אין שרשור סופ"ש? :)

טוב, טיפה אחרי הסופ"ש

דלתון ויונייה שמרי בר 2013 - יין מעניין וטעים, דבשי ופירותי אך עדין אפשר לקרוא לו יבש. קצת יקר, אבל מאוד מעניין ושונה מויונייה אחרים בשוק.

חוץ מזה לא הרבה, קצת בושמילס 12 (1608 בלנד. יותר טעם מבושמילס רגיל).

מני.ת

New member
לא כתבתי בשבועות האחרונים

בגלל שאני שותה את אותם דברים מדי לילה.
בזכות אילן, גיליתי את הStranahan's Colorado Whiskey שאותו אני לוגם מדי לילה(קניתי 18 בקבוקים בסך הכל). בפירוש אחד הויסקים הכי טעימים שיש לי ויחד עם זאת, אולי הכי פחות מורכב ומרגש מבחינת התחכום שבו, אבל למרות זאת אני מאוהב בו !
יש לי גם סטוקים גדולים של טאליסקר וגם אותם אני לוגם באופן קבוע.
את הגראפה פולי ואספיולו תמיד אהבתי מאד. אני מכור לניחוחות הפרחים ומורכבות הטעם שבו ונדהם בכל פעם מחדש עד כמה משקה מזוקק ולא מיושן יכל להיות כל כך חלק. אבל ממנו לגמתי לעיתים נדירות ותמיד בכמויות קטנטנות בגלל הבקבוק הפצפון (375מל) . אבל לאחרונה שמתי יד על בקבוק 1.75 ליטר שעלה 220 דולר שהופך את המשקה הזה להרבה יותר נגיש מבחינתי ולכן בלילות האחרונים אני מתמוגג ממנו בקביעות.
פרופיל הטעם שלו: תאנים, דבש, אגסים, שוקולד מריר וניחוחות משכרים של שדות פרחים וורדים. הבקבוק הגדול הוא בהחלט vfm מעולה.

מני.ת

New member
אם לא טעמת את הגראפה הזו

אני ממליץ לך לקנות את הבקבוק הקטן. משהו מאד מיוחד וסופר איכותי.

אוי, גראפה נפלאה. פערי המחירים מכאיבים

בארץ בקבוק של 700 יקר יותר מה-1.75 שלך...
ובאיטליה זה קרוב לחצי מחיר ממה שבארה"ב.

בויסקי (לרוב) פערי המחירים קטנים בהרבה.

מני.ת

New member
משהו קצת לא מסתדר לי...

עד כמה שאני יודע המידות הקיימות לתזקיק הזה הן 500מל ו1.5 ליטר באירופה ו375מל ו1.75 ליטר בארצות הברית. איפה ראית שמוכרים 700מל?
היה לי ויכוח עם חבר לגבי מחירים בארצות המוצא, מסקרן אותי לראות לינק לחנות שמוכרת את המשקה הזה באיטליה.

מני.ת

New member
ובאיטליה?

מאמריקה אני לא מצליח למצא חנויות באיטליה ברשת. עולים לי רק אתרים מקומיים שמוכרים את הגראפה.

מני.ת

New member
תודה,

טוב לדעת שמחירים באמריקה עדיין טובים.
אגב, גם כאן המחירים ממשיכים לעלות בטירוף, לדוגמא:
ימאזקי 18 שעלה עד לפני שנתיים 80 דולר, עולה כעת 220!
מקאלן 18 עלה בערך 100 דולר וכעת גם 220 דולר. טירוף !
את המקאלן 25 קניתי לפני 6 שנים בערך ב250 דולר וכעת עולה כמעט 800 !
הבקבוקים האלה לא נדירים ולא מהוצאה מיוחדת. שגעון לשלם את המחירים האלה כיום.
לעומת זאת, לאפרוייג 30 שנה שעלה בזמנו 180 דולר עולה כיום.... ואת זה אני עוד יכל להבין מאחר ולא עושים אותו יותר.

ימאזאקי 18 עדיין באיזור 100 יורו באירופה

כנראה מלאים ישנים, אז תודה על ההתראה. בטח יכה באזורינו בקרוב גם.
ויסקי יפני בכלל הפך בשנה האחרונה ללא נגיש ולא משתלם.

gabi a

New member
נכנסו לסופ"ש חדש

האמת, קשה לי להנות ממשקה טוב בתקופה הזו, אבל אני מנסה בכל זאת
הפעם הניסיון לא ממש עבד, ולא בגלל המצב רוח. קניתי רוסאן רזרב של בנימינה. הצבע זהוב, והדבר העיקרי שמורגש באף זה עץ. בפה - חמיצות טובה, יבש, מעט אלכוהולי, המון טעמי חבית - חמאה, וניל ומרירות קלה. הפרי מאוד מינורי, לצערי הרב
למרות שאני אוהב את הנוכחות של עץ ביינות לבנים - היין הזה עצי מדי לטעמי, די חד מימדי. יאמר לזכותו שהוא זול יחסית, אז התמורה לכסף בהחלט סבירה.

הרוסאן של תבור נהדר בעיני

דווקא בגלל (אבל לא רק) שאין בו עץ שמסתיר את הפירות המגניבים של הזן (גויאבה).
גם זול. נסה.

למעלה