אין מספיק חלב?

hphp40

New member
אין מספיק חלב?

מה האינדיקציה לכך שאלי אין לי מספיק חלב? האם זה שבתי יונקת כל שעתיים בלילה מעיד על מיעוט חלב? ביום ההנקות גם אינן סדירות, אך אולי אני אשמה כיוון שמציעה לה לינוק "כשהיא רוצה". (בתי בת חצי שנה, והעליה במשקל שלה תקינה עפי טיפת חלב)

AUR1

New member
אין כזה דבר אין מספיק חלב

את זה למדתי כאן מהפורום. זה בסדר גמור שאת מיניקה ע"פ דרישה. וזה מה שצריך להיות. את יכולה להיות רגועה

tammyb

New member
מחזקת

הגוף שלך מייצר חלב לפי הביקוש - והיניקה לעיתים קרובות מגבירה את ההיצע. מה גם, אין שום בעיה עם הנקה כשהילדים שלנו רוצים - אם הם רוצים, סימן שהם רעבים. את עושה בדיוק את מה שצריך! ובינתיים עצה - לנסות ולנוח כמה שיותר בין האכלות ולשתות הרבה מים, ההנקות התכופות מתישות.
תמי

יש ! מספיק חלב ../images/Emo185.gif

החלב שיש לך הוא פונקציה של ביקוש והיצע. ככל שיש לקטנה שלך יותר "שעות ציצי" הגוף שלך ייצר יותר חלב. (על מנת להתאים את ההיצע לביקוש). בלי קשר, אל תאשימי את עצמך בכלום. את עושה את הכי טוב שאת יודעת, וזה לבד מספיק. מעבר לכך שלתת לינוק מתי שרוצים זה נכון מאד. ככה מתנהלת הנקה נכונה.
אני אתן לך אינדיקציות לכך שיש לך חלב, והתינוקת שלך מקבלת כל מה שהיא צריכה: אם היא רגועה בין ההנקות, אם יש לה 6-7 חיתולים ספוגים ביום, ובנוסף היא גדלה, עולה במשקל וכל הפרמטרים תקינים על פי טיפת חלב אז כל הכבוד ! ההנקה הולכת לכן מצויין !
בצלחה !

hphp40

New member
תודה, אז למה בכל זאת

אני שומעת אפילו פה בפורום, או מחוצה לו על נשים ש"אין להן מספיק חלב" ולכן הן לוקחות חילבה, או כל מיני תוספים אחרים שאכן לדברן עוזרים להן להגביר את החלב, ומאז יש להן הרבה חלב...???? שוב תודה מראש.

tammyb

New member
אני יכולה לענות רק בשמי

שגם לי יש רגעי שבירה. חווינו קפיצת גדילה לא מזמן (אני עוד לא בטוחה שזה עבר לאיתמר...) ומכיוון שאני שואבת מהיום למחר היה לי קושי לספק את הביקוש - בעיקר כי קשה לי לשאוב יותר מפעמיים ביום בעבודה. הרגשתי שכל תוספת שיכולה לעזור להגביר את התפוקה ביום עמוס שאיבות והנקה (לקום בבוקר להניק ולשאוב, שוב לשאוב פעמיים במשך היום ואז להניק עד שאיתמר נרדם ושוב לשאוב לפני שאני הולכת לישון ועוד להניק בלילה) מבורכת. עכשיו אני יודעת שמדובר במצבים מיוחדים בהם העזרה מבחוץ (חילבה, במקרה שלי) הם רק כתוספת ושעיקר העבודה בהגברת ייצור החלב היא של איתמר. אמא של פיצית כ"כ צודקת - כל האינדיקטורים שלה מצויינים, ותוסיפי לזה את החשיבות של לסמוך על חושייך. מקווה שזה עזר במשהו, תמי

נכון ...

גם אני שומעת בנות שלוקחות חילבה, או "מגבירים" למיניהם... קודם כל, נחמד לשתות/לאכול דברים שמיוחס להם הגברה של תנובת החלב. אבל הטעות של הבנות הללו היא לחשוב שהכמוסות פתרו להן בעיה של חוסר חלב. כמעט ולא קיים מצב כזה של נגמר החלב. (למעט מקרים נדירים של תת תזונה קיצוני ביותר). לכן, יכול להיות שצמחים/תבלינים/כל דבר אחר מועיל (אפילו אם פסיכולוגית זה גם משהו). אבל לא קיים מצב שנגמר החלב, ופתאום נהיה הרבה בזכות משהו אחר מאשר הנקות מרובות

sagitlaleche

New member
מספיק חלב ../images/Emo20.gif

אני חותמת על כל מילה שנאמרה כאן מעליי. הכל נכון. יש אמהות שפשוט רוצות לדעת שהן עושות הכל כדי לגרום לגופן לייצר יותר חלב במקרים מיוחדים כמו שאיבה בלבד (תינוק שלא הצליח להתחבר לשד) או שאיבה חלקית (חזרה לעבודה לדוגמא). גם המשאבה הטובה ביותר לא תצליח לגרות את השד ואת הגוף לייצר חלב כמו תינוק היונק היישר מן השד ללא תיווכים בדרך. אמהות שמניקות את תינוקן, ולוקחות חילבה, לא יספיק רק החילבה כדי להגביר את החלב. צריך להמשיך ולהניק על פי דרישה, ולא למתוח את התינוק כשהוא מעוניין לינוק. אם הפרמטרים טובים (עליה במשקל, מספר הנקות ביממה, חיתולים רטובים וצואים) אז הכל בסדר!

למעלה