אין שם אריה.

אין שם אריה.

מאת נורית זרחי. קיבלנו את הספר הזה במתנה ליום הולדת 3 והילדים אוהבים אותו. אני פשוט לא מבינה אותו. מישהו יכול להסביר לי מה הרעיון של הספר? אני אפילו לא מצליחה להחליט באיזה טון לקרוא אותו.

לאה_מ

New member
אופס, תפסת אותי לא מוכנה ../images/Emo12.gif

לא קראתי את הספר הזה שלה. אני מאד אוהבת את השירים שלה, ולגבי הספרים - יש כאלה שאני ממש אוהבת (למשל, "אמורי אשיג אטוסה") ויש כאלה שממש לא (למשל, "אם אמא שלי לא יכולה לאהוב אותי מי בעולם כולו יצליח בזה"). אין לי מושג לאיזו קטגוריה יפול "אין שם אריה". אבל אני מוכנה בפעם הבאה שאהיה בחנות ספרים לעיין בו ולומר לך את דעתי.

מיכל@ל

New member
ספר ענק ../images/Emo108.gif [תדמינו אריה...]

כשהיית ילדה,קרה לך שהלכת לבד הביתה דרך גינה או מקום שקט ודמיינת שיש שם מפלצת\מישהו\עכבר ? הילד בסיפור עובר את אותה התנסות וכדי להתגבר על הפחד הוא מנסה לשכנע את עצמו ש"אין שם בכלל אריה"... כשאני מקריאה את הסיפור הטון שלי מעביר חשש ,ושכנוע עצמי בקטע של "אין שם אריה".

נעה גל

New member
בדיוק! ספר נהדר

אני אגב, הייתי שרה כדי לא להרגיש לבד שהלכתי הביתה ופחדתי (בעיקר, פחדתי מאנשים המסתתרים מאחורי העצים). "אין שם אריה" מאוד דיבר אלי כשניתקלתי בו בחנות ספרים. וגם האיורים מקסימים, אם אני זוכרת נכון הם של הילה חבקין.

אבל, אם מטרת הספר היא לשכנע

שאין שם אריה, אז מדוע כל האיורים מלאים ציורים של אריות שאורבים במקומות מסתור? האיורים ממש מפחידים וגם הטקסט מעביר צמרמורת בגבי (ביחוד הקטע שבו האריה מפתה בקול מתוק.)

נעה גל

New member
זו לא מטרת הספר (לדעתי)

אני לא בטוחה שלספר יש מטרה מוגדרת (כמו "אל תדאגו אין שם אריה"), אלא לתת לילד את התחושה שעוד ילדים עוברים את אותו דבר והוא לא לבד (ואיך יהיה לבד? הרי יש שם אריה
)

כרמית מ.

New member
התמודדות עם הפחד זה לא לשכנע שאין

אריה. האריה קיים עבור הילד (אפילו אם הוא לא אמיתי). לדעתי, זה ספר ממש חביב, שלא "מטפל בפחד" באופן הצהרתי (כמו הספרים ש"עוזרים להתמודד עם בעית המוצץ" וכדומה) אבל כן עוסק בנושא שמעסיק הרבה ילדים בגילאים האלו וע"י כך עוזר להתמודד עם הפחד. קצת הומור, קצת הגיון, כבוד לפחד, קריאה לפחד בשמו... ודרך אגב, עוד אין לנו את הספר הזה, אבל כשראיתי אותו, חשבתי על הילדים שלי שעכשיו משחקים המון בלהתחבא מהאריה או להיות אריה/לביאה/גור אריות בעצמם - למרות שאין להם ממש פחד מאריות (המשחק הוא כנראה צורת עיבוד של הפחד גם כן, אבל אני לא מרגישה שהם ממש מפחדים).

למעלה