אין שום יאוש ....

אין שום יאוש ....../images/Emo63.gif

מתוך הספר " שמע ישראל " , חלום הבור . איזה שמחה צריך להיות לנו שזכינו בעולם הזה להיות מקורבים לרבנו , אנחנו לא יודעים . היה כמה גדולים שהם חשבו שהם משיח , דברו דיבורים כאלה , אבל זה לא היה נכון , הם טעו . רק רבנו הקדוש , אצלו אין שום טעות ! מה שהוא גילה זה מבורר . הלילה נתעוררתי אחרי חצות ורציתי לעסוק בספר תהילים , אז רציתי להיות ער ונפל עלי שינה ושכבתי וישנתי והיה לי חלום . חלום כזה אינני יודע איך נשארתי בחיים . אני ראיתי שהיה לי צער כזה ומה שעבר עלי ... היה נדמה לי שהייתי בירושלים והסתובבתי באיזה מקומות כמו מחוץ לעיר , הסתובבתי שמה , אז אמרו לי אנשים : "יש פה בור כזה , הגודל שלו והעמקות שלו הוא בלי שיעור" . על כל פנים אני היה לי חשק לראות הבור הזה , סובבתי סובבתי ואמרו לי או הרגשתי , אינני יודע אם אמרו לי שזה הבור או הרגשתי , על כל פנים הפה של הבור היה גדול והיה עמוק עמוק מאד , הגודל והעמקות בלי שיעור . על כל פנים נפל פחד רק לראות את הגודל של הבור . החלקתי ... כמו שאני עמדתי בבור החלקתי ונפלתי להבור . נפלתי לבור , אז אינני יודע איך נשארתי בחיים , אני ראיתי שנפלתי בבור ואין לי שום תקוה , בור כזה , עוד רגע יהיה לי גל של עצמות . אז הרגשתי את הצער הזה מה שיהיה בעוד רגע , היה לי צער כזה , פחד כזה . על כל פנים נפלתי בבור , אז נפלתי , נפלתי ...והבור היה מים ואני יודע לשוט ! כפי שהצער היה גדול מה שידעתי בעוד רגע מה יהיה ממני גל של עצמות , כשראיתי בור כזה והייתי בסכנה כזו ... נו , אני נפלתי למים ואני יודע לשוט ! בור כזה עמקות כזה וחורבן כזה – שממה , זה דבר שומם . ונפלתי למים אחרי כל הסכנה , אחרי כל הפחד , אני לא ראיתי את המים אבל נפלתי למים . נו , וראיתי את המות והיה לי שמחה ! והיה לי תקווה שיש אנשים שראו שנפלתי לבור , אז בוודאי יעשו תחבולות להוציא אותי . אז היה לי קצת נחת רוח , קצת בטחון , שיבואו ויוציאו אותי ויעשו כל מיני תחבולות להוציא אותי מהבור . וככה ניצלתי ! זה החלום אינני יודע אם היה לי עוד חלום כזה , צער כזה שנפלתי . בהרגע שנפלתי אז הצער היה מה שאי אפשר לתאר , "בעוד רגע מה יהיה ממני ?" אבל אותו הרגע ניסים שלא נשארתי מת רק מהפחד הזה. והצער הזה אני ראיתי שנפלתי , אני הייתי בחוץ פתאום אניט נפלתי לבור . וזה עלה על דעתי שזה החלום מרמז על ´אין שום יאוש בעולם כלל!´ על ידי מים . מה זה מים ? מימי התורה של רבינו זה המים . מים זה תורה , מימי התורה . על ידי מימי התורה של רבינו – אפילו שנופלים למקום כזה שאין שום תקווה ....יש תקווה ! נפלתי למים! וזה אני מספר את זה בדיבורים , אבל זה אי אפשר לתאר את הרגע של הפחד , של הצער , שהיה לי מזה שראיתי שנפלתי לבור . אני נמצא בבור בלי שום ...אין מקום לאחוז . מי יכול לתאר הרגע הזה .... והיה לי התחזקות גדול מהחלום הזה שאין שום יאוש בעולם כלל . אני כבר נפלתי לבור בלי שום תקווה....ויש מים !

אחי אשריך יש לי שאלה ברשותך

נגיד שח"ו נפלתי לבור, אז איך אני מצליח לחפש את המים? את אותם מים שר´ ישראל היה לו פשוט שיש מים. אני לא שואל איך למצוא ואיפה {עדיין} אלא איך לחפש? יש מבין?

אחי לא צריך טרקטורים ......../images/Emo88.gif

הדרך כבר סלולה ......
"מה יש להאדם לעשות בזה העולם , אין צריך כי אם להתפלל וללמוד ולהתפלל..." (שיחות הר"ן רפ"ז). " כל מי שרוצה לרחם על עצמו ועל בניו שיקנה ספרי רבי נחמן ויעסוק בהם ויקיים אותם , אז יהיה עולם חדש לגמרי ! " ("שמע ישראל" סעיף ספריו הקדושים )

בע"ה יתברך שיזכנו לקנות הרבה

באמת רציתי לשאול מאיפה אפשר להזמין או לקנות כמה ספרים בזול? למרות שהייתי רוצה להשקיע הרבה בשביל ספרים אבל כעת ב"ה המצב לא מאפשר. בכל אפון מי שמכיר משהו אז שיודיע כי חייבים קצת להתחדש בע"ה....

פראזניק

New member
אם תחזור אחורה...

באחד העמודים הקודמים יש (בהודעות של היהודי ושל זיסער) את הכתובות ומספרי הטלפונים של הארגונים מדפיסי הספרים. הזולים ביותר הם "קרן רבי ישראל בער" ו"תורת הנצח", שמוכרים במחיר הקרן ממש. בהצלחה

קרן ר´ ישראל דב אודסר ../images/Emo63.gif

במאה שערים , רחוב חברת הש"ס 26 טלפון : 02-6287628 הרכבים שלנו מסתובבים כמו סביבונים בחנוכה בכל רחבי הארץ . טלפונים : 052-442139 052-864397

הצלת נפשות ממש ../images/Emo122.gif

אשריכם. בע"ה כשיהיו לי קצת יותר ספרים אולי גם יזכני הבורא להביא פה קצת דברי תורה. נ.ב: צריך להגיד מהר את ה- ממ של המילה ממש. לא יודע למה אבל זה עושה לי טוב.
.:.
-.
D .
.:.
-.
D

למעלה