אין צדק בעולם

crema2

New member
אין צדק בעולם

אני רוצה להיות מאושרת, כל כך רציתי ורוצה ואני כל כך בודדה. אני בת 23 וחצי . אני כרגע מובטלת . אין לי חברות , אני תמיד בבית עצובה. כל שנה זה חוזר על עצמו. אני רוצה ללכת לים ואין לי עם מי. בלימודים בבית הספר היה לי קשה ואמרתי לעצמי ברגע שאני יסיים ללמוד אני רוצה חופששש להתחיל להנות סוף סוף ולא להשתעבד ללימודים וגם השמנה תוך כדי מתוך שעמום. מאז נייתי בצבא-היה לי נחמד שם . כשהשתחררתי לא מצאתי את עצמי , פתאום הבדידות נפלה עליי. עבדתי במס מקומות עבודה מאז השיחרור בשנה הראשונה ולא מצאתי שם תחושת סיפוק. לא הסתדרתי עם העובדים, הם לא היו נחמדים, לא מצאתי חברות ושום תחושת סיפוק . למזלי פוטרתי ואחרי שנה בדיוק התחלתי לעבוד בתחנת דלק. העולם חייך אלי -שוב כמו בצבא היה לי נחמד. אחרי 9 חודשים פוטרתי כי נגמר החוזה למניקת קביעות בעבודה. המהנל הישן הציע לי אחרי 3 חודשים לחזור , ובעצמי רציתי מאוד וחזרתי. והנה שוב ההנהלה הראשית שלחה למנהל מכתב כי נגמר לי החוזה . כך כל כאב לי הלב . 2-3 עובדים כבר קיבלו שם ותק . אני מרגישה מקופחת מאוד. אחת העובדות כל פעם היתה מעירה לי על העבודה שלי: שאני בת 23 , שאני אמצא עבודה עם אתגר וזה כולה תחנת דלק מסריחה כדבריה -היא שם עם ותק ואני לא :( דווקה היא שהביעה נימת זלזלול- החודש היא כבר עובדת שנה שם. נפגעתי מאוד. אז נכון שהמנהל שלי היה סבבה וזה לא הייתה החלטות שלו אלא של ההנהלה הראשית מי נשאר ומי לא אבל זה צובט בי בלב. כבר עבר חודש מאז הפיטורים . יצא לי לדבר עם העובדת ברשת חברתית. היא שוב הפגינה בשלה וצינה שאם אני יחזור לשם בפעם ה-3 כולם יעשו ממני צחוק. שאפילו המנהל לא יקח אותי ויקח חיילות שרק השתחררו (דווקה המנהל כן אמר שיכול להיות אני יחזור כשיעבור פסק זמן של כמה חודשים (3) ). היא לא מבינה כמה טוב היה לי שם. העבודה עצמה הייתה תפורה עליי. לא קשה במיוחד, עבודה בסביבה צעירה. הלקוחות היו סבבה וחלקם נחמדים מאוד. לאחר השיחה איתה יצא לי לחשוב על זה ואני עדיין לא מבינה מה רע בלעבוד בתחנת דלק לזעזל?? ולא לא כל החיים אעבוד שם , עד שירד לי מהעבודה הזאת מתישהו.. לא מעריכים אותי מספיק אז למה אני כל כך רוצה לחזור אם אחריה זה שוב יפטרו אותי. אני לא רוצה לעבוד בתחום אחר , מוכנה לעבוד בתחנה אחרת אבל מה שלחתי קו"ח לא חזרו אלי- כנראה שהם צריכים רק חיילים טריים :( נהייתי חסרת ביטחון לגמרי.התחלתי להשמין שוב ואת האמת גם לא נהנתי שירדתי 17 ק"ג עדיין לא הייתי מאושרת. אני לא רוצה לעבוד בתחום שאני רק יעבוד בכל עבודה שיש ואחזור הביתה כי בבית אין לי ממש חיים. אני כל כך רוצה להיות מאושרת ואני הכי עצובה שיש. אין צדק בעולם איך לקבל החלטה שאהיה שלמה איתה עם הסביבה משםיעה ולחוצת וזה לא עושה אותי מאושרת ?

bridges

New member
וגם אין "חוסר צדק"..

