אינדקס גליקמי

ImSoExcited

New member
אינדקס גליקמי

שלום לכולם,

לקראת יום הכיפורים אני מנסה להרכיב תזונה שכוללת מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך עבור הסעודה המפסקת..

מצאתי מספר טבלאות באינטרנט שמפרטות את האינדקס לפי קבוצות מזון, שתי שאלות:
1. אני יודעת שככל שיותר נמוך יותר טוב, מה לגבי מזונות שמופיע להם הציון 0? האם זה הכי טוב או שזה סוג של נייטרלי?
2. ראיתי שמג'דרה קיבלה ציון של 34, בעוד שאורז לבן קיבל 69, אורז מלא אפילו עוד יותר גבוה - איך זה הגיוני? האם זה בגלל שבשילוב עם עדשים זה הופך לנמוך יותר? אשמח להסבר.

המון תודה!
שירי

אבו זקן

New member
תשובות

1. 0 זה אומר שאין שם פחמימות בכלל, כך שזה מצויין לעניין הסוכר.
2. כן, ערוב של מזונות משנה את הערך הגליקמי, מה שהופך את כל החישובים לעניין מקורב בלבד (בנוסף לזה שבאתרים שונים תמצאי ערכים שונים לאותו מזון).

אבו זקן

New member
אה, ובעניין האורז

או שהאתר העתיק ממקורות שונים, או שהאורז הלבן הוא אורז בסמטי שמופיע (ברוב המקומות) כבעל אינדקס גליקמי נמוך יותר מאורז מלא.

ImSoExcited

New member
הבנתי. ז"א שבהכרח עדיף לי אורז מלא?

אגב, מה לגבי אורז בר? לא ראיתי את זה באף טבלה

והמון תודה :)

אבו זקן

New member
לא הבנת

בדיוק להיפך: אורז בסמטי עדיף (או לפחות לא נופל מ...). אורז בר הוא בעל אותו אינדקס גליקמי בערך.

תשובה

נושא האינדקס הגליקמי הוא יותר מורכב ממה שנראה בטבלה וזאת מאחר ויש מזונות שמכילים מספר מרכיבים- פחמימות +חלבון+שומן ואז ההרכב משנה את הציון הגליקמי שלהם ,כדוגמת המגדרה , וכך גם מזונות נוספים. כמו כן במסגרת ארוחה אנחנו אוכלים מגוון מזונות יחד דבר שמשפיע על האינדקס הגליקמי גם כן.

למעלה