אין נכון ולא נכון?

אין נכון ולא נכון?

בהודעת המנהל כתוב שאין נכון ולא נכון, וכל אחד עם האמת המוחלטת שלו. אני יכול להבין שישנן שיטות שונות להגיע למודעות, או למה שמבקשים "להשיג". אני מבין שיש הרבה צורות לתאר את האמת (המים גם שקופים וגם קרים). אבל האם זה אומר שאין לא נכון? זו נשמעת השקפה מאוד פוסט-מודרנית, שתלויה בתקופה בה אנו חיים ואולי לא באמת. מה דעתכם על שימוש בסמים? מה דעתכם על שיטה הדוגלת בהחצנת הרגשות ומתן ביטוי פיזי לרגשות (אלימות)? מה דעתכם על שיטה הדוגלת באגואיזם ומעלה את האגו ואת האני על נס, על חשבון הסובבים? שיטה הדוגלת בבריחה ממחוייבות ואחריות ורק לעשות מה ש"בא לי" ברגע זה מבלי להתחשב בתוצאות ובהשלכות? האם ישנם מצבים בהם תבקרו חבר או אדם אהוב, ותנסו להראות לו את הדרך שהוא הולך בה, בשביל להטיב איתו? בבקשה, קבלו את השאלות הללו בהבנה, אלה שאלות (חשובות לדעתי) שאני שואל את עצמי, ומדבר עליהן עם חברים. תודה למי שרוצה להגיב.

lightflake

New member
שאלה טובה

דעתי: הכוונה של "אין נכון ולא נכון" היא גישה בריאה מכיון שכל בן אדם זה עולם אחר לגמרי וכל בן אדם נמצא במקום שונה על מסלול שונה ולכן גם כל הדוגמאות שהבאת, (שימוש בסמים, ביטוי של אלימות.. וכו') יכולים כן להיות נכונים ברגע מסויים למישהו מסויים ולתרום למישהו הזה בצורה הטובה ביותר באותו רגע - להתפתחות שלו. מצד שני כשמדברים באופן כללי אז כן יהיה נכון לומר שיש דרכים יותר נכונות ופחות נכונות לדוגמא ניקח את עיניין הסמים, ברור שעדיף שההבנות וההתבגרות הרוחנית של בן אדם יגיעו מהתבוננות פנימית ומדיטצייה ולא משימוש בסמים , אבל שוב, לולא השימוש בסמים אני לא הייתי במקום שבו אני נמצא היום, ולמרות שאני לא נוגע בסמים כבר שנתיים, אני עדיין מאוד מכבד ומודה על החוויות שחוויתי בעזרתם, למרות הסיכון הטמון בחובם. כך שאני מסכים עם זה שאין דרך אחת נכונה אבסולוטית לכולם.

../images/Emo45.gifמסכים איתך

מה גם שמכל דבר שתעשה (אם הוא "רע" או "טוב") תמיד תוכל ללמוד משהו.. תמיד תוכל לרכוש ניסיון מאותו הדבר, להסיק מסקנות, להגיע לתובנות וכו'.. וכל דבר כזה יכול רק להוסיף (לפי דעתי) להתפתחות האישית שלך.

berr

New member
נכון לא נכון

זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. כמו שכבר נאמר מעליי. גם כשאנו מייעצים למישהו, זה מתוך הדרך האישית שלנו. אני חושבת שחלק מה"שיטות" שהצעת כאן דוגלות בבריחה מאחריות אישית, ולכן, אולי יש נכון לא נכון גלובלי שמדבר על אחריות.

keoser

New member
לחלוטין אין נכון או לא נכון.

