אין עוול?

עפרה121

New member
אין עוול?

שלום.
בתקופה האחרונה של חיי אני נמצאת במצב של דיכאון ועצב כרוני בגלל טרואמה קשה שעברתי ע"י אדם מסויים (לא אפרט).
המצב הזה הביא אותי לספקות במציאותו של ה', לקטנות אמונה ואפילו למחשבות כפירה.
אני מאמינה בקיומו של ה' מגיל מאוד צעיר, הולכת לשיעורי תורה, שומרת שבת ומשתדלת בקיום מצוות ככל יכולתי.
בזמן האחרון אני פשוט מואסת בחיים הללו.
אני יודעת שה' ברא אותנו לא כדי שנבקש ממנו אלא שניתן. אבל איפה זה שם אותי בתור אינדיבידואל? ואיזה דבר חיובי יש בבעיות נפשיות, בדיכאון ובבדידות? איפה ה' כשצריך אותו? לצורך צדק? נקמה? הטבה?
איפה זה שם אותי מול אותו שטן נוראי שהרס לי את החיים? והוא חי את חייו המלאים והשופעים בשמחה ובששון וללא חרטה.
ללא חרטה כי הוא אומר שהוא אוהב את החטאים שלו ולא רק שאינו מבקש סליחה, הוא בז לכל מבקשיה. הוא לא מאמין בקיומו של ה' ואומר שאין כלום אחרי החיים (מה שככל הנראה יקרה לנשמה המזוהמת שלו, והוא מקבל את זה בקו מחשבה אחר לגמרי אמנם, אבל שלם בהחלט עם עצמו) ומשווה את התורה לגללי סוסים וכו'.
יש לו משפחה וילדים, וחברים רבים וחיי חברה פעילים מאוד, והוא יוצר מפרי עטו ומבלה ונהנה מהחיים שה' נתן לו. ומידת הדין לא נוגעת בו. המצפון שלו נקי.
זה מכעיס אותי עד מאוד כי קשה לי עם האושר של אותו שטן, וקשה לי עם עבודת ה' ואני רואה שלו קל מדי ואין צדק ואין משיב. לו אין את העולם הבא אבל לי אין לא את העולם הבא וגם לא אתם העולם הזה כי הוא דפק לי את החיים ואני תקועה ואין דבר בעולם שיוכל לכפר על כל הזמן והחיים האלה שמתבזבזים על דמעות וחוסר ביטחון וחשדות תמידיים בבני-אדם. איפה ה' כשצריך אותו? הייתה לי מחשבה קטנה שהדרך של השטן מאוד קוסמת, לזרוק את המצפון לפח, לשכוח מהמצוות, להגיד לה' "עזוב אותי", לא להתחרט על כלום ולפגוע עד כמה שאפשר במי שאפשר ולצחוק עד כמה שאפשר על מי שאפשר. נפלא לא? כשרע לי אז טוב לו. כשטוב לו אז רע לי. אז למה לא לשנות את זה? ניהיה מפלצת טוטאלית, נשים **ן על כל העולם ואישתו, העיקר שיהיה לנו טוב מכל טוב.
מאוד הייתי רוצה לפגוע בו בחזרה, לגרום לו לנזק בלתי הפיך, להיות משמעותית בחיים שלו במובן השלילי של המילה. לאמלל אותו ולמות איתו ביחד.

אופירA

New member
מנהל
אין עוול - רק שהצדק לא נראה בעולם הזה

יש לכל אדם תפקיד בחייו, ואין פה בעולם הזה ידיעה מה התפקיד שאליו ירדה הנשמה ומדוע נגזרו עליה הניסיונות שנגזרו עליה.
לכן אדם לא יכול להבין חשבונות שמיים ולא יכול לדעת בראיית עיניו למה נשמה אחת סובלת כך והשנייה עוברת חוויות אחרות לגמרי.
בעולם הזה לא רואים צדק. רואים צדיק ורע לו, רשע וטוב לו. זו במיוחד הנהגת העולם שלאחר חורבנות בית המקדש.

