אין פה שום דבר אישי

אין פה שום דבר אישי

כולכם פה זבל של אנשים, ממש חארות, הזבל שבזבל, בלי יוצא מן הכלל. כולכם פה זהב של אנשים, ממש אוצר, העלית שבעלית, מלח הארץ. התכוונתי לכל מילה. לקחתם באופן אישי?

כן !!!!

למה דווקא הזבל ראשון והזהב שני ?????
ש..איילת צודקת התרגיל מצויין כדי לנסות את זה גם אם אנשים שאנו מכירים ואיכפת לנו באמת מה הם חושבים, זה המבחן האמיתי

חןYA

New member
כאורחת שאולי תחליט להישאר

נראה לי נכון, כי בסוף נשאר טעם טוב. האתר שלכם נראה לי מה זה מעניין . לא ידעתי על קיומו עד לרגע זה.

יופיאל

New member
השאלה האמיתית היא...

למה אנחנו לוקחים דברים באופן אישי? אם סתם אדם בא ומקלל אותי , אין לי שום סיבה להתייחס אליו , אך אם חבר טוב בא ומקלל אותי , מן הסתם אני אתייחס לזה... אך גם במקרים כאלה - אני חושב שלא לקחת באופן אישי זה בעצם לבדוק למה האדם אמר את מה שאמר - האם זה בגלל משהו שקרה לו באותו יום והוא פשוט התפרץ עלי , או שזה בגלל ההתנהגות שלי? ובהסתכלות גלובלית יותר - לא לקחת את החיים באופן אישי , כי כל מה שקורה בעולם קורה כדי ללמד אותנו משהו ולא לקחת את זה באופן אישי כ- העולם נגדי או- אני מרכז העולם וכל מה שקורה קורה לי . האגו תמיד שם את עצמו במרכז התמונה , וזו המשמעות האמיתית של "לקחת באופן אישי". יופיאל המלאך.

IC4

New member
זקוק לקצת הבהרה

כשכל מה שקורה, קורה כדי ללמד אותנו זה בא בצוותא עם "כל מה שקורה קורה לי" isnt it? קורה לי כדי שאני אלמד?
?

avaloka

New member
כשמילה אחת פגעה במטרה

השתתפתי מתישהו במדיטצית אום של וירש, שזו מדיטציה חברתית מבית אושו של איזה שלוש שעות עם 12 שלבים. השלב הראשון נקרא "הל", גיהנום. בו כולם מסתובבים באולם, וכל אחד שפוגשים מתחילים לצרוח עליו את כל הקללות שרק אפשר, עם להתכוון כמה שיותר, וכשזה נגמר לך, אתה ממשיך למישהו אחר. המטרה היא להוציא כעס בעזרת אחרים, ולא להקשיב למה שהם אומרים עליך. צורחים אחד על השני עם מבטי שנאה בעיניים. בהתחלה כמובן הייתי בשוק, לא הצלחתי להתחבר לכעס שלי,ורק הקשבתי לאיך שאנשים מקללים אותי וצורחים עלי. אבל באיזשהו שלב נכנסתי לזה והתחלתי לשפוך קללות (בעיקר כאלה שהרגע למדתי). פתאום באיזשהו שלב עמדה מולי מישהי, התחילה לצעוק עלי כאילו שהרסתי לה את החיים, או במינימום אנסתי את אחותה, ורק מילה אחת, בודדת שלה, פגעה בי. אחרי שעשר דקות שלמות וארוכות אנשים הטיחו בי כל מגרעה שיכלה להיות לי (בלי שהם מכירים אותי בכלל), מילה אחת פגעה. התקפלתי כאילו שירו לי בבטן. לא יכולתי להמשיך. הייתי צריכה להחלים מהמכה לפני שחזרתי לעניינים. זאת אפילו לא היתה איזו קללה עסיסית במיוחד. כל מה שהיא אמרה היתה בוגדת!! וזה קלע. אין לי מושג למה דווקא המילה הזאת פגעה. כנראה שיש לי בפנים איזה סכסוך עם עצמי על הנושא הזה. או בעצם, שבאותו רגע, היתה לי איזו דעה על עצמי שקשורה למילה הזו. ויכול להיות שעדיין. הרבה זמן חשבתי על זה. למה אני חושבת שאני בוגדת? במי בגדתי? למה אני מאשימה את עצמי בכזה דבר? נתתי לעצמי הרבה תשובות, חקרתי וניקיתי הרבה מערות אפלות. ואולי זה כבר לא מקום רגיש כמו שהיה. אולי עכשיו אם מישהו יצעק עלי בוגדת, הוא כבר לא יקלע במרכז המטרה. רבע שעה. מאות קללות. ומילה אחת פגעה.