היי קרמה, ברוכה החוזרת, את צודקת: בעולם אין צדק. אבל אני רוצה להוסיף עוד משהו: בעולם גם אין חוסר צדק. המושג של צדק, חוסר צדק אין לו שום אחיזה במציאות האמיתית. הוא פשוט שיחה שלנו, כבני אדם והוא משתנה בין תרבות לתרבות ואפילו בין אדם לאדם. אז בואי נדבר על מה שיש לך מבלי התייחסות לצדק/חוסר צדק: הייתה לך עבודה שנחמד לך להיות שם וכנראה תוכלי לשוב לשם אחרי שלושה חודשים של המתנה. עכשיו: יש אנשים מסביבך שמציעים לך עצות: חפשי עבודה אתגרית, שזה לא טוב בגילך לעבוד בתחנת דלק. הם מדברים מתוך האמת שלהם (כפי שאמרנו אין צדק/חוסר צדק/קיפוח במציאות, זה הכל שיחה) ואילו האמת שלך היא: כיף לי לעבוד בתחנת הדלק וזה טוב לי. אז במה את בוחרת? באמת שלך או באמת שלהם? מה יעשה אותך מאושרת? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להיות מאושרת

נשמע שקשה לך, והרבה עבורך תלוי בסביבת העבודה. אם טוב לך לעבוד בתחנת הדלק, מה אכפת לך מה אומרת עובדת מתוסכלת? נשמע שיש לה משהו נגדך והיא מנסה להרחיק אותך. מדוע שיעשו ממך צחוק? היה לך נחמד שם ואין סיבה שלא יהיה לך נחמד שוב. האם יש לך אפשרות להתעלם ממנה ולעשות את ההחלטות שטובות לך? בכל מקרה, נשמע שכדאי לך לבדוק עוד אפשרויות שיהיו לך נעימות, ואשר בהן לא תצטרכי לעזוב כל 9 חודשים. איפה עוד יכולה להיות לך סביבה צעירה ונעימה? מה עוד יכול להתאים לך? כדאי לחשוב איפה עוד את יכולה לפגוש אנשים נחמדים, גם אם לא בעבודה. חברה תעזור לך להרגיש פחות בודדה.

ordanco

New member
חמודה

חמודה, אני חש את תיסכולך מהסיפור שלך. כן צדק לא צדק זה עדין מתסכל. כמה נקודות למחשבה: 1. אם זה לא הסתדר לך בתחנת הדלק הזאת צפוי להיות לך משהו שיותר מתאים לך בעתיד. עברת שם ישעור טוב במקום עבודה שיכול להיות נחמד בו ועם העובדים (בניגוד למקום העבודה הקודם..- אחלה שיעור!!!!!) אין ורע וטוב לעבוד במקום מסוים - יש מה מתאים לך היום ומה יקדם אותך עוד. 2. ביסוס בטחון עצמי יצריך משהו קצת יותר מכתיבה בפורום, יש פה המון מאמנים מצויינים, תראי מי מתאים לך וקדימה לעבודה - זה יעשה לך המון טוב. 3. לקחת החלטה ולהיות שלמה איתה זה שני דברים שונים. אנחנו לוקחים החלטה לפי מה שאנחנו יודעים באותו רגע, אין החלטות מושלמות יש את הטובות ביותר שאנחנו יכולים להחליט באותו רגע. באשר נחליט לכאן או לכאן עלינו להאמין בעצמנו ש.... עשינו את מיטבנו, כוונתנו טובה, והחלטנו לפי מה שידענו באותו רגע ועם כל זה לקבל את אשר החלטנו. תזכרי ששיקול דעת טוב וקבלת החלטות טובה נבנית מקבלת החלטות שגויה ולמידה ממנה ללא שיפוט עצמי. מה דעתך?

למעלה