או שאני מבצעת את התרגיל או שאין לי תעודת סיום להוראת חינוך גופני. מה עושים? התאבדות אני קוראת לזה... הרול הפנימי אומר לי לא, הקול השני אומר לי אין ברירה. אני מתחילה ללכת על הקורה וראה זה פלא ברגע ששתקתי את הפחד המאיים עלי פתאום הגוף שלי קולט אותות מתוך המפרקים עליהם אני הולכת ונותן לי כוון דרך כיצד ומתי להניח את כף הרגל הבאה. עוד קצת תרגול והנה אני הולכת על הקורה. אופס עמידת ידיים, זה מאד מאיים. נשלחה אלי עזרה והמדריכה ועוד תלמידה תמכו בידי משני הצדדים. פעם ושוב פעם אני מנסה לעלות על ידי והנה הכוח והפחד משתקים אותי. בפעם העשירית הצלחתי. ועתה אני אמורה לעשות זאת מעמידה. או כמה שזה מפחיד... העיניים מביטות מגובה 1.68 מ' + 1 מ' גובהה הקורב. אז מגובה 2.68 העניים מאד מאד מפחיד. אז פעם ראשונה לא מצליחה פעם שניה לא מצליחה שעור נוסף אחריו לא מצליחה. כשלא היתה לי ברירה וזה או זה או 0 בציון אמרתי אין ברירה... סוג של יהיה מה שיהיה מי שהוא אחר כבר ישא בתוצאות. קסם הצלחתי לעמוד על ידי ואפילו להתהפך ולעמוד על רגלי על המזרון. מפחיד להלאה אבל לא בלתי אפשרי. ומכאן... האינטואיציה אמרה לי לא לבצע. האינטואציה גם עזרה לי לבצע... אז האם האינטואיציה היתה הקול הפנימי או שהקול הפנימי הראשון היה הפחד בכלל שחסם אותי??? אל תשכח בבקשה שכרגע הבאתי דוגמא מהחיים ומההתחברות אל הגוף הפיסי: גופנפש... יחד עם זאת לא לשכוח שאינטואיציה יכולה להתחבר גם אל הנשמה ואל הרוח שאלו הן נקודות יחס אחרות. בהצלחה

ערב-טוב מיכל , יש לי שאלה../images/Emo35.gif

מיכל יקרה, הפנת אותי גלי פרי מעולם המיסטיקה , לשאלתי אותה מהיכן הציטוט - בספר הזוהר.. שרגל ימין- מסמלת מהברך עד כף רגל את האינטואיציה, שאז בעצם - אם זה מבוסס ,אשמח לדעת, בטיפול ברפלקסולוגיה אפשר לפתח או לפתוח את האינטואיציה אצל מטופלים , ואולי יש ייצוג גם לרגל שמאל
ואני ממש רצינית
ואשמח לתשובתך, ערב קסום ושבוע ניפלא, אריאלה באהבה

למעלה