בעולם האמת יש התשובות לכל השאלות, ובבוא העת נדע אותן ונראה את הצדק. נראה את ערכה של כל נשמה ונשמה, ונדע מה תכלית הפגיעה והייסורים.
כאן, בעולם השקר, יש לנו שאלות, ואיננו יכולים לקבל תשובות כי אין בכוח שכלנו לעכל ולהכיל את התשובות הללו.
אז ברור שיש כאב נורא, זוועתי, בגלל שאין תשובה לשאלות ואין תמונה של צדק. ואילו הנשמה שהיא חלק אלוק ממעל, שואפת לצדק ולאמת, ומתקשה לסבול את מראה אי הצדק והעוולה.

טראומה קשה מביאה בהחלט לדיכאון. נפש הסובלת מדיכאון מרגישה שהיא מואסת בחיים, בשעה שנפש בריאה רוצה מאוד לחיות ולהאריך ימים.
דיכאון הוא מצב נפשי בו אדם מאוד מתקשה להרגיש את האלוקים ואת האמונה, ויכול להרגיש ספקות ושאלות קשות.
אבל לשם כך הוא צריך להכיר את הדינמיקה של הדיכאון ולדעת מה קורה בנפשו, ולהכיר שהרגשות הדיכאון אינן אמת, ואת האמונה ואת האלוקים אפשר לדעת בשכל, גם אם לא מרגישים.
דיכאון הוא חולי של הנפש. יחד עם השאלות מדוע ה' נתן לי מחלה, יש לעסוק גם בריפוי המחלה! ולשם כך צריך לפנות לטיפול רפואי.
גם אדם שנפגע קשה בתאונת פגע וברח שפלה ונבזית, ילך לבית החולים ויעסוק ברפואתו, בלי קשר לשאלה שתתעורר בו מדוע עשה לו הקב"ה ככה.

יש לך טעות קטנה ובסיסית בידיעת הרצון האלוקי (עוד לפני מה שקרה לך) - את סבורה שה' ברא אותנו לא כדי שנבקש ממנו אלא כדי שניתן. אבל האמת היא שה' ברא את האדם על מנת שיידע את אלוקיו ויכיר בו, ע"י שיתדמה אליו באמצעות קיום מצוותיו, ולא ע"מ שייתן ולא יבקש. תפקיד זה של האדם לא סותר את זכותו וחובתו לבקש מה'. אדרבא, לשפוך שיח לפני ה' זה חלק מהמצוות שהאדם מצווה בהן, כי זה דרך לדעת את האלוקים.

אינני יודעת מדוע החלטת שאין לך עולם הבא... מקובלני מפי הרב שלי, שמי שיש לו גיהנום בעולם הזה, אין לו גיהנום בעולם הבא... ואילו גן עדן יש לו בשפע דווקא. הנהגתו של הקב"ה היא: את אשר יאהב יוכיח. הקב"ה מייסר את הצדיקים בעולם הזה, כדי לזככם ולזכותם.

עקב מצבך הנפשי בעקבות הטראומה הקשה שעברת, יש לך כעס עצום שמכלה בנפשך. ותפקידך ללמוד להתוות את הכעס הזה לנתיבים שלא יחבלו בנפשך וירעו את בריאותך, כפי שקורה כרגע. חלק מהטיפול הרפואי בנפש הפגועה, הוא הלימוד הזה.

עלייך לדעת שה' נתן לך ניסיון קשה, לתכלית שאינך יכולה להבין. לייסורי הנפש יש תפקיד משמעותי בעולם השקר, ובפרט בדור של עקבתא דמשיחא. אבל במצבך הנוכחי אינך יכולה להכיר בכך, ולכן את צריכה לעסוק בריפוי ולא בלהבין מה תכלית ייסורי הנפש בעבודת ה'.

למעלה