אין פורום של דן תורן, אז באתי לפה =]

take out

New member
אין פורום של דן תורן, אז באתי לפה =]

קודם כל, אני ער עכשיו בגלל ג'ט לג,רציתי להבהיר =] רק רציתי לדעת שאני שומע עכשיו את "אימפריות נופלות לאט", שוב ושוב... שיר כל כך טוב!. הוא עושה את מה שחשבתי שרק אמנים ישראלים כמו ברי , פורטיס ואוהד (בנאי כמובן), יכולים לעשות... והוא עושה את זה כל כל טוב. מצטער, אבל באמת אין דרך לתאר את זה במילים. איזה שיר... עושה לכם משהו? =]

Peeeach

New member
../images/Emo45.gif באמת למה אין פורום של דן תורן...

ובאמת זה אחד השירים הטובים [: ברוכה הבאה
ואו. הרבה זמן לא כתבתי כאן משהו..

Chen Shesek

New member
באמת אין פורום לדן תורן?? לא ייאמן

אם הייתי יכולה כמה פורומים הייתי מנהלת.. אני חושבת שאני מבינה למה אתה מתכוון. אימפריות נופלות לאט שיר מדהים עם משמעות מאוד מאוד עמוקה בעיניי. המילים מצמררות אותי, והלחן שמתאים כל כך לשיר הזה עושים את העבודה כמו שצריך, לפחות אצלי. שיר ש"עושה לי משהו"? חושבת שמלנכוליה. זה גם השיר של חמי שאני הכי אוהבת. אין לי ממש דרך להסביר את זה. ואני לא יכולה לשמוע אותו תוך כדי שאני עושה משהו אחר (חוץ מלנגן אותו ולרקוד אותו בהופעה). בכל פעם שאני שומעת אותו אני מצליחה להבין בצורה אחרת את השיר. יותר נכון לקרוא לו יצירה. אני לא ממש מצליחה להסביר את עצמי אז אני מקווה שאני מובנת כמה שאפשר. שיר שאני אוהבת המון וב"צורה אחרת", נקרא לזה, הוא נפלת חזק. נכון, הוא של איפה הילד ולהגיד ש"חמי רודנר זה איפה הילד ואיפה הילד זה חמי רודנר" נראה לי קצת לא במקום, לא מתאים ולא ממש נכון, אבל אפשר להגיד שזה שיר שחמי-לקח-בו-חלק-מרכזי-ואני-מאוד-אוהבת-אותו. בכל מקרה השיר הזה, לא משנה מתי, איך ולמה אני שומעת אותו, יעודד אותי ויעלה לי את המצברוח ואת החיוך גם אם אני במצב הכי טוב שיש. במיוחד הקטע בסוף שחוץ מ"תודה שנפלת, נפלת חזקקקקקק" אין בו מילים שפשוט גורם לי לרקוד במקום. ולא נדבר אתכם על צרחות. שיר נוסף שאהבתי מאוד הוא לבן בחלום שחור. אבל באמת יש צורך להסביר? וחוצמזה, מה שרשמתי עכשיו הוא התמצית של התמצית. אם הייתי רושמת הכל לא הייתי מסיימת בחיים.

Oyster Girl

New member
דן תורן תותח ../images/Emo9.gif

אימפריות נופלות לאט זה שיר נפלא שגם אני מאד מאד אוהבת, המילים יפהפיות וגם הלחן. זה שילוב נפלא של כותב ומלחין נהדרים, גם "יחסי הציבור של המוות" זה שיר יפה מאד. ולגביי השאלה שלך - אני מניחה שכל השירים שאני אוהבת נוגעים בי ועושים לי משהו, אחרת לא הייתי אוהבת אותם. לא ככה?

כמו שמיכל כתבה:

כל השירים שאני אוהב עושים לי את זה, אחרת לא הייתי שומע אותם. כמה מזיזים אצלי משהו באופן מיוחד (מכיוון שזה פורום חמי רודנר, אני אתן דוגמאות משירים שלו): נפלת חזק, השמים הגבול, מה שעובר עלי, מלנכוליה אהובתי, בואי ניפרד, גאולה, משיח קרטון, כאוס, ונוס בטרנינג, נוסע...

למעלה