ש איילת

New member
מילה אחת

מילה שפגעה בי הכי חזק: מניפולטיבית ...מכל פגיעה אפשר ללמוד ולצמוח.. התחלתי ללכת לסדנא.. וחיכיתי במיוחד לשיעור שמדבר על נושא המניפולציות.. וכשהגיע השיעור הזה בכיתי ללא הפסקה והלכתי הביתה..לא היה עם מי לדבר:)וגם אני כמוך: חוקרת, בודקת את עצמי בחיי היומיום.. והיום- אני לא אפגע מזה כמו אז.. ד"א צריך הרבה אומץ להשתתף בסדנא כזו כמו שהיית .. מה עושה אדם שפוחד לפגוע באנשים אחרים בסדנא כזאת? :) אחלה סדנא בשביל אחד כזה.. תודה ששיתפת, איילת

IC4

New member
מניפולטיביות

מדוע זה פגע בך? כאדם בעל ISSUES עם הנושא הזה אני מנסה להסיק מה עלול להיות רע בו שמא שהוא נובע מפחד? אני ראיתי בו כביטוי להתחכמות שעשויה לסייע לאינטרסטים שלנו כלפי אחרים לא בטוח אם זה רע לחלוטין

ש איילת

New member
זה פגע בי

קודם כל מפני שאף פעם לא טרחתי להבין את המשמעות של מה זה להיות מניפולטיבי..זה לא נושא שהתעמקתי בו אף פעם.. מפני זה הצטייר לי תמיד כמשהו רע שאני לא משתמשת בו בחיי על מנת להשיג מבוקשי ..אף פעם לא חשבתי שאני מניפולטיבית מפני שיצא שהסכמתי עם זה שאני מניפולטיבית בלי באמת להסכים עם זה ושוב כמו שאמרתי קודם, בלי ממש להבין משמעות וכמובן עם דעה שזו תכונה נוראית . בכל מקרה.. התחלתי לחקור את הנושא וגיליתי שגם אני מניפולטיבית, (בעיקר ביחסים בתוך המשפחה..
) וגיליתי שכל אחד הוא מניפולטיבי..וזה לא כזאת קללה..זה משהו שכדאי להיות מודעים לו ולעבוד על להימנע מלהיות כזה.. ובכיתי בגלל שלפעמים אני לא מצליחה ליצור דפוס התנהגותי חדש כדי לצאת מגזילת האנרגיה ההדדית הזו ואני מוצאת עצמי בתוך "הג'יפה" הזו
בא לך לספר על הissues ?

