אין שחור ולבן...

יואבM

New member
אין שחור ולבן...

אין שחור ולבן, שני הצדדים סובלים. הדרך היחידה היא שכול אחד ימצא בליבו מקום לסלוח. זה נשמע לא ריאלי, אבל מחילה היא המפתח. אם שני הצדדים לא מסוגלים לסלוח, להבין אז אולי באמת אין תקווה .

נורית ס

New member
אתה מבקש ממני,שאני יסלח לרוצחים ההם

שרוצחים לנו ילדים,שמבצעים פיגועים והורגים לי ולך ,אחים בדם!! בשום פנים ואופן,אני לא אסלח להם. אם היית שואל אותי לפני שנתיים,אז הייתי אומרת לך שכן, אבל הזמנן השתנו,וזה המצב כרגע. בדיוק כמו שאין להם מקום בלב לסלוח לנו,לי אין מקום בלב לסלוח להם על הרג ילדים בני 5. אתה צודק,אין תקווה,אבל לא לנו,להם.

נורית, את כעיקרון ממש צודקת

אבל מה לעשות שאנחנו יהודים ולא משנה מה אחרי כמה זמן הלב הרחמן שלי יסלח... נכון שעכשיו זה נראה כאילו אין סיכוי כזה אבל אחרי שהכל יעבור (ואני מקווה שיעבור כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות נזקים) אנחנו נסלח. כבר סלחנו לעם אחר שכבר נמאס לי להשוות ולהזכיר אותו. הזכרתי אותו כבר המון בימים האחרונים.

EverMan

New member
אין זה ממקומך לסלוח

היחיד שיכול לסלוח זה אלוהים. את יכולה להמשיך הלאה ולהפסיק לשנוא.

נורית ס

New member
קשה להפסיק לשנוא,כאשר אחיך בדם

הולך ולוחץ את ידם של הרוצחים שדמם של ילדים על ידם. ממש קשה,השמאלנים הם כמו שפוטים של הפלסטינים. השמאלנים הורסים לנו את המדינה,לאט לאט ואסור לנו לתת לזה לקרות

metal_slug

New member
הגנרל שוורצקופף אמר פעם :

"זה לא מתפקידנו לסלוח לטרוריסטים, זה התפקיד של אלוהים. התפקיד שלנו, הוא לסדר את הפגישה ביניהם כמה שיותר מהר".

תגובה לנורית

לדעתי מי שהורס לנו את המדינה הם אנשים נון-קונפורמיסטיים, גזעניים, חדורי שנאה ומרירות כמוך, שבוחרים להמשיך ולסובב את הסכין בלבבות כולנו, במקום לנסות ולהדיר ממך את האיבה... לו רק יכולת להפסיק לשנוא, להפסיק להיות כל כך עיוורת ולראות שגם הערבים סובלים.. זה אמנם נשמע מתחסד ונאיבי, אבל כפי שכבר הזכרתי בהודעותי הקודמות, בנאיביות של השמאל אין את הסכנה הקיומית שיש בזעם ובכוחניות של הימין.. זה הורס אותי כל פעם מחדש שכיהודייה לא למדת כלום מעברך, ואת מתייחסת לעם הערבי בדיוק כפי שהצורר הנאצי התייחס אלינו. תתביישי.

Johnny the Doe

New member
השמאל הנאיבי הביא לנו את אוסלו

הנאיביות של השמאל התגלתה כקטלנית במיוחד נוכח אי יכולתה לגלות מתי הסכם אוסלו נכשל ומתי לומר: טעינו, הסכם אוסלו היה טעות, חתמנו על הסכם עם רב-מרצחים ועכשיו נתקן את הטעות. קשה לי להאמין שהשמאל כיום, שמשום מה עדיין לא התנער מהסכם אוסלו, עדיין מאמין בו. זה שקוף שהשמאל פשוט לא מוכן להודות בטעותו וזה אפילו יותר קטלני מהתמימות - השמאל מוכן להביא אותנו לאבדון העיקר לא להודות בכך שטעה שתמך באוסלו כל השנים הללו. זה מראה לך כמה תמימות יכולה להזיק יותר מ"זעם וכוחניות". לפחות לימין יש את השאיפה לקיום ממושך, כי השמאל, איך שהוא מציג את המצע שלו כיום, לא מראה זאת במיוחד.

קיום ממושך?

הסכם אוסלו היה לפחות בבחינת ניסיון לשפר את פני הדברים. מאז עליית הימין לשלטון, ידעה המדינה הזו רק צער במישור הבטחוני (..והכלכלי,והחברתי, אבל לא משנה). אז על איזה קיום ממושך מדברים הימנים? על השמדתם של הפלסטינים? טרינספורם לטוניס? בחייך, תהיה מציאותי.

EverMan

New member
זה לא השמאל הנאיבי שהביא את

אוסלו , כי אם השמאל הרציונלי , הבעיה היא ש(בלי להעליב) הימין הרס אותו , בעיקר ביבי שהאשמה תלויה בעיקר בו , ובעובדה שהימין הפיל את ברק שהיה קרוב לחתום על ההסכם.

Johnny the Doe

New member
ניסיון אוסלו נכשל עוד לפני שהתחיל

רק השמאל יכול היה לחשוב על מהלך מטומטם כמו להביא לארץ טרוריסט שגורש מכמה מדינות ערביות בגלל שניסה להפיל את השלטון שלהן מבפנים. אח"כ מתפלאים שהפיגועים התחילו ישר אחרי חתימת ההסכם? תראה אילו מוסדות חינוך קיבלו הפלסטינים? ללמוד מתוך הספר "ציונאציות" נקרא לדעתך חינוך? הסכם אוסלו היה מעולה לו רק היה מטפל גם במקרה שהתוכניות לא היו עובדות בדיוק כמו שציפינו, אבל לא זה מה שקרה ובינתיים עברו 9 שנים ועדיין לא תיקנו את הטעות שהשמאל עשה בהביאו את אבו-עמאר, רב-המרצחים, לארץ.

EverMan

New member
אבל הוא כן טיפל בזה

הוא כן טיפל ב"מה אם". הבעיה היא שוואי ביטל כל דבר טוב שהיה באוסלו. וכל "מה אם" שהיה בו. נקודה !

Johnny the Doe

New member
אני טענתי שהימין מושלם? אני לא חושב

אדון ישו מנצרת תקף את הימין ואני הגבתי לו שהשמאל הוא גם לא כזה מושלם. לא אמרתי שום דבר שמשתמע ממנו שהימין לא עשה אף טעות. מצטער לומר לך, אבל וואי או לא וואי, את אוסלו היה צריך לבטל, על כל הדברים הטובים שבו, על הפיגוע הראשון שהיה לאחר חתימתו. זה לא מה שתכננו כשהבאנו את ערפאת לפה והיתה לנו הזכות המלאה לבטל את ההסכם.

EverMan

New member
לבטל לא.

לאכוף את ההגנות שלו - בטח שכן. חבל שביבי לא עשה את זה ...

Johnny the Doe

New member
חבל שרבין ז"ל לא עשה את זה...

אם אני לא טועה היו לו שנתיים לאכוף את ההגנות כמו שפרס, הנאד הנפוח, כל כך הבטיח שאם הם יפרו את ההסכם אנחנו נדע איך לטפל בהם.

EverMan

New member
פרס

עד כמה שהוא מוכר את עצמו , הוא לא זה שהיה צריך לאכוף את ההגנות , אם כי ביבי. ביבי הוא זה שלא ביצע אותם ואף ביטל אותם.

למעלה