אתה יכול לבקר בבלוג שלי ולקרוא את הרשומה של התבוננות בעיני הנשמה, אולי זה יעזור לך להבין את כוונתי בנושא. והתשובות שלי: מה דעתכם על שימוש בסמים? שאלתי פעם את המדריכה שלי בנוגע לשימוש בסמים, אחרי שחשבתי שזה יכול לתת התנסויות טובות בסופו של דבר, שיכולות לעזור בהתפתחות הרוחנית. לא הרגשתי לזה מוכן, אבל רציתי לדעת מה היא חושבת על זה. היא אמרה שהיא אף פעם לא ניסתה את זה, כי זה לא התאים לה פשוט והיא לא מתייחסת לסמים בתור משהו שיוכל לעזור לה, אז היא פשוט לא עשתה את זה. היא מכירה אנשים שלוקחים את הטריפ פעם בכמה שנים בשביל לעבור את המסע הרוחני הזה. סתם עוד דרך בדרך אל הדלת. השאמנים המקסיקניים לקחו את הדרך הזו, כנראה. מה דעתכם על שיטה הדוגלת בהחצנת הרגשות ומתן ביטוי פיזי לרגשות (אלימות)? מה דעתכם על שיטה הדוגלת באגואיזם ומעלה את האגו ואת האני על נס, על חשבון הסובבים? שיטה הדוגלת בבריחה ממחוייבות ואחריות ורק לעשות מה ש"בא לי" ברגע זה מבלי להתחשב בתוצאות ובהשלכות? זו שיטה נפלאה. היא מתארת את מצבו של האדם באותו רגע -- והמצב הזה בסדר גמור. אולי הוא מרגיש שהוא צריך להתעלל באנשים אחרים, בשביל להרגיש אהבה, או למלא רצון לשליטה שיש לו. זה נובע הרי מפחד שיש בתוכו, וזה בסדר. אנשים שמקבלים ממנו מכות, מסכימים לזה. אחרת הם היו הולכים. הוא מן הסתם ימצא מישהו אחר שיש לו את המקום הזה של לקבל מכות, אבל כל אחד בסרט שלו. כל זה, זה פשוט שלב בהתפתחות שלו. הרי ברגע שהוא יבין מאיפה הוא בא, ויחליט לעבוד עם זה, כל מה שאתה מתאר לא יהיה קיים בעצם. האם ישנם מצבים בהם תבקרו חבר או אדם אהוב, ותנסו להראות לו את הדרך שהוא הולך בה, בשביל להטיב איתו? לבקר, או לשאול שאלות? אני עדיין לא במצב מושלם שאני לא מבקר כלל וכלל, עדיין יש בי חלקים שמבקרים. אני חושב שאתה קורא להבעת דיעה, ביקורת (אולי אני טועה? בבקשה תקן אותי אם כן!). הגדרות של אוצר המילים שלי: ביקורת - נתינת פדבק המבוסס על התבוננות תוך כדי שפיטה של האדם. שפיטה - החלטה שמשהו הוא טוב או רע. פדבק - נתינת פדבק. אני מנסה לשאוף להגיע למצב שאני רק נותן פדבק לאנשים, ברמת המחשבה. זה קורה לי יותר ויותר לאחרונה, אחרי החיבור לנשמה הכל פשוט וכייפי יותר :) המדריך שלי לקונג-פו לפעמים עוזר לי עם דברים, ואני לא מרגיש שהוא שופט אותי תוך כדי. הוא פשוט מתבונן על המצב הנוכחי שלי, ונותן לי את ההתבוננות שלו של מה שקורה בתוכי. אני יכול להחליט להשתפר בעצמי, או לא. מקווה שעזרתי קצת :) באהבה, יוסי :)

יאיר 23

New member
חוויות שונות

לדעתי אין נכון או לא נכון אלא רק חוויות שונות. הנשמה מושכת אליה את המצבים והתנאים שמהם היא תוכל להתפתח. לכן חוויה אחת או התנהגות מסויימת אינה יותר טובה או יותר נכונה אלא פשוט שונה. ניקח לדוגמה שני אנשים: האחד עם מודעות פנימית והשני לא. מי יותר טוב? מי פועל יותר נכון? התשובה היא ששניהם פשוט חווים דברים שונים. מי יותר טוב? זה שגר בחיפה או זה שגר באשדוד? התשובה היא שאלו פשוט מקומות שונים. מה שכן- אם הבן אדם מחליט שלא טוב לא איפה שהוא נמצא והוא בוחר בחוויות אחרות הוא יקבל הדרכה למקום אחר. אומרים (ואני מסכים) שמה שיותר חשוב מלמצוא את התשובות זה לשאול את השאלות. השאלה הזאת כל כך יפה ואני לא רק מאחל לך אלא גם יודע שהתשובה שתמצא לה תקדם אותך המון. אני כל פעם נדהם מחדש איך שזה עובד. לי אישית זה מאד עזר להשתחרר מהשיפוטיות כלפי עצמי וכלפי אחרים. ההגשמה העצמית שלנו לא מוטלת בספק. זו לא שאלה של "אם" אלא של "מתי". בהצלחה לכולנו.

למעלה