ש איילת

New member
תיקון:

אמרתי מקודם ש...."וגיליתי שכל אחד הוא מניפולטיבי..." תיקון: גיליתי שרובינו כאלה... לא מכלילה את כולם בפנים.. רגישות, רגישות..:)

IC4

New member
לא כזו קללה

אני ניסיתי להבחין מניפולטיביות ככישרון שניתן לנצל לטובה ולרעה כך שטיעון פשוט ואולי מספק כמו "לעבוד על להמנע מלהיות כזה" לא תורם הרבה לבירור השימוש אלא מנסה להתעלם ממנו בלי חשש לסיבה למה לעשות זאת כלומר מניפליטיביות כפי שאני רואה אותה, יכולה לבוא כדרך הגנה - ובמקרים כאלה היא מסייעת לנו לעצור את עצמנו מלהיות כל מה שאנחנו יכולים להיות - וזה לא נחמד לחסום בפנינו אפשרויות להתפתחות או יכולה להיות גם דרך הסברה נאותה - כלומר ללמוד את הצד השני בדיון חסר אגרסיביות כדי לדעת כיצד להוביל את הדעה שלו לשלך במקרה כזה, כשכוונתך נכונה (שוב הבלבול בין נכון/לא נכון וטוב/רע) היותך מניפולטיבי יכולה להקדים את המאוחר - לזרז את תהליך שינוי צורת המחשבה אצל חבריך/אנשים בחייך הבעיה היא כשאנחנו מתכנסים אל תוך עצמנו על מנת להיות המניפולטיביים הצודקים בויכוח שאנחנו דורשים מעצמנו לנצח בו אנחנו מרגישים מותקפים ועם זאת דורשים לתקוף כצורת ההגנה היעילה ביותר ואז אנחנו מפסידים כי בעצם ניסיון שמירה על המחשבה הישנה שלנו אנחנו מפסידים את האמת החבויה יותר עמוק מהנראה וזאת מניפולציה טובה לגרום לחלשי הדעה להאמין במניפולטיביות? אולי תידרש מניפולציה יותר מתוחכמת להוכיח שהדעה הזאת בעצמה היא קשקוש? ייסורי תענוג הפקפוק... לפחות אנחנו זוכרים לא להגביל את עצמנו יותר מדי אולי עדיף שנדע איך מסתדרים עם דברים שעדיין מצויים בנו if u r like THAT, know how to be it אולי אז האנרגיה שלך תהיה בעלת טעם טוב יותר
?

almanach

New member
גם אני עובד להטמעת הרעיון...

שלום לכולם. את הרעיון של אי לקיחת דברים אישית אני מכיר אני מכיר מהשיטה של הדרך הרביעית כ: חשבון פנימי מול חשבון חיצוני. חשבון הוא התגובה שלנו לסביבה. חשבון פנימי הוא תגובה שבאה כתוצאה מהרגשות השליליים שנוצרים בנו באופן אוטומאטי. חשבון חיצוני הוא תגובה שבאה אחרי הבנת הסיטואציה, ובהתאם למטרה האמיתית של האדם. לדוגמא, אם אני נוסע בכביש, המטרה שלי להגיע בזמן לעבודה, ומישהו חותך אותי בצורה מסוכנת. אם אני אפעל מתוך חשבון פנימי,ייתכן שאני אכעס עליו ובצומת הקרובה, כשנעמוד ברמזור, אני אחליף איתו כמה צעקות. (שכתי בכלל שהמטרה האמיתית שלי היא אחרת) אם אני אפעל מתוך חשבון חיצוני, אני לא אכעס, אני אבין שיש איזו סיבה שהוא עשה זאת. אולי הוא ממהר כמוני, אולי אישתו בהריון ברכב, אולי הוא באמת מופרע ומהווה סכנה לציבור - אך ככל הנראה בכמה צעקות אני לא אשנה אותו, ואני אמשיך לנסוע כרגיל, זוכר שהמטרה האמיתית שלי היא שונה. לגורדג'ייף, מי שהביא למערב את הדרך הרביעית, יש משפט בו הוא אומר: "עלינו לפעול מחשבון פנימי - אף פעם, ומחשבון חיצוני - תמיד" בשביל זה אדם צריך להתאמן לאורך זמן בהשתחררות מרגשות שליליים.

תרגיל רוחני מדהים ../images/Emo12.gif

עמוק מאד, עמוק מאד. ואגב, סבתא שלך נטחנת בצומת קסטינה.

למעלה